Tänään on torstai 20. tammikuuta 2022

In english    Sivukartta    EtusivulleMuistilista käytäväksi läpi ennen kuin lähetät urostiedustelulomakkeen (http://www.lappalaiskoirat.fi/?id=jalostus/urostiedustelu):

1. Suomenlapinkoiranarttuni on lonkkakuvattu ja sillä on voimassa oleva silmätarkastus/Lapinporokoiranartullani on voimassa oleva silmätarkastus, mikäli nartulla on ennestään vähintään kaksi pentuetta.

2. Narttuni on yli 20 kuukautta vanha.

3. Jos narttu on nuori, ehdottamani urokset ovat jo iäkkäämpiä (kahden alle 24 kk vanhan koiran yhdistelmä ei saa hyväksyntää).

4. Nartun ja ehdottamieni urosten prcd-PRA- ja Pompen-geenitestistatukset ovat yhteensopivat, tai ne ehtii tarvittaessa testata ennen astutusta.

5. Yhdistelmän kahdessa ensimmäisessä polvessa ei ole sekä uroksen että nartun puolella kaihikantajia (posterior polaarinen, kortikaalinen, punktaatti, nukleaarinen, synnynnäinen, totaali tai linssin etuosan saumalinjan katarakta). Kaihikantajat on Lappalaiskoiratietokannassa (http://terveys.lappalaiskoiragalleria.org/) merkattu sukutauluissa aaltoviivalla (~).

6. Ehdottamillani uroksilla ei ole ennestään suuria määriä jälkeläisiä.

7. Olen huomioinut, että urosehdotuksia toivotaan olevan vähintään kolme ja enintään kuusi (ensimmäistä pentuettaan kasvattavilla ei tarvitse välttämättä olla omia ehdotuksia), ja jos haluan jalostustoimikunnalta ehdokkaita, olen valinnut Kyllä kohdassa “Mikäli omista ehdotuksista ei löydy sopivaa, haluan jalostustoimikunnan ehdotuksen:”.

8. Ehdottamani urokset tietojeni mukaan täyttävät jalostuskriteerit (http://www.lappalaiskoirat.fi/?id=jalostus/jalostuskriteerit.

9. Nartun arvioitu astutusajankohta on aikaisintaan kahden kuukauden päästä.

10. Urostiedustelukaavake on huolellisesti täytetty.
Copyright © Lappalaiskoirat ry 2021