Tänään on torstai 20. tammikuuta 2022

In english    Sivukartta    Etusivulle

LAPPALAISKOIRAT RY. SYYSPÄIVÄT 16.-17.10. 2010 JYVÄSKYLÄ, KYLPYLÄHOTELLI RANTASIPI LAAJAVUORI

Hyvä tottelevaisuuskokeeseen osallistuja / näytteilleasettaja

Tervetuloa Lappalaiskoirat ry:n syyspäiville Jyväskylään!.

Lauantaina 16.10. on tottelevaisuuskoe, joka on myös rotumestaruuskilpailu ja sunnuntaina 17.10. on erikoisnäyttely.

Sekä tottelevaisuuskoe että erikoisnäyttely ovat kylpylähotelli Rantasipi Laajavuoressa. Molemmat tapahtumat pidetään ulkona, joten varaathan sopivat ulkoiluvaatteet. Kehät sijaitsevat pysäköintialueella ja ovat asfalttipohjaisia.

Näyttelytoimisto on toimistokontissa hotelli Laajavuoren pihassa (ei hotellin sisätiloissa)

Ajo-ohjeet ja pysäköinti:

Näyttelypaikalle ei ole erikseen opasteita. Seuraa Laajavuoren kaupunkiopasteita tai kaupunginosaopasteita. katso kartta osoitteesta www.rantasipi.fi. Osoite Laajavuorentie 30, 40740 Jyväskylä. Pysäköinti sunnuntaina näyttelyyn tuleville Retkeilymaja Laajarin pihassa laskettelurinteiden juurella tai hiihtostadionilla. Kävelymatka näyttelyalueelle on noin 300 metriä. Katso kartta alueesta

Rokotusohjeet:

Hyväksytty hallituksessa 4.2.2010 (täsmennys hallitus 8.4.2010) ja tulevat voimaan 1.7.2010
Koiranäyttelyissä, -kokeissa ja -kilpailuissa sekä muissa järjestetyissä koirien joukkotilaisuuksissa (myöhemmin tapahtuma) noudatetaan Suomen Kennelliiton hallituksen hyväksymiä alla olevia rokotusmääräyksiä. Tapahtuman järjestäjien velvollisuutena on tarkistaa, että rokotusmääräyksiä on noudatettu. Rokotustodistuksesta tulee ilmetä koiran yksiselitteiset tunnistustiedot sekä koiralle annetun rokotteen valmisteyhteenvedon mukainen rokotuksen viimeinen voimassaolopäivä. Jotta koira voi olla läsnä tapahtumassa, tulee koiralla olla voimassa seuraavat rokotukset:

Penikkatautirokotus:
Penikkatautirokotus annetaan pennulle kaksi kertaa. Tehosterokotuksesta tulee tapahtumahetkellä olla kulunut vähintään 14 vrk (kahden viikon varoaika). Ensimmäinen tehosterokotus on voimassa yhden vuoden. Vuoden iässä tai vanhempana annetut seuraavat tehosteet ovat voimassa ko. rokotteen valmisteyhteenvedon mukaisesti. Jos rokotustodistus on annettu ennen 1.7.2010, eikä siihen ole kirjattu uusintana annetun tehosterokotuksen viimeistä voimassaolopäivää, on rokotus voimassa 3 vuotta.

Raivotautirokotus (rabies):
Koiran ensimmäisestä raivotautirokotuksesta tulee tapahtumahetkellä olla kulunut vähintään 14 vrk (kahden viikon varoaika). Luolametsästykseen ja -harjoituksiin, luolakoirien taipumuskokeeseen (LUT), luolakoirien metsästyskokeeseen (LUME) tai luonnonluolan tarkistukseen (LUO) osallistuvalla koiralla pitää olla voimassa oleva raivotautirokotus, joka ei ole vuotta vanhempi. Muiden tapahtumien osalta raivotautirokotus on voimassa seuraavasti: Alle vuoden ikäiselle koiralle annettu rokotus on voimassa yhden vuoden. Vähintään vuoden ikäiselle koiralle annettu rokotus on voimassa ko. rokotteen valmisteyhteenvedon mukaisesti. Jos rokotustodistus on annettu ennen 1.7.2010, eikä siihen ole kirjattu tehosterokotuksen viimeistä voimassaolopäivää, on rokotus voimassa 2 vuotta.

Vanhentuneen penikka- ja raivotautirokotuksen varoaika:
Jos koiran rokotus on vanhentunut, tulee rokotus kaikissa tapauksissa uusia vähintään 14 vrk ennen tapahtumaa (kahden viikon varoaika).

Lisäohjeita rokotuksista koiran omistajille ja eläinlääkäreille:
(eläinlääkäri voi tapauskohtaisesti suositella myös toisenlaista rokotusohjelmaa) Koiralla tulee olla rokotustodistus (rokotuskirja tai lemmikkieläinpassi), johon on merkitty rokotteen viimeinen voimassaolopäivä, koiran tunnistetiedot ja edelliset rokotukset. Eläinlääkärin on merkittävä koiralle annettuun rokotustodistukseen ko. rokotuksen viimeinen voimassaolopäivä. Penikkatautirokotus (yleisimmin ns. nelosrokote; penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, parvo, kennelyskä) annetaan ensimmäisen kerran 12 viikon ikäiselle pennulle. Tehosterokote annetaan 4 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Ensimmäisen raivotautirokotus (rabies) annetaan aikaisintaan 4 kk ikäiselle pennulle. Rokotuksia ei suositella annettavaksi samanaikaisesti. Edellisistä rokotuksista on oltava eläinlääkärin merkintä lemmikkieläinpassissa tai muussa rokotustodistuksessa. Myös kennelyskää vastaan annettu rokotus kannattaa uusia tilanteen mukaan ennen kokeisiin, kilpailuihin tai näyttelyyn osallistumista. Ulkomailta saapuvien koirien kohdalla noudatetaan Kennelliiton rokotusmääräysten lisäksi EVIRAn (Elintarviketurvallisuusvirasto) kulloinkin voimassa olevia ohjeita. HUOM! Kennelliiton rokotusmääräykset voivat poiketa maahantuonnin rokotusvaatimuksista. Kulloinkin voimassa olevat vaatimukset voi tarkistaa esim. EVIRAn kotisivuilta http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet_ja_terveys/tuonti_ja_vienti/

Tartuntatauteihin liittyviä muita määräyksiä: Jos koira sairastuu penikkatautiin, tarttuvaan maksatulehdukseen, kennelyskään tms. tarttuvaan hengitystieinfektioon, parvovirusripuliin tms. tarttuvaan mahasuolikanavan tulehdukseen, koira ei saa olla läsnä tapahtumassa ennen kuin se on ollut vähintään kaksi viikkoa oireeton. Sama rajoitus koskee myös saman talouden oireettomia koiria. Ulko- ja sisäloistartunnat on asianmukaisesti hoidettava ennen kuin koira voi olla läsnä tapahtumassa.

Antidoping-valvonta:

Suomen Kennelliiton valtuuston hyväksymät antidoping-säännöt tulivat voimaan 1.1.2007. Dopingvalvonta koskee kaikkia Suomen Kennelliiton myöntämiä näyttelyitä, kilpailuja ka kokeita. Ajankohtaista tietoa osoitteessa www.kennelliitto.fi.

Tottelevaisuuskoe lauantaina:

Tottelevaisuuskoe alkaa klo 10.00. Toimisto on avoinna klo 9.00 alkaen. Kaikki luokat arvostelee Mauri Pehkonen. Ilmoittaudu viimeistään n. tuntia ennen arvioitua luokan arvosteluaikataulun alkua ilmoittautumispisteessä. Muista ottaa mukaan koirasi rekisterikirja, rokotustodistukset, kilpailukirja ja hakaneula numerolappua varten. Kilpailukirjan (5 euroa) voit ostaa myös paikan päältä toimistosta, jos sinulla ei sellaista ole.

Näyttely sunnuntaina:

Näyttelyalue avataan sunnuntaina klo 8.00. Rokotusten tarkastus alkaa klo 8.00. Rokotuksia tarkastetaan myös lauantaina klo 17-18 syyskokoustilan, audiotorion edessä.

Arvostelu alkaa kehissä 1 ja 2 klo 9.00 ja kehissä 3 ja 4 klo 10.00. Ole paikalla viimeistään n. tuntia ennen arvioitua rodun/luokan arvosteluaikataulun alkua, mutta viimeistään klo 13.00 mennessä. Suuresta koiramäärästä johtuen olemme joutuneet tekemään tuomarimuutoksen (merkitty aikatauluun *:llä), joka koskee ruotsinlapinkoiria, jotka on siirretty Saara Sampakoskelle. Myös lapinporokoirapennut on siirretty varalle ilmoitetulle tuomarille Saara Sampakoskelle.

Jos haluat tuomarimuutoksen takia peruuttaa koirasi osallistumisen tai jos koirasi sairastuu ja sen vuoksi haluat peruuttaa koirasi osallistumisen näyttelyyn, niin ilmoita siitä kirjallisesti 15.10. päivätyllä kirjeellä näyttelytoimikunnan sihteerille, Merja Tammi, Tornitie 15 A, 81100 Kontiolahti. Palauta numerolappu, ilmoita yhteystietosi ja tilinumero, jolle palautuksen voi maksaa. Näyttelytoimikunta perii palautuksista 3 € käsittelykuluja. Liitä mukaan myös kopio eläinlääkärintodistuksesta.

Muista ottaa mukaan näyttelyyn koirasi rekisterikirja, rokotustodistukset ja hakaneula numerolappua varten. Pidäthän alueen siistinä ja keräät koirasi jätökset pois ihmisten jaloista! Kakkapusseja saat ilmoittautumisen yhteydessä rokotusten tarkistuspisteessä.

Lapsi&koira-kilpailuun voit ilmoittautua näyttelytoimistossa sunnuntaina klo 12.00 mennessä. Kilpailun alkamisajankohta ilmoitetaan toimistosta (alkaa ennen BIS-kehiä). Ei osallistumismaksua. Osallistumisoikeus alle 10-vuotiailla. Kaikki osallistujat palkitaan!

Verinäytteenotto:

Halukkailla on mahdollisuus antaa koirastaan verinäyte professori Hannes Lohen johtamaan koirien geenitutkimukseen Helsingin yliopistolle www.koirangeenit.fi. Verinäytteenotto on maksuton. Verinäytteenotto lauantaina kello 16 – 17.30 ja sunnuntaina kello 11 – 15 kabinetissa 267.

PRA-näytteenotosta pitää sopia etukäteen Karin Sundströmin kanssa (puh. 050 535 5312).

Viikonlopun ohjelma:

Lauantaina:

Klo 9.00 Näyttelytoimisto avataan
Klo 10.00 Tottelevaisuuskoe alkaa
Klo 11.30 – 14.00 Lounas (16 €/hlö, lapset alle 14-v. 8,00 €/hlö, salaattipöytä 10 €/hlö)
Klo 16.00 – 17.30 Verinäytteidenotto Hannes Lohen geeniryhmälle ja voit tuoda PRA-testiin verinäytteitä kabinetissa 8
klo 17.00 - 18.00 rokotusten tarkastus syyskokoustilan edessä
klo 17.00 - 18.00 Kokouskahvit ja valtakirjojen tarkastus
klo 18.00 - Syyskokous
Syyskokouksen jälkeen illallinen ravintolassa, noin kello 20.30. Illallinen tarjoillaan noutopöydästä (19€/hlö, lapset 10 €/hlö).

Sunnuntaina:

Klo 7.00 – 11.00 Aamupala ravintolassa (ei-yöpyjille 10 €/hlö)
Klo 8.00 Näyttelytoimisto avataan
Klo 9.00 Näyttely alkaa
Klo 12.00 – 17.00 Lounas ravintolassa (keittolounas, leikkeleet yms. 10 €)
Klo 11.00 – 15.00 Prcd-PRA-testin ja Hannes Lohen geeniryhmän näytteenotto kabinetissa 8
n. klo 14.30 Lapsi ja koira, Junior handler ja ryhmäkilpailut alkavat
Lapsi ja koira –kilpailu (alle 10-vuotiaille, ilmainen, ilmoittautumiset klo 12:een mennessä näyttelytoimistoon).

Koko viikonlopun ajan

Keski-Suomen alaosaston arpajaiset näyttelytoimistossa koko viikonlopun ajan! Tule tutustumaan Lappalaiskoirat ry:n monipuoliseen myyntiartikkelikokoelmaan näyttelytoimistoon. Vuoden 2011 kalenteri on myynnissä syystapahtumassa.

Majoitus ja ruokailu:

Majoitusvaraukset suoraan hotellista puh (014) 628 211 tai (014) 628 300 tai e-mail aluemyynti.jyvaskyla@restel.fi. Tutustu Rantasipi Laajavuoreen ja ajo-ohjeisiin osoitteessa www.rantasipi.fi. Varausta tehdessäsi kerro tulevasi Lappalaiskoirat-tapahtumaan sekä mukanasi tulevien koirien lukumäärä.

Koiran omistajia pyydetään tuomaan mukanaan suojapeite huoneen sohvia varten!

Hotellin ravintolassa on molempina päivinä lounaspöytä. Kahvia ja pikkupurtavaa on tarjolla Laajavuoren aulabaarissa.

Koirien kuvauspiste:

Näyttelyssä on koirien kuvauspiste. Kuvaajina toimivat lehtitoimikuntalaiset ja kuvat tulevat samalla myös yhdistyksen käyttöön. Kun tuot koirasi kuvattavaksi, muista ottaa näyttelynumero mukaan, ettei tule sekaannuksia nimissä.

Toivomme runsasta osallistumista!

Yhteystiedot:

050 548 7500 / Ari Friman
050 524 4678 / Merja Tammi
040 773 2991 / Tiina Riuttanen

Näyttelytoimikunnan puolesta

Merja Tammi

Tervetuloa Jyväskylään!

AIKATAULUT

KEHÄ 1

Lukumäärä Aikataulu

Maija Mäkinen
Kehätoimitsijat:
Tuula Häkkinen ja Emmi Savolainen

(84)

lapinporokoira urokset (33)
junioriluokka
nuorten luokka
avoin luokka
valioluokka
veteraaniluokka


6
5
11
8
3

09.00


11.00

lapinporokoira nartut (51)
junioriluokka
nuorten luokka
avoin luokka
valioluokka
veteraaniluokka


8
10
19
8
6

11.30

12.30
13.40

KEHÄ 2

Lukumäärä Aikataulu

Saara Sampakoski
Kehätoimitsijat:
Jarmo Hilpinen ja Marko Salmela

(63)

suomenlapinkoira urokset
pentuluokka 5-7kk
pentuluokka 7-9 kk

suomenlapinkoira nartut
pentuluokka 5-7kk
pentuluokka 7-9 kk

suomenlapinkoira urokset
veteraaniluokka

suomenlapinkoira nartut
veteraaniluokka


7
2


9
7


7


10

09.00



09.45



10.45

lapinporokoira urokset
pentuluokka 5-7kk
pentuluokka 7-9 kk

lapinporokoira nartut
pentuluokka 5-7kk
pentuluokka 7-9 kk


3
2


6
2

12.00

*ruotsinlapinkoira urokset
*avoin luokka
*valioluokka


1
2

13.00

*ruotsinlapinkoira nartut
*avoin luokka
*valioluokka
*Veteraaniuokka


2
1
2

KEHÄ 3

Lukumäärä Aikataulu

Hannu Talvi
Kehätoimitsijat:
Kati Taipale ja Virpi Ehnroth

(56)

suomenlapinkoira urokset
junioriluokka
nuorten luokka
avoin luokka
käyttöluokka
valioluokka


13
17
21
1
15

10.00

11.20

12.50

KEHÄ 4

Lukumäärä Aikataulu

Mari Lackman
Kehätoimitsijat:
Niina Niemispelto ja Minna Kangaslampi

(61)

suomenlapinkoira nartut
junioriluokka
nuorten luokka
avoin luokka
valioluokka


12
7
34
8

10.00

11.30
13.30

KEHÄ 2

Lukumäärä Aikataulu

Pirjo-Liisa Vatanen

Lapsi&koira-kilpailu

Junior handler (7)
Junior handler 10-13-v
Junior handler 14-17-v




2
5
13.30


14.00


 

 

Tottelevaisuuskoe 16.10

AIKATAULUT

Lukumäärä Aikataulu

Ylituomari: Mauri Pehkonen
Koetoimitsija: Merja Tammi
Liikkeenohjaaja: Sami Nikkari
kehätoimitsijat: Tuula Häkkinen ja Pirkko Vesterinen
 

(24)   


ALO
AVO
VOI
EVL


10
6
6
2

10.00
10.45
11.45
13.00


 

 
Sivun alkuun

Copyright © Lappalaiskoirat ry 2021