Tänään on keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

In english    Sivukartta    Etusivulle

Jalostustarkastukseen osallistumisesta


Jalostustarkastus on Lappalaiskoirat ry:n hallituksen nimeämän ulkomuototuomarin sekä vähintään yhden jalostustoimikunnan jäsenen suorittama perusteellinen ulkomuodon arviointi. Ulkomuototuomarin sijasta jalostustarkastuksen voi suorittaa myös kaksi Lappalaiskoirat ry:n pätevöimää ulkomuodon jalostustarkastajaa. Jalostustarkastukseen voi ilmoittaa ainoastaan jalostukseen tarkoitettuja koiria. Kastroidut, steriloidut tai kivesvikaiset koirat eivät voi osallistua. Jalostustarkastuksen alaikäraja on 18 kuukautta. Uroksilla ei ole yläikärajaa, nartuilla se on kuusi vuotta. Jalostustarkastukseen ei saa osallistua kantava narttu 30 vuorokautta ennen laskettua aikaa (laskettu aika = 63 vrk ensimmäisestä astutuksesta) eikä synnyttänyt narttu alle 75 vrk synnytyksen jälkeen.

Jalostustarkastuksia suorittavat ulkomuototuomarit: Tapio Kakko, Jukka Kuusisto, Mari Lackman, Tuula Pratt, Esa Ruotsalainen, Saara Sampakoski ja Marja Talvitie.

Lappalaiskoirat ry:n pätevöimät ulkomuodon jalostustarkastajat: Petra Palukka (suomenlapinkoira), Taru Vallius (suomenlapinkoira) ja Marjo Vierikko (suomenlapinkoira).

Ilmoittamalla koiransa jalostustarkastukseen, koiran omistaja sitoutuu siihen, että sekä jalostustarkastusarvostelu että omistajan yhteystieto (valinnaisesti joko puhelinnumero tai sähköpostiosoite) voidaan julkaista Lapinkoira-lehdessä tai muussa Lappalaiskoirat ry:n julkaisussa. Julkaisulupa tulee allekirjoittaa jalostustarkastustilaisuudessa.

Jalostustarkastusarvostelu toimitetaan omistajalle tilaisuudesta riippuen joko paikan päällä tulostettuna tai jälkikäteen sähköpostitse.

 

Lappalaiskoirat ry / jalostustoimikunta

 

 

 

 

 

Sivun alkuun

Copyright © Lappalaiskoirat ry 2021