Tänään on torstai 20. tammikuuta 2022

In english    Sivukartta    Etusivulle

LAPPALAISKOIRAT RY. KESÄNÄYTTELY 31.7.2010 RAUTAVAARA, Metsäkartano

Hyvä näytteilleasettaja, tervetuloa Lappalaiskoirat ry:n kesänäyttelyyn Rautavaaran Metsäkartanoon!

Näyttely on lauantaina alkaen klo 10.00. Junior handler -kilpailu alkaa klo 12.30.

Näyttely on ulkona, joten varaathan sään mukaan sopivat vaatteet. Kehäpohja on asfalttipiha. Arvioitu arvosteluaikataulu on kirjeen mukana.

Ajo-ohjeet:

Metsäkartano sijaitsee Nurmes-Rautavaara välillä. Iisalmesta tultaessa käänny Iisalmesta tielle 87. Nurmeksesta tultaessa, aja Kuopioon päin tietä 75 ja käänny tielle 87. Kuopiosta tultaessa käänny Siilinjärvellä tielle 75 ja sitten tielle 87. Näyttelypaikalle ei ole erillisiä opasteita. Seuraa Metsäkartanon opasteita. Metsäkartanon osoite on Metsäkartanontie 700, Rautavaara.

Pidäthän alueen siistinä ja keräät koirasi jätökset pois ihmisten jaloista! Kakkapusseja saat ilmoittautumisen yhteydessä.

Rokotusmääräykset:

Hyväksytty hallituksessa 4.2.2010 (täsmennys hallitus 8.4.2010) ja tulevat voimaan 1.7.2010 Koiranäyttelyissä, -kokeissa ja -kilpailuissa sekä muissa järjestetyissä koirien joukkotilaisuuksissa (myöhemmin tapahtuma) noudatetaan Suomen Kennelliiton hallituksen hyväksymiä alla olevia rokotusmääräyksiä. Tapahtuman järjestäjien velvollisuutena on tarkistaa, että rokotusmääräyksiä on noudatettu. Rokotustodistuksesta tulee ilmetä koiran yksiselitteiset tunnistustiedot sekä koiralle annetun rokotteen valmisteyhteenvedon mukainen rokotuksen viimeinen voimassaolopäivä. Jotta koira voi olla läsnä tapahtumassa, tulee koiralla olla voimassa seuraavat rokotukset:

Penikkatautirokotus:

Penikkatautirokotus annetaan pennulle kaksi kertaa. Tehosterokotuksesta tulee tapahtumahetkellä olla kulunut vähintään 14 vrk (kahden viikon varoaika). Ensimmäinen tehosterokotus on voimassa yhden vuoden. Vuoden iässä tai vanhempana annetut seuraavat tehosteet ovat voimassa ko. rokotteen valmisteyhteenvedon mukaisesti. Jos rokotustodistus on annettu ennen 1.7.2010, eikä siihen ole kirjattu uusintana annetun tehosterokotuksen viimeistä voimassaolopäivää, on rokotus voimassa 3 vuotta.

Raivotautirokotus (rabies):

Koiran ensimmäisestä raivotautirokotuksesta tulee tapahtumahetkellä olla kulunut vähintään 14 vrk (kahden viikon varoaika). Luolametsästykseen ja -harjoituksiin, luolakoirien taipumuskokeeseen (LUT), luolakoirien metsästyskokeeseen (LUME) tai luonnonluolan tarkistukseen (LUO) osallistuvalla koiralla pitää olla voimassa oleva raivotautirokotus, joka ei ole vuotta vanhempi. Muiden tapahtumien osalta raivotautirokotus on voimassa seuraavasti: Alle vuoden ikäiselle koiralle annettu rokotus on voimassa yhden vuoden. Vähintään vuoden ikäiselle koiralle annettu rokotus on voimassa ko. rokotteen valmisteyhteenvedon mukaisesti. Jos rokotustodistus on annettu ennen 1.7.2010, eikä siihen ole kirjattu tehosterokotuksen viimeistä voimassaolopäivää, on rokotus voimassa 2 vuotta. Vanhentuneen penikka- ja raivotautirokotuksen varoaika: Jos koiran rokotus on vanhentunut, tulee rokotus kaikissa tapauksissa uusia vähintään 14 vrk ennen tapahtumaa (kahden viikon varoaika).

Lisäohjeita rokotuksista koiran omistajille ja eläinlääkäreille:

(eläinlääkäri voi tapauskohtaisesti suositella myös toisenlaista rokotusohjelmaa) Koiralla tulee olla rokotustodistus (rokotuskirja tai lemmikkieläinpassi), johon on merkitty rokotteen viimeinen voimassaolopäivä, koiran tunnistetiedot ja edelliset rokotukset. Eläinlääkärin on merkittävä koiralle annettuun rokotustodistukseen ko. rokotuksen viimeinen voimassaolopäivä. Penikkatautirokotus (yleisimmin ns. nelosrokote; penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, parvo, kennelyskä) annetaan ensimmäisen kerran 12 viikon ikäiselle pennulle. Tehosterokote annetaan 4 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Ensimmäisen raivotautirokotus (rabies) annetaan aikaisintaan 4 kk ikäiselle pennulle. Rokotuksia ei suositella annettavaksi samanaikaisesti. Edellisistä rokotuksista on oltava eläinlääkärin merkintä lemmikkieläinpassissa tai muussa rokotustodistuksessa. Myös kennelyskää vastaan annettu rokotus kannattaa uusia tilanteen mukaan ennen kokeisiin, kilpailuihin tai näyttelyyn osallistumista. Ulkomailta saapuvien koirien kohdalla noudatetaan Kennelliiton rokotusmääräysten lisäksi EVIRAn (Elintarviketurvallisuusvirasto) kulloinkin voimassa olevia ohjeita. HUOM! Kennelliiton rokotusmääräykset voivat poiketa maahantuonnin rokotusvaatimuksista.

Kulloinkin voimassa olevat vaatimukset voi tarkistaa esim. EVIRAn kotisivuilta http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet_ja_terveys/tuonti_ja_vienti/

Tartuntatauteihin liittyviä muita määräyksiä:

Jos koira sairastuu penikkatautiin, tarttuvaan maksatulehdukseen, kennelyskään tms. tarttuvaan hengitystieinfektioon, parvovirusripuliin tms. tarttuvaan mahasuolikanavan tulehdukseen, koira ei saa olla läsnä tapahtumassa ennen kuin se on ollut vähintään kaksi viikkoa oireeton. Sama rajoitus koskee myös saman talouden oireettomia koiria. Ulko- ja sisäloistartunnat on asianmukaisesti hoidettava ennen kuin koira voi olla läsnä tapahtumassa.

Antidoping-valvonta:

Suomen Kennelliiton valtuuston hyväksymät antidoping-säännöt ovat astuneet voimaan 1.1.2007. Dopingvalvonta koskee kaikkia Suomen Kennelliiton myöntämiä näyttelyitä, kilpailuja ja kokeita. Ajankohtaista tietoa osoitteessa www.kennelliitto.fi

Näyttelyalue avataan lauantaina 31.7. klo 9.00. Rokotusten tarkastus alkaa klo 9.00. Muista ottaa mukaan näyttelyyn koirasi rekisterikirja, mahdolliset erilliset rokotuspaperit ja hakaneula numerolappua varten. Näyttelynumeron saat tämän kirjeen mukana. Varaa koirallesi mukaan vesikuppi. Muistathan, ettet jätä koiraasi kuumaan autoon!

Arvostelu kehissä alkaa klo 10.00. Ole paikalla viimeistään n. tuntia ennen arvioitua rodun/luokan arvosteluaikataulun alkua, mutta kuitenkin viimeistään klo 13.00 mennessä. Junior handler -kilpailu on kehässä 2. Ryhmäkilpailut alkavat n. klo 14.00.

Jos koirasi sairastuu ja haluat sen vuoksi peruuttaa osallistumisen näyttelyyn, niin ilmoita siitä kirjallisesti viimeistään 30.7. 2010 päivätyllä kirjeellä ilmoittautumisten vastaanottajalle: Merja Tammi, Tornitie 15 A, 81100 Kontiolahti. Palauta numerolappu ja kirjeen lopussa oleva peruutuslappu. Liitä mukaan myös kopio eläinlääkärintodistuksesta. Näyttelytoimikunta perii palautuksista 3 € käsittelykuluja

Verinäytteenotto:

Rautavaaran kesäerikoisnäyttelyn yhteydessä lauantaina 31.7 ja sunnuntaina 1.8. järjestetään verinäytteenotto. Verinäytteet menevät professori Hannes Lohen johtamaan koirien geenitutkimukseen Helsingin Yliopistoon, www.koirangeenit.fi
Verinäytteenotto on maksuton. Näytelomakkeen voi tulostaa ja esitäyttää valmiiksi, näytelomakkeita saa myös verinäytteenotosta. http://www.koirangeenit.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=158&Itemid=82

Lisätiedustelut: Eija Kimmo eija@tilkkuturkin.fi, puh 0400 139 873

Yhteystiedot:
040 838 0737 / Hannu Korhonen
050 524 4678 / Merja Tammi

Kesäistä näyttelypäivää!

NäyttelytoimikuntaARVOSTELUAIKATAULUT

KEHÄ 1

Lukumäärä Aikataulu

Marjatta Pylvänäinen-Suorsa
Kehätoimitsijat:

(62)

Suomenlapinkoira
Urokset
Junioriluokka
Nuorten luokka
Avoin luokka
Valioluokka
Veteraaniluokka


30
12
1
7
6
4


10.00

Nartut
Junioriluokka
Nuorten luokka
Avoin luokka
Valioluokka
Veteraaniluokka

32
10
4
11
3
4

11.30

KEHÄ 2

Lukumäärä Aikataulu

Annukka Paloheimo
Kehätoimitsijat:

(38)

Suomenlapinkoira pennut
Urokset
Pentuluokka 5-7 kk
Pentuluokka 7-9 kk
Nartut
Pentuluokka 5-7 kk
Pentuluokka 7-9 kk

11

1
1

8
1


10.00

Lapinporokoira
Nartut
Pentuluokka 5-7 kk
Pentuluokka 7-9 kk

2

1

1


10.30

Urokset
Junioriluokka
Nuorten luokka
Avoin luokka
Valioluokka
Veteraaniluokka

15
2
2
4
5
2

Nartut
Junioriluokka
Nuorten luokka
Avoin luokka
Valioluokka
Veteraaniluokka

7

1
2
2
1

RuotsinlapinkoiraUrokset
Nuorten luokka

1
1

12.00

Nartut
Nuorten luokka
Veteraaniluokka

2
1
1

KEHÄ 2

Lukumäärä Aikataulu

Junior Handler
Tanja Liimatainen


(4)

Junior-handler 14-17 v

4 12.30

Sivun alkuun

Copyright © Lappalaiskoirat ry 2021