Tänään on perjantai 27. toukokuuta 2022

In english    Sivukartta    Etusivulle

LAPPALAISKOIRAT RY. KEVÄNÄYTTELY 31.3-1.4.2012 PELLO, ROHKIHYÄ-KOIRAHALLI

Hyvä tottelevaisuuskokeeseen osallistuja ja näytteilleasettaja

Tervetuloa Lappalaiskoirat ry:n kevätpäiville Pelloon!.

Lauantaina 31.3. on tottelevaisuuskoe ja sunnuntaina 1.4. on erikoisnäyttely.

Sekä tottelevaisuuskoe että näyttely ovat Rohki-Hallissa. Molemmat tapahtumat ovat sisätiloissa. Rohki-Halli on keinonumripohjainen lämmitetty halli

Ajo-ohjeet ja pysäköinti:

Näyttelypaikalle on opastus kaikilta pääteiltä. Pohjoisesta tultaessa aja tietä 21 (Tornio-Kilpisjärvitie). Noin kaksi kilometriä ennen kylän keskustaa, käänny terveyskeskuksen liittymästä vasemmalle (Ahjotie). Aja terveyskeskuksen ohi Ahjotien päähän (koulukeskus), josta tie jatkuu koulun ja jäähallin kiertäen Rohki-Hallille.

Etelästä tultaessa aja tietä 21 (Tornio-Kilpisjärvi tie). Noin kaksi kilometriä kylän keskustan jälkeen, käänny terveyskeskuksen liittymästä oikealle (Ahjotie).

Rovaniemeltä tultaessa käänny tielle 21 (Tornio-Kilpisjärvi tie) vasemmalle. Jatka tietä noin kilometri ja käänny terveyskeskuksen liittymästä vasemmalle (Ahjotie). Rohki-Hallin osoite navigaattoreita varten on Ahjotie 11, 95700 Pello. Pysäköinti on Rohki-Hallin viereiselle kentällä.

Rokotusohjeet:

Hyväksytty hallituksessa 4.2.2010 (täsmennys hallitus 8.4.2010) ja tulevat voimaan 1.7.2010 Koiranäyttelyissä, -kokeissa ja -kilpailuissa sekä muissa järjestetyissä koirien joukkotilaisuuksissa (myöhemmin tapahtuma) noudatetaan Suomen Kennelliiton hallituksen hyväksymiä alla olevia rokotusmääräyksiä. Tapahtuman järjestäjien velvollisuutena on tarkistaa, että rokotusmääräyksiä on noudatettu. Rokotustodistuksesta tulee ilmetä koiran yksiselitteiset tunnistustiedot sekä koiralle annetun rokotteen valmisteyhteenvedon mukainen rokotuksen viimeinen voimassaolopäivä. Jotta koira voi olla läsnä tapahtumassa, tulee koiralla olla voimassa seuraavat rokotukset:

Penikkatautirokotus:

Penikkatautirokotus annetaan pennulle kaksi kertaa. Tehosterokotuksesta tulee tapahtumahetkellä olla kulunut vähintään 14 vrk (kahden viikon varoaika). Ensimmäinen tehosterokotus on voimassa yhden vuoden. Vuoden iässä tai vanhempana annetut seuraavat tehosteet ovat voimassa ko. rokotteen valmisteyhteenvedon mukaisesti. Jos rokotustodistus on annettu ennen 1.7.2010, eikä siihen ole kirjattu uusintana annetun tehosterokotuksen viimeistä voimassaolopäivää, on rokotus voimassa 3 vuotta.

Raivotautirokotus (rabies):

Koiran ensimmäisestä raivotautirokotuksesta tulee tapahtumahetkellä olla kulunut vähintään 14 vrk (kahden viikon varoaika). Luolametsästykseen ja -harjoituksiin, luolakoirien taipumuskokeeseen (LUT), luolakoirien metsästyskokeeseen (LUME) tai luonnonluolan tarkistukseen (LUO) osallistuvalla koiralla pitää olla voimassa oleva raivotautirokotus, joka ei ole vuotta vanhempi. Muiden tapahtumien osalta raivotautirokotus on voimassa seuraavasti: Alle vuoden ikäiselle koiralle annettu rokotus on voimassa yhden vuoden. Vähintään vuoden ikäiselle koiralle annettu rokotus on voimassa ko. rokotteen valmisteyhteenvedon mukaisesti. Jos rokotustodistus on annettu ennen 1.7.2010, eikä siihen ole kirjattu tehosterokotuksen viimeistä voimassaolopäivää, on rokotus voimassa 2 vuotta.

Vanhentuneen penikka- ja raivotautirokotuksen varoaika:

Jos koiran rokotus on vanhentunut, tulee rokotus kaikissa tapauksissa uusia vähintään 14 vrk ennen tapahtumaa (kahden viikon varoaika).

Lisäohjeita rokotuksista koiran omistajille ja eläinlääkäreille: (eläinlääkäri voi tapauskohtaisesti suositella myös toisenlaista rokotusohjelmaa)

Koiralla tulee olla rokotustodistus (rokotuskirja tai lemmikkieläinpassi), johon on merkitty rokotteen viimeinen voimassaolopäivä, koiran tunnistetiedot ja edelliset rokotukset. Eläinlääkärin on merkittävä koiralle annettuun rokotustodistukseen ko. rokotuksen viimeinen voimassaolopäivä.

Penikkatautirokotus (yleisimmin ns. nelosrokote; penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, parvo, kennelyskä) annetaan ensimmäisen kerran 12 viikon ikäiselle pennulle. Tehosterokote annetaan 4 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Ensimmäisen raivotautirokotus (rabies) annetaan aikaisintaan 4 kk ikäiselle pennulle. Rokotuksia ei suositella annettavaksi samanaikaisesti. Edellisistä rokotuksista on oltava eläinlääkärin merkintä lemmikkieläinpassissa tai muussa rokotustodistuksessa. Myös kennelyskää vastaan annettu rokotus kannattaa uusia tilanteen mukaan ennen kokeisiin, kilpailuihin tai näyttelyyn osallistumista. Ulkomailta saapuvien koirien kohdalla noudatetaan Kennelliiton rokotusmääräysten lisäksi EVIRAn (Elintarviketurvallisuusvirasto) kulloinkin voimassa olevia ohjeita. HUOM! Kennelliiton rokotusmääräykset voivat poiketa maahantuonnin rokotusvaatimuksista. Kulloinkin voimassa olevat vaatimukset voi tarkistaa esim. EVIRAn kotisivuilta http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet/tuonti_ja_vienti/

Tartuntatauteihin liittyviä muita määräyksiä:

Jos koira sairastuu penikkatautiin, tarttuvaan maksatulehdukseen, kennelyskään tms. tarttuvaan hengitystieinfektioon, parvovirusripuliin tms. tarttuvaan mahasuolikanavan tulehdukseen, koira ei saa olla läsnä tapahtumassa ennen kuin se on ollut vähintään kaksi viikkoa oireeton. Sama rajoitus koskee myös saman talouden oireettomia koiria. Ulko- ja sisäloistartunnat on asianmukaisesti hoidettava ennen kuin koira voi olla läsnä tapahtumassa.

Antidoping-valvonta:

Suomen Kennelliiton valtuuston hyväksymät antidoping-säännöt ovat astuneet voimaan 1.1.2007. Dopingvalvonta koskee kaikkia Suomen Kennelliiton myöntämiä näyttelyitä, kilpailuja ja kokeita. Ajankohtaista tietoa osoitteessa www.kennelliitto.fi

Tottelevaisuuskoe lauantaina:

Rokotusten tarkastus alkaa tuntia ennen arvostelun alkua eli klo 9.00. Samaan aikaan aukeaa kilpailutoimisto. Ole paikalla n. tuntia ennen arvioitua luokan arvostelun alkua

Näyttely sunnuntaina:

Näyttelyalue avataan sunnuntaina klo 8.00. Rokotusten tarkastus alkaa klo 8.00. Näyttelytoimista avataan klo 8.00. Ole paikalla n tuntia ennen arvioitua rodun/luokan arvostelun alkua, mutta kuitenkin viimeistään klo 13.00.

Muista ottaa mukaan näyttelyyn koirasi rekisterikirja, rokotustodistukset ja hakaneula numerolappua varten. Pidäthän alueen siistinä ja keräät koirasi jätökset pois ihmisten jaloista! Kakkapusseja saat ilmoittautumisen yhteydessä rokotusten tarkistuspisteessä sekä toimistosta

Viikonlopun ohjelma:

Lauantaina:

klo 09.00 Kisatoimisto avataan ja rokotusten tarkistus alkaa
klo 10.00 Tottelevaisuuskoe alkaa
Prcd-PRA-testin verinäytteenotto ja silmätarkastus. Silmätarkastus alkaen klo 10.00 ja näytteenotto klo 12.00-15.00. Näihin on pitänyt ilmoittautua etukäteen!
klo 11.00 Jalostustarkastukset alkaa
klo 16.15 Luento poronhoidosta ja koiran käytöstä poronhoitotöissä, luennoitsijoina Pekka Rouvinen ja Ahti Mustonen
klo 17.00-18.00 Kokouskahvit ja valtakirjojen tarkastus Pellon Koulukeskuksen auditorio
klo 18.00- Kevätkokous

Sunnuntaina:

klo 08.00 Näyttelytoimisto avataan, rokotusten tarkastus alkaa
klo 09.00 Näyttely alkaa
n. klo 15.00 Ryhmäkilpailut alkavat

Myyntiartikkelit:

Tule tutustumaan Lappalaiskoirat ry:n monipuolisiin myyntiartikkeleihin. Meiltä löytyy paitoja, kirjoja, kortteja, koruja, naulakoita, heijastimia… Kevät- ja syysnäyttelyissä on mukana pankkikorttikone, mutta varmuuden vuoksi kannattaa varata mukaan käteistä rahaa.

Muuta:

Rohki-Hallin ulkopuolella Lapin kylä, jossa myynnissä käsitöitä, poronlihaa, nahkatuotteita sekä hieman etäämmällä mahdollisuus testata oman koiran syttymistä poroille.

Kuvauspiste:

Näyttelyalueella on koirien kuvauspiste.

Prcd-PRA-testi ja silmätarkastus

Lappalaiskoirat ry järjestää Prcd-PRA-testin verinäytteenoton ja silmätarkastuksen kevään pääerikoisnäyttelyn yhteydessä Pellossa.

Näytteenotto tapahtuu näyttelyä edeltävänä päivänä 31.3. (lauantaina) klo 12.00-15.00.
Silmätarkastus alkaen klo 10.00. Tarkastukset suorittaa ell Kaisa Wickström. Silmätarkastuksen hinta on 60 €/koira.

Näytteenottoon ja silmätarkastuksiin ilmoittautumiset 20.3. mennessä Karin Sundström, hagassessan@gmail.com, puh. 050 535 5312.

Prcd-PRA-testin ilmoittautumisen yhteydessä ilmoita koiran rotu, nimi ja rekisterinumero. Ilmoita myös, jos tuot paikalle valmiita verinäytteitä. Alennuskoodin (tarvitaan Online-ilmoittautumisessa) saat Karinilta ilmoittautumisen yhteydessä.

Koiran omistaja tekee Online-ilmoittautumisen Optigenille ennen näytteenottoa. Ohjeet ilmoittautumisesta löytyvät yhdistyksen sivuilta www.lappalaiskoirat.fi tai Lapinkoira-lehdestä 01/06.

Testi maksetaan Online-ilmoittautumisen yhteydessä luottokortilla tai pankkisiirrolla (kalliimpi vaihtoehto). PRA-testin hinta koiran omistajalle on noin 120 euroa riippuen dollarin kurssista Optigenin nettilomakkeella ilmoitettuna.

Lappalaiskoirista on mahdollista antaa verinäyte Hannes Lohen tutkimusryhmälle lauantaina 31.3. alkaen klo 12.00. Verinäytteenotto on maksuton.

Jalostustarkastukset

Jalostustarkastukset suoritetaan lauantaina alkaen klo 11.00
Jalostustarkastajana Saara Sampakoski
Jalostustarkastukseen otetaan 10 ennakkoon ilmoittautunutta koiraa, etusijalla urokset, joilla ei ole ennestään jälkeläisiä.

Jalostustarkastuksen hinta on 29 €.

Ilmoittautumiset iltaisin 25.3. mennessä

Eija Kimmo, puh. 0400 139 873
Koiran tiedot sähköpostitse: eija@tilkkuturkin.fi

Majoitustiedustelut:

www.tornionlaakso.fi
www.pello.fi/matkailu
http://www.puolukkamaanpirtit.fi/
www.ylitornio.fi
www.svanstein.fi
www.kolari.fi
www.rovaniemi.fi

Yhteystiedot:

Minna Mäntyranta-Mustonen, puh. 040 573 0155
Ida Ikonen, puh. 040 836 7268

Näyttelytoimikunnan puolesta

Merja Tammi
puh. 050 524 4678

Tervetuloa Pelloon!

TOTTELEVAISUUSKOE 31.3.

Lukumäärä Aikataulu

Yliuomari: Heli Kelhälä
Koetoimitsija: Heli Pirttijärvi
Kehätoimitsija: Pirkko Vesterinen
Liikkeenohjaaja: Anne Nikander

(27)   


ALO
AVO
VOI
EVL


 11
  5
  3
  8

10.00
11.35
12.30
13.15


 

 


 

 

NÄYTTELYN AIKATAULUT 1.4.

KEHÄ 1

Lukumäärä Aikataulu

Marja Talvitie
Kehätoimitsijat:
Paula Saarijärvi ja Pauliina Nätynki

(61)

Lapinporokoira

urokset
pentuluokka 5-7 kk
pentuluokka 7-9 kk

 (2)
  1
  1

10.00

nartut
pentuluokka 5-7 kk
pentuluokka 7-9 kk

 (5)
  1
  4

urokset
junioriluokka
nuorten luokka
avoin luokka
valioluokka

(20)
  6
  1
  7
  6

nartut
junioriluokka
nuorten luokka
avoin luokka
valioluokka
veteraaniluokka

(34)
  8
  4
 13
  6
  3

11.30

KEHÄ 2

Lukumäärä Aikataulu

Saara Sampakoski
Kehätoimitsijat:
Katriina KOskela, Kristiina Niittyvuopio ja Petra Laurinen (harj.)

(72)

Suomenlapinkoira

urokset
pentuluokka 5-7 kk
pentuluokka 7-9 kk
junioriluokka
nuorten luokka
avoin luokka
valioluokka
veteraaniluokka

(63)
  3
  4
 12
 11
 18
 11
  4

10.0011.45

Ruotsinlapinkoira

(9)

urokset
avoin luokka


  2

13.30

nartut
avoin luokka
valioluokka
veteraaniluokka


  3
  3
  1

KEHÄ 3

Lukumäärä Aikataulu

Tuula Pratt
Kehätoimitsijat:
Johanna Syväjärvi ja Riitta Lehmuspelto

(80)

Suomenlapinkoira

nartut
pentuluokka 5-7 kk
pentuluokka 7-9 kk
junioriluokka
nuorten luokka
avoin luokka
valioluokka
veteraaniluokka


  2
  3
 19
 18
 21
  6
 11

10.00


11.15

KEHÄ 3 JUNIOR HANDLER

Lukumäärä Aikataulu

Riitta Lehmuspelto
Kehätoimitsija:
Johanna Syväjärvi

(7)

Junior handler
10-13 v.
14-17 v.


  5
  2

14.30
Sivun alkuun

Copyright © Lappalaiskoirat ry 2021