Tänään on torstai 20. tammikuuta 2022

In english    Sivukartta    Etusivulle

MINUSTAKO ULKOMUOTOTUOMARI?Suomen Kennelliitto järjestää muutaman vuoden päästä jälleen ulkomuototuomareiden peruskurssin.

Useat rotujärjestöt (myös Lappalaiskoirat ry) järjestää yhdessä ulkomuototuomariurasta kiinnostuneille valmentavaa koulutusta, jotta sitten aikanaan Suomen Kennelliiton järjestämän alkeis- ja peruskoulutuksen tiedot olisi helpompi omaksua ja jotta hakijalla olisi paremmat valmiudet koirasilmätestiin.

Vaikka et vielä täyttäisikään kaikkia alla olevia vaatimuksia, niin voit kuitenkin osallistua tähän valmentavaan koulutukseen, koska sinulla on vielä aikaa suorittaa esim. kehätoimitsijakurssi. Suomen Kennelliiton peruskurssille hakevan tulee täyttää seuraavat vaatimukset:

Hänen täytyy...

- olla arvostelukykynsä ja käyttäytymisensä puolesta ulkomuototuomariksi sopiva
- olla fyysisiltä ja psyykkisiltä ominaisuuksiltaan tähän tehtävään sopiva
- omata luontaisia taipumuksia ulkomuototuomariksi
- olla iältään vähintään 25-vuotias
- olla koiranomistaja ja mikäli mahdollista myös kasvattaja
- olla toiminut vähintään 10 vuotta harrastamansa rodun ja rotujärjestön hyväksi
- olla Kennelliiton jäsen (ollut vähintään 10 vuotta)
- olla kehätoimitsija ja on täytynyt toimia vähintään 5 kertaa pätevänä kehätoimitsijana
- olla suorittanut kasvattajan perus- ja jatkokurssi hyväksytysti

Lisäksi tulee suorittaa Suomen Kennelliiton kaksi kurssia, jotka ovat koiran anatomia, rakenne ja liikunta sekä arvosteluperusteet ja tuomarietiikka. Molemmat kurssit sisältävä loppukokeen, joka on tietysti läpäistävä. Tämän jälkeen SKL kutsuu ehdot täyttävät hakijat soveltuvuuskokeeseen eli ns. koirasilmätestiin.

Tämä rotujärjestön alkeiskoulutus alkaa jo huhtikuussa 7.4. eli pääsiäislauantaina Lappeenrannassa, joten mikäli olet kiinnostunut, niin lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi helmikuun loppuun mennessä osoitteella Marja Talvitie sähköposti: marja@koirauutiset.com

Tilaisuus on maksuton, mutta omista kuluistaan (matka, mahd. majoitus ym.) jokainen vastaa itse. Näin on sitten myös varsinaisen peruskurssin aikana.

Sivun alkuun

Copyright © Lappalaiskoirat ry 2021