Tänään on torstai 20. tammikuuta 2022

In english    Sivukartta    Etusivulle

UUTISIA


14.12.2021

Löydät Koiramessuilla 18. - 19.12.2021 Lappalaiskoirat ry:n myyntipisteen rotutorin vierestä, osasto 6k20.
Koiramessuilla tulee myyntiin uudet T-paidat ja tuubihuvit. Lanseeraamme samalla uudet upeat kuvat, jotka Riina Haapakallio on piirtänyt Lappalaiskoirat ry:lle.
Myyntipisteessä käy ainoastaan pankkikortti. Ei käteismaksua.
Tervetuloa ostoksille!
Huomioithan, että Koiramessuilla on käytössä koronapassi ja vahva maskisuositus.


5.10.2021

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin eilen illalla Laukaalla. Vuosikokous hyväksyi budjetin ja toimintasuunnitelman vuodelle 2022.

Hallitukseen valittiin 3-vuotiskaudelle Taina Friman, Tuuli Karjalainen ja Eija Jokinen, 2-vuotiskaudelle valittiin Kaisa Hurme ja Anita Penttinen, 1-vuotiskaudelle Nina Toitturi sekä varajäseniksi Henna Haapaniemi, Heidi Ekman sekä Janika Wiksten.

Onnea valituille ja tervetuloa hallitukseen!


30.6.2021

LAPPALAISKOIRIEN VAATEVARASTON LOPPUUNMYYNTI

Nyt tarjouksessa loput T-paidat ja colleget. Katsothan tilatessa mitä kokoja on jäljellä.
Aikuisten T-paidat 15 euroa (norm. 21€) ja lasten T-paidat 10 euroa (norm. 17€).
Aikuisten colleget 20 euroa (norm. 26€) ja lasten colleget 15 euroa (norm. 19€).
Tiedustelut: kennelheikunkeikun@gmail.com / 050-3751308.


3.8.2021

TUPLAERKKARI JA JUHLAVUODEN TAPAHTUMAPÄIVÄ PERUTTU

Ikäväksemme joudumme ilmoittamaan, että olemme päättäneet perua sekä syyskuun alkuun suunnitellun juhlavuoden tapahtumapäivän että lokakuun alkuun suunnitellun tuplaerikoisnäyttelyn vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

Valitettavasti koronatilanne on lähtenyt pahenemaan, ja useissa maakunnissa kokoontumisrajoituksia on kiristetty. Joudumme ennakoimaan tulevan syksyn tilannetta, ja päädyimme perumaan nämä kaksi tapahtumaa välttyäksemme viime hetkellä tehtävien peruutusten aiheuttamilta kustannuksilta niiltä osin kuin se on mahdollista.

Olemme hyvin pahoillamme tilanteesta niin jäsenten kuin järjestelyihin osallistuneiden osalta. Molempien tapahtumien eteen on tehty paljon töitä, ja odotimme jo innolla sekä erikoisnäyttelyä että juhlaa. Lappalaiskoirat ry:n hallitus on päättänyt, että juhla siirretään yhdistyksen 55. toimintakaudelle eli vuoteen 2025, ja toivottavasti tuolloin pääsemme jo vapaammin juhlimaan!

Erikoisnäyttelyiden osalta siirrytään suunnittelemaan ensi vuoden erikoisnäyttelyjä.


30.6.2021

Lapinkoira 2/2021 viivästyy

Valitettavasti lehtitoimikunnan toimintatavoissa tehdyt muutokset aiheuttivat odottamattomia teknisiä ongelmia lehden materiaalien siirroissa. Tästä syystä Lapinkoira-lehti valitettavasti viivästyy. Arviomme mukaan lehti olisi jakelussa heinäkuun puolivälin aikoihin.

Pahoittelemme lehden viivästymistä!


13.5.2021

Lappalaiskoirat ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidettiin etäyhteydellä 10.5.2021. Kokouksessa vahvistettiin tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2020 ja myönnettiin hallitukselle vastuuvapaus. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Marjo Berg.
Vuosikokous hyväksyi hallituksen esityksen Vuoden koira 2021-kilpailun perumisesta.


10.5.2021

Nyt T-paidat ja colleget 20 % tarjouksessa ajalla 10. - 31.5.2021 https://holvi.com/shop/lappalaiskoirat/section/vaatteet/


1.5.2021

Yhdistyksen kevätkokouksen kokouskutsun löydät täältä: http://lappalaiskoirat.fi/puskis/viewtopic.php?f=18&t=5860


20.4.2021

Sähköpostien keruu - kampanja

Jäsenrekisterin uudistustyö etenee.
Jatkossa sinulla on mahdollisuus päivittää ja tarkastella omia tietojasi, ilmoittautua kilpailuihin ja eri tapahtumiin jäsenrekisterin kautta. Myös verkkokauppaostoksiin vaaditaan jatkossa tunnistautumista.
Jäsenrekisteriin ei pääse kirjautumaan jollei sähköpostiosoite ole jäsentiedoissa,joten lähetäthän mailiosoitteesi joko jäsensihteerille jasensihteeri@lappalaiskoirat.fi tai nettisivuillamme olevalla lomakkeella.


25.3.2021

Lappalaisikoirat ry hallitus on päättänyt perua kesälle 2021 suunnitellun kesäleirin.


17.2.2021

Lappalaiskoirat ry kevään erikoisnäyttely on siirretty syyserikoisnäyttelyn kanssa samalle viikonlopulle.


24.10.2020

Lappalaiskoirat Ry:n ylimääräinen syyskokous pidettiin Kuopiossa 24.10.2020. Paikalla oli 32 jäsentä ja valtakirjalla 115 jäsentä.

Kokouksessa valittiin yhdistykselle puheenjohtaja toimikaudelle 2021-2022. Ehdolle asettuivat Sari Laitinen ja Marjo Berg. Kokous äänesti yhdistyksen puheenjohtajaksi Sari Laitisen 82 äänellä. Marjo Berg sai 58 ääntä.

Paljon onnea Sarille


6.10.2020

Ylimääräinen syyskokous pidetään 24.10.2020 Kuopiossa

Kokouksen esityslista


18.9.2020

Tiedote tulevasta erikoisnäyttelyviikonlopusta 3.-4.10.2020 Hollolan Messilässä

Lappalaiskoirat Ry:n hallitus päätti 16.9.2020 kokouksessa, että erikoisnäyttelyviikonloppu 3. – 4.10.2020 järjestetään.

Lauantaille on ilmoittautunut 374 koiraa ja sunnuntaille 204 koiraa.

Seuraamme aktiivisesti Covid-19 tilannetta ja noudatamme AVI:n, THL:n ja Suomen Kennelliiton ohjeita yleisötapahtumien ja koiranäyttelyiden järjestämisestä. Mikäli viranomaisten ohjeistus muuttuisi tai tautitilanne pahenisi niin, että näyttelyä ei pystyttäisi järjestämään, niin siitä tiedotetaan välittömästi.


24.8.2020

Tiedote yhdistyksen syypäivistä 2.-4.10.2020 Hollolan Messilässä

Lappalaiskoirat Ry ja erikoisnäyttelyn näyttelytoimikunta seuraa tiiviisti kuinka tilanne kehittyy mahdollisten tapahtuma- ja matkustusrajoitusten osalta.

Syyspäivät pyritään järjestämään 2.-4.10.2020 ja silloin toimitaan luonnollisesti sen hetken voimassaolevien ohjeiden mukaisesti. Näiden osalta seuraamme viranomaisten määräyksiä sekä Suomen Kennelliiton ohjeistusta.

Syyspäivien ohjelmasta ja tapahtumista:

Viikonlopun aikana pidetään sääntömääräinen syyskokous, tottelevaisuuskoe sekä lauantaina siirretty kevät erikoisnäyttely ja sunnuntaina syys erikoisnäyttely. Juhlaillallinen sekä kaikki muistamiset ja oheistapahtumat siirretään suunniteilla olevaan 50 v juhlaviikonloppuun vuodelle 2021. Tapahtumasta tullaan tiedottamaan myöhemmin. Tapahtuman yhteydessä ei järjestetä erikoisnäyttelyä.

Maksetut illalliskortit:

Illalliskortin hinnan saa takaisin 20.9.2020 saakka. Hinnasta vähennetään käsittelykustannuksia 3,00 €. Vaihtoehto on käyttää jo ostettu illalliskortti v 2021 juhlaviikonlopun illallistilaisuudessa. Yhteydenotot: rahastonhoitaja@lappalaiskoirat.fi


24.8.2020

Lappalaiskoirat ry:n tapahtumien poikkeusjärjestelyt ja ohjeet (23.8.2020)

Lappalaiskoirat ry:n tapahtumissa noudatetaan viranomaisten määräyksiä ja suosituksia sekä Kennelliiton ohjeita (https://www.kennelliitto.fi/en/media/4352) . Järjestelyihin voidaan joutua tekemään muutoksia, jos yleiset ohjeet ja määräykset muuttuvat tämän ohjeen laatimisen jälkeen. Mahdollisista muutoksista tiedotamme Lappalaiskoirat ry:nettisivuilla osoitteessa www.lappalaiskoirat.fi ja Facebookissa www.facebook.com/Lappalaiskoirat ry sekä mahdollisuuksien mukaan tapahtumiin osallistujille sähköpostitse.

● Tapahtumiin osallistuva henkilö osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan. Kennelliitto, tapahtuman järjestäjät tai tapahtumien toimihenkilöt tai näyttelyissä ulkomuototuomarit eivät ole vastuussa mahdollisesta korona-altistumisesta tai koronaan sairastumisesta, eivätkä näistä aiheutuvista mahdollisista vahingoista. Suosittelemme, että riskiryhmään kuuluva henkilö ei osallistuisi tapahtumiin.

● Tapahtumiin ei saa tulla, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky.

● Tapahtuma-alueelle ei saa saapua henkilö, joka on määrätty karanteeniin tai jonka on viranomaisten antamien ohjeiden mukaan oltava omaehtoisessa karanteenissa esimerkiksi ulkomailla oleskelun tai altistusepäilyn vuoksi.

● Lappalaiskoirat ry:n järjestämälle näyttelyalueelle ei päästetä yleisöä. Mikäli et pysty esittämään koiraasi itse, tarvitset apua näyttelyyn saapumisen kanssa tai mukanasi on lapsi, kerrothan tästä sisääntullessa. Mikäli kaikki näyttelypaikalla olleet henkilöt on myöhemmin tavoitettava esimerkiksi altistumisepäilyn ja siihen liittyvän tiedottamisen takia, oletetaan että kaikki paikalla olleet tavoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä annettujen yhteystietojen kautta.

● Lappalaiskoirat ry suosittelee ettei muihin sen järjestämiin tapahtumiin oteta ylimääräistä yleisöä. Mikäli kaikki tapahtumapaikalla olleet henkilöt on myöhemmin tavoitettava esimerkiksi altistumisepäilyn ja siihen liittyvän tiedottamisen takia, oletetaan että kaikki paikalla olleet tavoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä annettujen yhteystietojen kautta.

● Pidetään turvavälit (vähintään 1-2 m) sisääntulossa, parkkipaikalla sekä kaikkialla muuallakin tapahtumapaikalla. Näyttelyissä isot luokat voidaan jakaa osiin, mikäli kaikki koirat eivät mahdu kehään turvaetäisyyksin yhtä aikaa ja tuomari voi pyytää koiran esittäjää näyttämään koiran hampaat. Tuomari, toimihenkilöt ja näytteilleasettajat eivät kättele. Huomioithan, että tuomaritelttaan eivät saa tulla muut kuin tuomari ja toimitsijat.

● Tapahtumapaikalla on käsidesiä tarjolla, mutta jokaisen on hyvä varata mukaan oma käsidesi, jotta se on aina saatavilla.

● Suosittelemme, että ainakin näyttelyssä koiran esittäjä käyttäisi maskia kehässä ja, että maskeja käytettäisiin muuallakin näyttelyalueella. Perehdy ennen näyttelyä maskin oikeaoppiseen käyttöön ja varaa niitä riittävä määrä näyttelyyn mukaan. Huomioi, että maskiin liittyen voi tulla ennen näyttelyä viranomaisohjeita tai -määräyksiä, jotka velvoittavat sen käyttämiseen yleisötapahtumissa - siinä tapauksessa maskin käyttö on näyttelyssä pakollista.

● Kun näyttelyssä oman rotusi kehä on ohi, poistuthan paikalta ellei koirasi jatka BIS-kehiin.


8.8.2020

Lappalaiskoirat ry. - Sääntömääräinen kevätkokous

Lappalaiskoirat ry.
Sääntömääräinen kevätkokous
Aika: 22.8.2020
Kello: 15.00
Paikka: Sokos Hotelli Flamingo, Vantaa (os. Tasetie 8, Vantaa)

1. Kokouksen avaus
2. Suoritetaan valtakirjojen tarkastus ja merkitään tulos pöytäkirjaan
3. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa sekä ääntenlaskijat
4. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
5. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
6. Esitetään toiminta- ja tilikertomus edelliseltä vuodelta
7. Esitetään tilintarkastajien lausunto
8. Vahvistetaan tilinpäätös ja päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille
9. Käsitellään hallituksen esitykset kevätkokoukselle
9.1. Vuoden koirakilpailu
Hallitus esittää kevätkokoukselle päätettäväksi vuoden 2020 koira kilpailuiden järjestämisestä:
1. Pidetään hallituksen päätös kilpailuiden peruttamisesta vuodelta 2020 ennallaan
2. Siirretään 2020 vuoden aikana saavutetut koirakilpailunpisteet käytettäväksi ensi vuoden kilpailuun 2021 vuonna hankittujen pisteiden kanssa mikäli nämä ovat arvoltaan suurempia, kuin ensi vuonna hankitut.
3. Järjestetään vuoden koirakilpailu v. 2020 entisellään.
10. Käsitellään jäsenten kevätkokoukselle tekemät kirjalliset esitykset, mitkä on jätetty vähintään kuukausi ennen kokousta
11. Muut mahdolliset asiat
12. Kokouksen päättäminen


12.3.2020

TIEDOTE ROVANIEMEN KEVÄTPÄIVISTÄ 26.3.-29.3.2020

Arvoisat Lappalaiskoirat ry:n jäsenet ja tapahtumaan osallistuvat vieraat.

Suomen hallituksen 12.3.2020 antaman ohjeistuksen mukaan suurten yleisötilaisuuksien järjestämisestä, Lappalaiskoirat Ry on päättänyt peruuttaa vuosikokouksen, erikoisnäyttelyn ja kaikki muut Rovaniemen kevätpäivien 26.3.-29.3.2020 tapahtumat tai siirtää ne mahdollisuuksien mukaan myöhempään ajankohtaan.

Seuraamme Suomen Kennelliiton ohjeistusta sekä viranomaisten määräyksiä ja tiedotamme asiasta tarkemmin lähipäivinä lisää.

”Hallituksen suositukset yleisötilaisuuksia varten:
Hallitus suosittaa, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Lisäksi suositellaan, että myös muiden kokoontumisten järjestäjät harkitsevat riskiarvioiden pohjalta vastaavien tilaisuuksien järjestämistä.” THL 12.3.2020

Ihmisten terveys ja yhdistyksen vastuullinen toiminta tässä tilanteessa on ensisijaisen tärkeää.

Lappalaiskoirat ry

Sari Laitinen
puheenjohtaja

Tiedustelut asiasta: tiedottaja@lappalaiskoirat.fi

Maksetut illaliskortit:

Illalliskortin hinnan saa takaisin. Hinnasta vähennetään käsittelykustannuksia 3€. Vaihtoehto on käyttää ostettuja illalliskortteja syyserikoisnäyttelyn juhlaillalliseen Vierumäellä. Yhteydenotot: rahastonhoitaja@lappalaiskoirat.fi

Maksetut näyttelymaksut:

Tiedotamme asiasta lähipäivinä


Information about Rovaniemi event (Kevätpäivät) 26.3-29.3

Dear visitors of event and members of Lappalaiskoirat ry,

Finnish goverment has given more information about corona virus today. According to this information, Lappalaiskoirat has decided to cancel the annual meeting, main specialty show and other events of Rovaniemi during 26.3-29.3.2020. It is also possible that events will be organized later.

We will follow The Finnish Kennel Club instructions and Finnish government´s recommendations. We will give you more information as soon as we can.

"Instructions of Finnish government for public events:
The Government recommends that all public events with more than 500 attendees be cancelled until the end of May. Organisers of other events are also advised to consider, based on their risk assessments, whether or not to organise similar events. Finnish Institute for Health and Welfare (THL)

We feel that wellfare of the people and the responsible behavior of the Lappalaiskoirat ry are important in this situation.

Lappalaiskoirat ry

Sari Laitinen
chairperson

More information: tiedottaja@lappalaiskoirat.fi

Paid anniversary dinner tickets:

Price of the ticket will be refunded. 3e of expences is deducted from the price of the ticket upon payment. Paid ticket can be used also in our second anniversary dinner in Autum at Vierumäki.

Please contact our treasurer for refund: rahastonhoitaja@lappalaiskoirat.fi

Paid entry fees to specialty show:

More information is given in the following days.


3.2.2020

VUODEN KASVATTAJA 2019

Vuoden Kasvattaja 2019: kennel Peikkovuoren suomenlapinkoirat, om. Taina & Ari Friman

Lappalaiskoirat ry onnittelee upeasta saavutuksesta!


kuva: Janne Nisu


11.11.2019

Koiratanssin mestaruudet ratkottiin Lahdessa 9.11.2019

Alokasluokan koiratanssimestari Nanna Jaakkola ja suomenlapinkoira Kirpa's Fazerina "Lyyli"
Voittajaluokan koiratanssimestari Merja Valkonen ja ruotsinlapinkoira Vauhtinallen Aika Epeli "Epe"

Tulokset 9.11.2019

ALOKASLUOKKA
1. sija - rotumestari FS ALO slk Kirpa's Fazerina "Lyyli" & Nanna Jaakkola 157.34 pistettä
2. sija HTM ALO lpk Tuhkavuorten Auringon Kehrä "Lahja" & Virpi Rannikko 141,67 pistettä

VOITTAJALUOKKA
1. sija - rotumestari FS VOI rlk Vauhtinallen Aika Epeli "Epe" & Merja Valkonen 154,66 pistettä
2. sija FS VOI rlk Care Bears Fun Crispy Candy "Sani" 148,87 pistettä
3. sija HTM VOI rlk Vauhtinallen Aika Epeli "Epe" & Merja Valkonen 132 pistettä
4. sija HTM VOI rlk Care Bears Fun Crispy Candy "Sani" & Merja Valkonen 128.33 pistettä

Lappalaiskoirat Ry onnittelee koirakoita hienoista tuloksista.
#iams #nutrolin
Kuvat: Laura Lindeman


1.11.2019

TEMPPUKISA

Nuorisotoimikunta haluaa kannustaa nuoria yhteiseen tekemiseen koiran kanssa. Niimpä päätimme järjestää pienen kilpailun, jossa sinä- alle 18v. lappalaiskoiraharrastaja voit voittaa kaksi lippua joulukuun Koiramessuille Messukeskukseen!

Toimi näin:
1. Harjoittele valitsemasi temppu lappalaiskoirasi kanssa
2. Kuvaa temppu videolle haluamassasi ympäristössä
3. Jaa video Lappalaiskoirat ry Nuorisotoimikunnan facebook ryhmässä (Mikäli et ole ryhmämme jäsen, laita jäsenpyyntö niin saamme sinut ryhmän sisälle, johon pääset jakamaan sisältöä)
4. Kerää videollesi mahdollisimman paljon tykkäyksiä, sillä eniten tykkäyksiä kerännyt video palkitaan Messarilipuilla
5. Toimi pian, sillä tulokset tarkastetaan jo 25.11.2019!


22.1.2019

VUODEN KASVATTAJA 2018 JA VUODEN VETERAANI 2018

Vuoden Kasvattaja 2018: kennel Peikkovuoren suomenlapinkoirat, om. Taina & Ari Friman

Vuoden Veteraani 2018: lapinporokoira Suukkosuun Shamaani, om. Sari Laitinen & Pinja Hiltunen

Lappalaiskoirat ry onnittelee upeista saavutuksista!


kuva: DogXpress


kuva: DogXpress


25.4.2018

KASVATTAJA VAHVISTA YHTEYSTIETOSI YHDISTYKSEN SIVUILLE!

Olemme saaneet runsaasti palautetta yhdistyksen kotisivuilla olevista vanhentuneista kasvattajien yhteystiedoista ja toimimattomista linkeistä.

Tämän johdosta Yhdistyksen hallitus on päättänyt poistaa kaikki kasvattajien yhteystiedot, joita ei ole vahvistettu 1.8.2018 mennessä. Tarkista siis yhteystietosi ja lähetä kuittaus "tiedot kunnossa" tai muutokset osoitteeseen, puheenjohtaja@lappalaiskoirat.fi tai (tarvittaessa puhelimitse 044 029 0013). Toimita vahvistus siis siinäkin tapauksessa, että tiedot ovat kunnossa määräaikaan 1.8.2018 mennessä.

Määräajan jälkeen kaikkien kasvattajien, joilta ei ole saatu vahvistusta, tiedot poistetaan yhdistyksen sivuilta siihen asti kunnes kasvattaja ilmoittaa tiedoista uudestaan yhdistykselle. Tietojen ajantasaisuus ja paikkansapitävyys on etu niin kasvattajille kuin tietoa hakevillekin.


16.3.2018

LAPPALAISKOIRAT RY:N JUHLAVUODEN LOGOKILPAILU

Lappalaiskoirat ry täyttää 50 vuotta vuonna 2020. Tämän kunniaksi on julistettu juhlavuoden logokilpailu.

Logon tulee olla:
• nykyaikainen, mutta aikaa kestävä
• yhdistystä kuvaava
• värillinen, mutta sisältää maksimissaan kolmea väriä
• käyttökelpoinen myös mustavalkoisena
• toimiva sekä pysty- että vaakamallisena (logo ja liikemerkki vierekkäin ja päällekkäin)
• toimiva sekä pienessä että suuressa koossa
• toimiva sekä paino- että digikäytössä

Kilpailun järjestäjä: Lappalaiskoirat ry
Kilpailuaika: 1.3.-31.8.2018
Osallistujat: logokilpailu on kaikille avoin
Palkinto: 100 € Kilpailutyöt: sihteeri@lappalaiskoirat.fi

Tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta: http://www.lappalaiskoirat.fi/yhdistys/Logokilpailu.pdf


Tiina Riuttanen


27.2.2018

PENTUVÄLITYKSEEN A- JA B-LISTAT

Pentuvälitys ottaa käyttöön 1.3.2018 alkaen kaksi eri välityslistaa, listat A ja B, koskien kaikkia kolmea Lappalaiskoirat ry:n alaista rotua

Lista A:
Välitykseen voidaan ottaa pentueet, jotka täyttävät kaikki Lappalaiskoirat ry:n pentuvälityskriteerit ja kaikki jalostustoimikunnan hyväksymät yhdistelmät.

Lista B:
Välitykseen voidaan ottaa ne pentueet, jotka eivät kaikilta osin täytä Lappalaiskoirat ry:n pentuvälityskriteereitä.

EJ-rekisteröitäviä pentueita ei hyväksytä listoille. Tämä ei kuitenkaan koske pentueessa olevaa yksittäistä pentua, joka halutaan EJ-rekisteriin esim. häntämutkan tms. takia.

Kaksoisastutettu narttu:
Mikäli vain toinen uroksista täyttää pentuvälityskriteerit (lista A), pentue hyväksytään B-listalle, kunnes polveutuminen on varmistettu. Tämän jälkeen pentue voidaan tarpeen mukaan siirtää oikealle listalle.2.2.2018

EUKANUBA-LUENTO LAPPALAISKOIRAT RY:N JÄSENILLE

Luennon aiheena on: "Koiranruokinnan terveysvaikutukset, miten voit saada jopa 3 vuotta lisää elinaikaa koirallesi". Tilaisuudessa on myös mahdollista esittää kysymyksiä ja luentoa on sallittua käyttää materiaalina esim. lehtiartikkelille.

Luento järjestetään Vantaalla hotelli Flamingon kokoustiloissa LAUANTAINA 10.2.2018. klo. 16.30-18.30. Opastus oikeaan kokoustilaan ala-aulasta.

Luennoitsijana kissojen ja koirien ravitsemuksen asiantuntijaeläinlääkäri William Bredal (luentokieli englanti).

Luento on maksuton yhdistyksen jäsenille/rotujen kasvattajille, ennakkoilmoittautuminen vaaditaan (jotta osaamme varautua oikean kokoiseen tilaan).

Ilmoittautumiset 7.2.2018 mennessä joko s-postilla sanna(at)treeofpets.fi tai tekstiviestillä 040-508 8811.


11.1.2018

VUODEN KASVATTAJA 2017 TOINEN SIJA

Kennel Peikkovuoren suomenlapinkoirat om. Taina & Ari Friman.

Lappalaiskoirat ry onnittelee hienosta saavutuksesta!


kuva: Janne Nisu


24.10.2017

Sari Laitisesta Lappalaiskoirat ry:n uusi puheenjohtaja

Sari Laitinen Kajaanista on Lappalaiskoirat ry:n uusi puheenjohtaja ensi vuoden alusta lähtien. Yhdistystä aiemmin luotsannut Marjo Berg ei ollut enää käytettävissä tehtävään, eikä pari vuotta varapuheenjohtajanakin toimineelle Sarille tullut vastaehdokkaita. Näin yhdistyksen syyskokous teki yksimielisen valinnan.

Syyskokous pidettiin Hotelli Hiitteenharjussa Harjavallassa 7.10.2017. Paikalla oli 60 jäsentä ja valtakirjoja oli 83 kappaletta.

Syyskokouksen puheenjohtajana toimi Maaret Tapio, joka toi samalla Suomen Kennelliiton terveiset Lappalaiskoiraväelle. Kuluva Suomi 100 -juhlavuosi on merkittävä myös Kennelliitolle ja kotimaisille roduille.

Jäsenmaksut säilyvät ennallaan

Lappalaiskoirat ry:n ensi vuoden talousarvio ja toimintakertomus hyväksyttiin yksimielisesti. Talousarvio oli rakennettu siltä pohjalta, että jäsenmaksut säilyvät ennallaan.

Tuttuun tapaan yhdistyksemme suurimmat tulot tulevat jäsenmaksuista (83 700 euroa TA2018). Muita tuottoja tulee näyttelymaksuista, myyntiartikkeleiden myynnistä sekä Kennelliiton avustuksesta. Suurimmat kulut ovat Lapinkoira-lehden painatus ja jakelu (yht. 46 000 euroa) sekä näyttelyiden ja muiden tapahtumien järjestämisen kulut.

”Kokouskulut ovat pienentyneet huomattavasti, sillä hallitus on alkanut pitää skype-kokouksia. Näin esimerkiksi matkakulut ovat vähentyneet”, kertoi Marjo Berg.

Hallitus uudistui

Lappalaiskoirat ry:n hallitukseen avautui uusia paikkoja normaalin kolmen lisäksi, kun Sari Laitinen nousi puheenjohtajaksi ja Marja Koskinen on eronnut hallituksesta.

Äänestyksen jälkeen hallitukseen valittiin kolmivuotiskaudelle Saara Sampakoski (73 ääntä), Tiina Soininen (58) ja Tiina Morri (57). Kaksivuotiskaudelle valittiin Heidi Ekman (55) ja vuodeksi Titta Repo (43). Varajäsenet ovat Kirsi Vallittu (37), Susanna Kuusisto (36) ja Mirka Jantunen (33).

Huomionosoituksia

Kokouksen lopuksi jaettiin huomionosoituksia. Suomen Palveluskoiraliiton kultainen harrastusmerkki on myönnetty Hertta Mikkoselle ja hopeinen harrastusmerkki Laura Okkerille.

Tiina Riuttanen


24.10.2017

MUHOKSELLA KOTIMAISTEN ROTUJEN KASVATTAJIEN ILTA 28.11.2017 KLO 18.00-20.30

Kotimaiset koirarodut kansallisaarteinamme -hankkeen tavoitteena on kertoa laajalle yleisölle suomalaisista koiraroduista ja edistää niiden säilymistä ja kasvatustyötä.

Tältä pohjalta Kennelliitto käynnistää yhdessä kotimaisten rotujen rotujärjestöjen myötävaikutuksella kotimaisten rotujen kasvattajille suunnatun kasvattajien infotilaisuuden alueittain. Tilaisuuden vetäjinä toimivat kennelpiirin kennelneuvoja ja paikalla on myös Kennelliiton edustaja. Tilaisuudessa käytännön asioihin apua mm. rekisteröinnin ja kotimaisten rotujen terveystutkimusten osalta.

Tule kuulemaan ja keskustelemaan kotimaisiin rotuihin liittyvistä kasvattamisen kiemuroista, sekä nauttimaan kahvia ja pullaa asian äärellä. Makkaranpaisto aloitetaan klo 17.00.

Ennakkoon 21.11. mennessä ilmoittautuneille varataan ilmaiseksi Kasvattajan käsikirja.

Tilaisuus alkaa lauantaina 28.11. klo 18.00, sitä ennen klo 17.00 makkaran paistolla osoitteessa Muhoksen riistanhoitoyhdistyksen maja, Lummelammentie, 91500 Muhos

Ilmoittautuminen osoitteeseen: Satu Väliheikki satu.ppkennelneuvoja@gmail.com, puh 050 352 1710 viimeistään 21.11.2017. Jos sinulla on kysymyksiä, lähetä ne ennakolta samaan sähköpostiosoitteeseen.

Tervetuloa!

Kotimaisten rotujen kasvattajien iltojen suunnitelluista paikkakunnista ja päivämääristä löytyy täältä


17.10.2017

PENTUEILMOITUSLOMAKKEESSA HÄIRIÖ

VIKA KORJATTU (14.30)

Pentueilmoituslomakkeessa on jonkinlainen häiriö ja se takia lähetetyt pentueilmoitukset eivät tule perille. Asia yritetään selvittää mahdollisimman pian.

Huom! Pentueilmoituksen voi lähettää käyttämällä word-lomaketta http://www.lappalaiskoirat.fi/jalostus/lomakkeet/pentueilmoituslomake.doc ja lähettää se ylläpidolle liitetiedostona.

Ylläpito


20.9.2017

KUOPIOSSA KOTIMAISTEN ROTUJEN KASVATTAJIEN ILTA 29.11.2017 KLO 18.00-20.30

Kotimaiset koirarodut kansallisaarteinamme -hankkeen tavoitteena on kertoa laajalle yleisölle suomalaisista koiraroduista ja edistää niiden säilymistä ja kasvatustyötä.

Tältä pohjalta Kennelliitto käynnistää yhdessä kotimaisten rotujen rotujärjestöjen myötävaikutuksella kotimaisten rotujen kasvattajille suunnatun kasvattajien infotilaisuuden alueittain. Tilaisuuden vetäjinä toimivat kennelpiirin kennelneuvoja ja paikalla on myös Kennelliiton edustaja. Tilaisuudessa käytännön asioihin apua mm. rekisteröinnin ja kotimaisten rotujen terveystutkimusten osalta.

Tule kuulemaan ja keskustelemaan kotimaisiin rotuihin liittyvistä kasvattamisen kiemuroista, sekä nauttimaan kahvia ja pullaa asian äärellä.

Ennakkoon 20.11. mennessä ilmoittautuneille varataan ilmaiseksi Kasvattajan käsikirja.

Tilaisuus alkaa lauantaina 29.11., klo 18.00 osoitteessa SORSASALON RAVIRATA, PUIKKARINTIE 41, KUOPIO

Ilmoittautuminen osoitteeseen: anna-maija.mansikkala@iisalmi.fi viimeistään 20.11.2017. Jos sinulla on kysymyksiä, lähetä ne ennakolta samaan sähköpostiosoitteeseen.

Tervetuloa!

Kotimaisten rotujen kasvattajien iltojen suunnitelluista paikkakunnista ja päivämääristä löytyy täältä


6.7.2017

Parentage testing for dogs bred by Fidelis and Miehtebiekka kennels

The Finnish Kennel Club board decided in their meeting on 16 June 2017 that the five latest litters registered by the Fidelis kennel and the three latest litters registered by the Miehtebiekka kennel have to be DNA tested to confirm their parentage. The Finnish Kennel Club has asked the Lapphund Club of Finland to assist in reaching the owners of the dogs subject to parentage testing. The testing must be carried out by 30 Sept 2017 and a failure to do so will result in the dog being transferred to the so-called EJ register ("Not for Breeding" register). This also applies to dogs exported outside of Finland, and their blood sample or buccal swab must be taken by a licenced veterinarian.

The Finnish Kennel Club will reimburse the sample collection fee and laboratory costs (receipts required).

For further information, please send an email to neuvonta@lappalaiskoirat.fi or call +358 44 750 4002.

The dogs subject to parentage testing are listed below:

DOB 11.9.2016 Fidelis Naali (FI18863/13) x Fidelis Tibiae (FI24339/14)
• Fidelis Pax (FI52863/16)
• Fidelis Shalom (FI52862/16)
• Fidelis Peace (FI52864/16)
• Fidelis Rauha (FI52865/16

DOB 24.5.2016 Fidelis Unicus (FIN44216/06) x Fidelis Birja (FIN31992/08)
• Fidelis Jesper (FI43723/16
• Fidelis Joonatan (FI43724/16)
• Fidelis Kasper (FI43722/16

DOB 22.1.2016 Fidelis Miisael (FI44760/12 x Fidelis Rumba (FI59914/11)
• Fidelis Suffeli (FI17854/16)

DOB 15.9.2015 Suursaaren Sibelius (FIN39495/02) x Fidelis Talvitassu (FI33447/11)
• Fidelis Reno (FI50835/15
• Fidelis Tuikku (FI50833/15
• Fidelsi Tähtitaivas (FI50834/15)

DOB 17.5.2015 Fidelis Tusculum (FIN26374/06) x Fidelis Heinähattu (FI59020/10)
• Fidelis Juppihippipunkkari (FI40805/15)
• Fidelis Seikkailija (FI40804/15)
• Fidelis Idän Prinsessa (FI40803/15)

DOB 26.8.2016 Miehtebiekka Capricornus (FI22663/09) x Miehtebiekka Äkson Time (FI48152/15)
• Miehtebiekka Xfactor (FI47437/16)
• Miehtebiekka Xfiles (FI47438/16)
• Miehtebiekka Xenia (FI47436/16)

DOB 20.9.2015 Cranefield´s Yön Sudenhetki (FIN35621/03) x Miehtebiekka Turdus (FI14790/15)
• Miehtebiekka Venni (FI50311/15)
• Miehtebiekka Vanni (FI50312/15)
• Miehtebiekka Vinnare (FI50313/15)

DOB 31.8.2015 Taivaantulen Nippe (FI50439/09) x Miehtebiekka Saana (FI14793/15)
• Miehtebiekka Äkson Boy (FI48149/15)
• Miehtebiekka Äkson Blick (FI48151/15)
• Miehtebiekka Äkson Girl (FI48150/15)
• Miehtebiekka Äkson One (FI48153/15)
• Miehtebiekka Äkson Time (FI48152/15)

What is more, the Finnish Kennel Club and the Lapphund Club of Finland recommend that any other dogs bred by either kennel be parentage tested before breeding from them. For the time being this is a prerequisite for advertising a litter with a Fidelis/Miehtebiekka parent on the Lapphund Club's puppy list.

-Petra Palukka


6.7.2017

Härstamning i hundar från Fidelis och Miehtebiekka

Styrelsen för Finska Kennelklubben har på sitt möte den 16.6.2017 beslutat att de senaste fem kullarna i kennel Fidelis och de senaste tre kullarna i kennel Miehtebiekka ska genomgå DNA-undersökningar för att kontrollera härstamningens riktighet (enligt läget 06/2017). Styrelsen har bett Lappalaiskoirat ry om hjälp med att nå hundägare och de hundar som bör undersökas. Härstamningen i dessa kullar ska kontrolleras enligt instruktionerna i Registreringsbestämmelser kapitel 4.2 senast den 30.9.2017. Om härstamningen i kullarna inte fastställs i tid kommer hundarna att flyttas till EJ-registret (ej för avel) utan information om föräldrar. Detta gäller också hundar som flyttats utomlands. Härstamningsundersökningar ska göras hos en veterinär.

Finska Kennelklubben ersätter kostnaderna för härstamningsundersökningarna i detta skede (provtagningskostnader samt laboratoriekostnader mot kvitto).

Tag kontakt med rasföreningen neuvonta@lappalaiskoirat.fi eller telefonnummer +358 44 750 4002 om du äger en hund från nedanstående listor.

11.9.2016 Fidelis Naali (FI18863/13) x Fidelis Tibiae (FI24339/14)
• Fidelis Pax (FI52863/16)
• Fidelis Shalom (FI52862/16)
• Fidelis Peace (FI52864/16)
• Fidelis Rauha (FI52865/16

24.5.2016 Fidelis Unicus (FIN44216/06) x Fidelis Birja (FIN31992/08)
• Fidelis Jesper (FI43723/16
• Fidelis Joonatan (FI43724/16)
• Fidelis Kasper (FI43722/16

22.1.2016 Fidelis Miisael (FI44760/12 x Fidelis Rumba (FI59914/11)
• Fidelis Suffeli (FI17854/16)

15.9.2015 Suursaaren Sibelius (FIN39495/02) x Fidelis Talvitassu (FI33447/11)
• Fidelis Reno (FI50835/15
• Fidelis Tuikku (FI50833/15
• Fidelsi Tähtitaivas (FI50834/15)

17.5.2015 Fidelis Tusculum (FIN26374/06) x Fidelis Heinähattu (FI59020/10)
• Fidelis Juppihippipunkkari (FI40805/15)
• Fidelis Seikkailija (FI40804/15)
• Fidelis Idän Prinsessa (FI40803/15)

26.8.2016 Miehtebiekka Capricornus (FI22663/09) x Miehtebiekka Äkson Time (FI48152/15)
• Miehtebiekka Xfactor (FI47437/16)
• Miehtebiekka Xfiles (FI47438/16)
• Miehtebiekka Xenia (FI47436/16)

20.9.2015 Cranefield´s Yön Sudenhetki (FIN35621/03) x Miehtebiekka Turdus (FI14790/15)
• Miehtebiekka Venni (FI50311/15)
• Miehtebiekka Vanni (FI50312/15)
• Miehtebiekka Vinnare (FI50313/15)

31.8.2015 Taivaantulen Nippe (FI50439/09) x Miehtebiekka Saana (FI14793/15)
• Miehtebiekka Äkson Boy (FI48149/15)
• Miehtebiekka Äkson Blick (FI48151/15)
• Miehtebiekka Äkson Girl (FI48150/15)
• Miehtebiekka Äkson One (FI48153/15)
• Miehtebiekka Äkson Time (FI48152/15)

Avelsvetenskapliga komittén för Finska Kennelklubben samt Lappalaiskoirat Ry rekommenderar att också andra valpkullar från omnämnda kennlar härstamningsundersöks innan avel. Detta är tillsvidare ett krav för att få med en kull till rasföreningens valpförmedling.

-Sophie Lindström


5.7.2017

FIDELIS- JA MIEHTEBIEKKA -KOIRIEN POLVEUTUMINEN

Suomen Kennelliiton hallitus on kokouksessaan 16.6.2017 päättänyt, että Fidelis kennelin viiden viimeisimmän ja Miehtebiekka kennelin kolmen viimeisimmän pentueen osalta tulee varmistaa koirien polveutuminen DNA-testillä (tilanne 06/2017). Suomen Kennelliiton hallitus on pyytänyt Lappalaiskoirat ry:tä avustamaan testattavien koirien ja omistajien tavoittamisessa. Näiden pentueiden polveutuminen pitää varmistaa Koirarekisteriohjeen kohdan 4.2. mukaisella tavalla 30.9.2017 mennessä. Mikäli pentueisiin kuuluvan koiran polveutumista ei osoiteta määräaikaan mennessä oikeaksi, siirretään se EJ-rekisteriin ilman vanhempien tietoja. Tämä koskee myös ulkomaille siirrettyjä koiria. Näiden polveutumistestaus näytteenoton tulee tapahtua eläinlääkärin toimesta.

Kennelliitto vastaa tässä vaiheessa em. tutkimusten kustannuksista (näytteiden ottokulut ja laboratorion polveutumistutkimuskulut tositteita vastaan).

Jos omistat alla olevassa listauksessa olevan koiran, niin ole yhteydessä rotuyhdistykseen neuvonta@lappalaiskoirat.fi tai puh. 044 750 4002

11.9.2016 Fidelis Naali (FI18863/13) x Fidelis Tibiae (FI24339/14)
• Fidelis Pax (FI52863/16)
• Fidelis Shalom (FI52862/16)
• Fidelis Peace (FI52864/16)
• Fidelis Rauha (FI52865/16

24.5.2016 Fidelis Unicus (FIN44216/06) x Fidelis Birja (FIN31992/08)
• Fidelis Jesper (FI43723/16
• Fidelis Joonatan (FI43724/16)
• Fidelis Kasper (FI43722/16

22.1.2016 Fidelis Miisael (FI44760/12 x Fidelis Rumba (FI59914/11)
• Fidelis Suffeli (FI17854/16)

15.9.2015 Suursaaren Sibelius (FIN39495/02) x Fidelis Talvitassu (FI33447/11)
• Fidelis Reno (FI50835/15
• Fidelis Tuikku (FI50833/15
• Fidelsi Tähtitaivas (FI50834/15)

17.5.2015 Fidelis Tusculum (FIN26374/06) x Fidelis Heinähattu (FI59020/10)
• Fidelis Juppihippipunkkari (FI40805/15)
• Fidelis Seikkailija (FI40804/15)
• Fidelis Idän Prinsessa (FI40803/15)

26.8.2016 Miehtebiekka Capricornus (FI22663/09) x Miehtebiekka Äkson Time (FI48152/15)
• Miehtebiekka Xfactor (FI47437/16)
• Miehtebiekka Xfiles (FI47438/16)
• Miehtebiekka Xenia (FI47436/16)

20.9.2015 Cranefield´s Yön Sudenhetki (FIN35621/03) x Miehtebiekka Turdus (FI14790/15)
• Miehtebiekka Venni (FI50311/15)
• Miehtebiekka Vanni (FI50312/15)
• Miehtebiekka Vinnare (FI50313/15)

31.8.2015 Taivaantulen Nippe (FI50439/09) x Miehtebiekka Saana (FI14793/15)
• Miehtebiekka Äkson Boy (FI48149/15)
• Miehtebiekka Äkson Blick (FI48151/15)
• Miehtebiekka Äkson Girl (FI48150/15)
• Miehtebiekka Äkson One (FI48153/15)
• Miehtebiekka Äkson Time (FI48152/15)

Suomen Kennelliiton Jalostustieteellinen toimikunta ja Lappalaiskoirat Ry suosittelevat, että myös muiden ko. kenneleiden kasvattamien koirien polveutuminen varmistetaan ennen kuin niitä käytetään jalostukseen. Tämä on toistaiseksi vaatimuksena, että pentue hyväksytään yhdistyksen pentuvälitykseen.

-MJ


23.6.2017

RAUNIO- JA KETTERYYSKOULUTUS

Lappalaiskoirien raunio- ja ketteryyskoulutus Espoossa 26.8. lauantaina n. Klo 10-16. Mukaan mahtuu 16 ensimmäistä.

Kouluttajina toimivat Jenni Punttila (kasvattaa suomenlapinkoiria ja lapinporokoiria Sysiväikeen kennelnimellä), on pitkän linjan pelastuskoiraharrastaja ja hälytysryhmässä toiminut koiranohjaajana. Petra Soisalo (kasvattaa suomenlapinkoiria Naavisemon kennelnimellä), on pitkään harrastanut pekotoimintaa ja on hälytysryhmässä slk Lumon kanssa sekä Sofia Palmu, koirafysioterapeutti ja pelastuskoiraharrastaja kahden porokoiransa kanssa.

Luvassa siis mahtavaa näkemystä ja osaamista lappalaiskoirista tositoimissa! Koulutus sopii kaikentasoisille aivan ensikertalaisista kokeneisiin konkareihin.

Hinta yhdistyksen jäseniltä lappalaiskoiran kanssa (etusija) 15 €/päivä ja muilta 25 €/päivä. Sitovat ilmoittautumiset 10.8. mennessä herttami@gmail.com


13.6.2017

MÄNTSÄLÄSSÄ KOTIMAISTEN ROTUJEN KASVATTAJIEN ILTA 7.8.2017 KLO 18.00-21.00

Kotimaiset koirarodut kansallisaarteinamme -hankkeen tavoitteena on kertoa laajalle yleisölle suomalaisista koiraroduista ja edistää niiden säilymistä ja kasvatustyötä.

Tältä pohjalta Kennelliitto käynnistää yhdessä kotimaisten rotujen rotujärjestöjen myötävaikutuksella kotimaisten rotujen kasvattajille suunnatun kasvattajien infotilaisuuden alueittain. Tilaisuuden vetäjinä toimivat kennelpiirin kennelneuvoja ja paikalla on myös Kennelliiton edustaja. Tilaisuudessa käytännön asioihin apua mm. rekisteröinnin ja kotimaisten rotujen terveystutkimusten osalta.

Tule kuulemaan ja keskustelemaan kotimaisiin rotuihin liittyvistä kasvattamisen kiemuroista, sekä nauttimaan kahvia ja pullaa asian äärellä.

Ennakkoon 1.8. mennessä ilmoittautuneille varataan ilmaiseksi Kasvattajan käsikirja.

Tilaisuus alkaa lauantaina 7.8., klo 18.00 osoitteessa AMPUMAURHEILUKESKUKSEN PAVILJONKI, HIRVIHAARANTIE 725, 04680 MÄNTSÄLÄ

Ilmoittautuminen osoitteeseen: tapio.rantanen@hotmail.com viimeistään 1.8.2017. Jos sinulla on kysymyksiä, lähetä ne ennakolta samaan sähköpostiosoitteeseen.

Tiedustelut; Tapio Rantanen tapio.rantanen@hotmail.com tai 040 767 2942

Tervetuloa!

Kotimaisten rotujen kasvattajien iltojen suunnitelluista paikkakunnista ja päivämääristä löytyy täältä


6.6.2017

ROVANIEMELLÄ KOTIMAISTEN ROTUJEN KASVATTAJIEN ILTAPÄIVÄ 19.8.2017 KLO 12.00-15.00

Kotimaiset koirarodut kansallisaarteinamme -hankkeen tavoitteena on kertoa laajalle yleisölle suomalaisista koiraroduista ja edistää niiden säilymistä ja kasvatustyötä.

Tältä pohjalta Kennelliitto käynnistää yhdessä kotimaisten rotujen rotujärjestöjen myötävaikutuksella kotimaisten rotujen kasvattajille suunnatun kasvattajien infotilaisuuden alueittain. Tilaisuuden vetäjinä toimivat kennelpiirin kennelneuvoja ja paikalla on myös Kennelliiton edustaja. Tilaisuudessa käytännön asioihin apua mm. rekisteröinnin ja kotimaisten rotujen terveystutkimusten osalta.

Tule kuulemaan ja keskustelemaan kotimaisiin rotuihin liittyvistä kasvattamisen kiemuroista, sekä nauttimaan kahvia ja pullaa asian äärellä.

Ennakkoon 11.8. mennessä ilmoittautuneille varataan ilmaiseksi Kasvattajan käsikirja.

Tilaisuus alkaa lauantaina 19.8., klo 12.00 osoitteessa ROVALA-OPISTO, ROVALA 5 , 96100 ROVANIEMI

Ilmoittautuminen osoitteeseen: jaukkuriheidi@gmail.com viimeistään 11.8.2017. Jos sinulla on kysymyksiä, lähetä ne ennakolta samaan sähköpostiosoitteeseen.

Tiedustelut; Heidi Jaukkuri jaukkuriheidi@gmail.com tai 040 5166 814

Tervetuloa!

Kotimaisten rotujen kasvattajien iltojen suunnitelluista paikkakunnista ja päivämääristä löytyy täältä


5.6.2017

TURUSSA KOTIMAISTEN ROTUJEN KASVATTAJIEN ILTA 16.8.2017 KLO 17.00-20.00

Kotimaiset koirarodut kansallisaarteinamme -hankkeen tavoitteena on kertoa laajalle yleisölle suomalaisista koiraroduista ja edistää niiden säilymistä ja kasvatustyötä.

Tältä pohjalta Kennelliitto käynnistää yhdessä kotimaisten rotujen rotujärjestöjen myötävaikutuksella kotimaisten rotujen kasvattajille suunnatun kasvattajien infotilaisuuden alueittain. Tilaisuuden vetäjinä toimivat kennelpiirin kennelneuvoja ja paikalla on myös Kennelliiton edustaja. Tilaisuudessa käytännön asioihin apua mm. rekisteröinnin ja kotimaisten rotujen terveystutkimusten osalta.

Tule kuulemaan ja keskustelemaan kotimaisiin rotuihin liittyvistä kasvattamisen kiemuroista, sekä nauttimaan kahvia ja pullaa asian äärellä.

Ennakkoon 9.8. mennessä ilmoittautuneille varataan ilmaiseksi Kasvattajan käsikirja.

Tilaisuus alkaa keskiviikkona 16.8., klo 18.00 osoitteessa KENNELPIIRIN MAJA, HIIHTOMAJANPOLKU 20, 20750 TURKU

Ilmoittautuminen osoitteeseen: sanna@teamtruckers.info viimeistään 9.8.2017. Jos sinulla on kysymyksiä, lähetä ne ennakolta samaan sähköpostiosoitteeseen.

Tiedustelut; Sanna Koponen sanna@teamtruckers.info tai 044 0230969

Tervetuloa!

Kotimaisten rotujen kasvattajien iltojen suunnitelluista paikkakunnista ja päivämääristä löytyy täältä


3.6.2017

KAJAANISSA KOTIMAISTEN ROTUJEN KASVATTAJIEN ILTA 1.8.2017 KLO 18.00-20.30

Kotimaiset koirarodut kansallisaarteinamme -hankkeen tavoitteena on kertoa laajalle yleisölle suomalaisista koiraroduista ja edistää niiden säilymistä ja kasvatustyötä.

Tältä pohjalta Kennelliitto käynnistää yhdessä kotimaisten rotujen rotujärjestöjen myötävaikutuksella kotimaisten rotujen kasvattajille suunnatun kasvattajien infotilaisuuden alueittain. Tilaisuuden vetäjinä toimivat kennelpiirin kennelneuvoja ja paikalla on myös Kennelliiton edustaja. Tilaisuudessa käytännön asioihin apua mm. rekisteröinnin ja kotimaisten rotujen terveystutkimusten osalta.

Tule kuulemaan ja keskustelemaan kotimaisiin rotuihin liittyvistä kasvattamisen kiemuroista, sekä nauttimaan kahvia ja pullaa asian äärellä.

Ennakkoon 25.7. mennessä ilmoittautuneille varataan ilmaiseksi Kasvattajan käsikirja.

Tilaisuus alkaa keskiviikkona 1.8., klo 18.00 osoitteessa KENNELTOIMINTAKESKUS PAAVOLA, SUVANTOLANTIE 14 B, 87830 NAKERTAJA

Ilmoittautuminen osoitteeseen: kainuunkennelneuvojat@gmail.com viimeistään 25.7.2017. Jos sinulla on kysymyksiä, lähetä ne ennakolta samaan sähköpostiosoitteeseen.

Tiedustelut; Anna Huusko kainuunkennelneuvojat@gmail.com tai 050 521 0467

Tervetuloa!

Kotimaisten rotujen kasvattajien iltojen suunnitelluista paikkakunnista ja päivämääristä löytyy täältä


KUHMOSSA KOTIMAISTEN ROTUJEN KASVATTAJIEN ILTA 2.8.2017 KLO 18.00-20.30

Kotimaiset koirarodut kansallisaarteinamme -hankkeen tavoitteena on kertoa laajalle yleisölle suomalaisista koiraroduista ja edistää niiden säilymistä ja kasvatustyötä.

Tältä pohjalta Kennelliitto käynnistää yhdessä kotimaisten rotujen rotujärjestöjen myötävaikutuksella kotimaisten rotujen kasvattajille suunnatun kasvattajien infotilaisuuden alueittain. Tilaisuuden vetäjinä toimivat kennelpiirin kennelneuvoja ja paikalla on myös Kennelliiton edustaja. Tilaisuudessa käytännön asioihin apua mm. rekisteröinnin ja kotimaisten rotujen terveystutkimusten osalta.

Tule kuulemaan ja keskustelemaan kotimaisiin rotuihin liittyvistä kasvattamisen kiemuroista, sekä nauttimaan kahvia ja pullaa asian äärellä.

Ennakkoon 25.7. mennessä ilmoittautuneille varataan ilmaiseksi Kasvattajan käsikirja.

Tilaisuus alkaa keskiviikkona 2.8., klo 18.00 osoitteessa HOTELLI KALEVALAN TUULETAR-KOKOUSTILA, VÄINÄMÖINEN 9, 88900 KUHMO

Ilmoittautuminen osoitteeseen: kainuunkennelneuvojat@gmail.com viimeistään 25.7.2017. Jos sinulla on kysymyksiä, lähetä ne ennakolta samaan sähköpostiosoitteeseen.

Tiedustelut; Anna Huusko kainuunkennelneuvojat@gmail.com tai 050 521 0467

Tervetuloa!

Kotimaisten rotujen kasvattajien iltojen suunnitelluista paikkakunnista ja päivämääristä löytyy täältä


24.5.2017

JOENSUUSSA KOTIMAISTEN ROTUJEN KASVATTAJIEN ILTA 25.7.2017 KLO 18.00-20.30

Kotimaiset koirarodut kansallisaarteinamme -hankkeen tavoitteena on kertoa laajalle yleisölle suomalaisista koiraroduista ja edistää niiden säilymistä ja kasvatustyötä.

Tältä pohjalta Kennelliitto käynnistää yhdessä kotimaisten rotujen rotujärjestöjen myötävaikutuksella kotimaisten rotujen kasvattajille suunnatun kasvattajien infotilaisuuden alueittain. Tilaisuuden vetäjinä toimivat kennelpiirin kennelneuvoja ja paikalla on myös Kennelliiton edustaja. Tilaisuudessa käytännön asioihin apua mm. rekisteröinnin ja kotimaisten rotujen terveystutkimusten osalta.

Tule kuulemaan ja keskustelemaan kotimaisiin rotuihin liittyvistä kasvattamisen kiemuroista, sekä nauttimaan kahvia ja pullaa asian äärellä.

Ennakkoon 18.7. mennessä ilmoittautuneille varataan ilmaiseksi Kasvattajan käsikirja.

Tilaisuus alkaa keskiviikkona 25.7., klo 18.00 osoitteessa ITÄ-SUOMEN LIIKUNTAOPISTO, LÄNSIKATU 15, JOENSUU

Ilmoittautuminen osoitteeseen: tuulamkarvonen@gmail.com viimeistään 18.7.2017. Jos sinulla on kysymyksiä, lähetä ne ennakolta samaan sähköpostiosoitteeseen.

Tiedustelut; Tuula Karvonen tuulamkarvonen@gmail.com

Tervetuloa!

Kotimaisten rotujen kasvattajien iltojen suunnitelluista paikkakunnista ja päivämääristä löytyy täältä


JYVÄSKYLÄSSÄ KOTIMAISTEN ROTUJEN KASVATTAJIEN ILTA 21.6.2017 KLO 17.30-20.30

Kotimaiset koirarodut kansallisaarteinamme -hankkeen tavoitteena on kertoa laajalle yleisölle suomalaisista koiraroduista ja edistää niiden säilymistä ja kasvatustyötä.

Tältä pohjalta Kennelliitto käynnistää yhdessä kotimaisten rotujen rotujärjestöjen myötävaikutuksella kotimaisten rotujen kasvattajille suunnatun kasvattajien infotilaisuuden alueittain. Tilaisuuden vetäjinä toimivat kennelpiirin kennelneuvoja ja paikalla on myös Kennelliiton edustaja. Tilaisuudessa käytännön asioihin apua mm. rekisteröinnin ja kotimaisten rotujen terveystutkimusten osalta.

Tule kuulemaan ja keskustelemaan kotimaisiin rotuihin liittyvistä kasvattamisen kiemuroista, sekä nauttimaan kahvia ja pullaa asian äärellä.

Ennakkoon 14.6. mennessä ilmoittautuneille varataan ilmaiseksi Kasvattajan käsikirja.

Tilaisuus alkaa keskiviikkona 21.6., klo 17.30 osoitteessa SEPÄNKESKUS, KYLLIKINKATU 1, 40100 JYVÄSKYLÄ

Ilmoittautuminen osoitteeseen: kati.taipale@hotmail.fi viimeistään 14.6.2017. Jos sinulla on kysymyksiä, lähetä ne ennakolta samaan sähköpostiosoitteeseen.

Tiedustelut; Maija Löytölä kati.taipale@hotmail.fi

Tervetuloa!

Kotimaisten rotujen kasvattajien iltojen suunnitelluista paikkakunnista ja päivämääristä löytyy täältä


19.5.2017

PORISSA RAVIRADALLA KOTIMAISTEN ROTUJEN KASVATTAJIEN ILTA 14.6.2017 KLO 17.30-20.30

Kotimaiset koirarodut kansallisaarteinamme -hankkeen tavoitteena on kertoa laajalle yleisölle suomalaisista koiraroduista ja edistää niiden säilymistä ja kasvatustyötä.

Tältä pohjalta Kennelliitto käynnistää yhdessä kotimaisten rotujen rotujärjestöjen myötävaikutuksella kotimaisten rotujen kasvattajille suunnatun kasvattajien infotilaisuuden alueittain. Tilaisuuden vetäjinä toimivat kennelpiirin kennelneuvoja ja paikalla on myös Kennelliiton edustaja. Tilaisuudessa käytännön asioihin apua mm. rekisteröinnin ja kotimaisten rotujen terveystutkimusten osalta.

Tule kuulemaan ja keskustelemaan kotimaisiin rotuihin liittyvistä kasvattamisen kiemuroista, sekä nauttimaan kahvia ja pullaa asian äärellä.

Ennakkoon 11.6. mennessä ilmoittautuneille varataan ilmaiseksi Kasvattajan käsikirja.

Tilaisuus alkaa keskiviikkona 14.6., klo 17.30 osoitteessa RAVITIE 1, 28130 PORI

Ilmoittautuminen osoitteeseen: maija.loytola@gmail.com viimeistään 11.6.2017. Jos sinulla on kysymyksiä, lähetä ne ennakolta samaan sähköpostiosoitteeseen.

Tiedustelut; Maija Löytölä maija.loytola@gmail.com, 050 436 0724, 040 1979 282

Tervetuloa!


19.5.2017

LAPINKOIRA-LEHTI VIIVÄSTYY

Valitettavasti olemme saaneet tiedon Lapinkoira-lehden painamisesta vastaavasta painotalosta, että lehti 2/2017 tulee viivästymään muutamia päiviä. Lehti pyritään saamaan jakeluun niin pian kuin se on mahdollista.


31.3.2017

LUUMÄELLÄ KOTIMAISTEN ROTUJEN KASVATTAJIEN KESKUSTELUILTA 19.4.2017 KLO 17.30

Kennelliitto järjestää teemavuoteen liittyen kotimaisten rotujen kasvattajille keskusteluillan 19.4.2017 Luumäellä

Kotimaiset koirarodut kansallisaarteinamme -hankkeen tavoitteena on kertoa laajalle yleisölle suomalaisista koiraroduista ja edistää niiden säilymistä ja kasvatustyötä.

Tältä pohjalta Kennelliitto käynnistää yhdessä kotimaisten rotujen rotujärjestöjen myötävaikutuksella kotimaisten rotujen kasvattajille suunnatun kasvattajien keskustelutilaisuuden alueittain. Tilaisuuden vetäjinä toimivat kennelpiirin aluekouluttajat ja kennelneuvoja. Tilaisuudessa käytännön asioihin apua mm. rekisteröinnin ja kotimaisten rotujen terveystutkimusten osalta.

Tule kuulemaan ja keskustelemaan kotimaisiin rotuihin liittyvistä kasvattamisen kiemuroista, sekä nauttimaan kahvia ja pullaa asian äärellä.

Ennakkoon 17.4. mennessä ilmoittautuneille varataan ilmaiseksi Kasvattajan käsikirja. Tilaisuus alkaa keskiviikkona 19.4., klo 17.30 osoitteessa LINNALANTIE 33, 54500 LUUMÄKI https://goo.gl/maps/G5PSK5Y1VUG2

Ajo-ohje: Haminantieltä (tie nro. 26) käännytään Linnalantielle. Sitä n. 1,2 km ja Luumäen kunnantalo on oikealla. Kouvolantieltä (tie nro. 6) käännytään Linnalantielle ja sitä n. 1,0 km ja Luumäen kunnantalo on vasemmalla. Ilmoittautuminen osoitteeseen: kymikennelneuvoja@gmail.com viimeistään 17.4.2017. Jos sinulla on kysymyksiä, lähetä ne ennakolta samaan sähköpostiosoitteeseen.

Tervetuloa!

http://www.kennelliitto.fi/uutiset/kennelliitto-aloittaa-kotimaisten-rotujen-kasvattajille-suunnatut-keskusteluillat

http://www.lappalaiskoirat.fi/puskis/viewtopic.php?f=18&t=4021

–TM-


18.12.2016

Viime viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa vietettiin Koiramessut 2016 tapahtumaa Voittajanäyttelyineen. Lappalaiskoirat ry oli messuilla esillä omalla ständillään. Osa messujen ohjelmaa oli Kennelliiton ensi vuoden teemavuoden aiheen julkistus. Ensi vuonna 100-vuotiaan Suomen lisäksi juhlistamme kotimaisia koirarotujamme. Tämä tulee näkymään myös vuoden 2017 tapahtumissamme josta tiedotamme myöhemmin. Osana tätä Kennelliitto tarjosi kotimaisten rotujen rotujärjestöjen käyttöön normaalia suuremmat messuständit. Nurmijärveläinen Kattokeskus (www.kattokeskus.fi) tarjosi käyttöömme ständillemme mönkijän, he myös huolehtivat mönkijän tuonnista ja noutamisesta. Mönkijän taustalle saimme käyttöömme Saara Sampakosken taustakankaan johon on painettu Taru Valliuksen ottama talvinen porokuva. Mönkijä taustakankaineen sekä lapinporokoira Pennu ja suomenlapinkoira Lysti (savumerkin Yötön Yö) olivat melkoinen vetonaula ja todella useat messukävijät pysähtyivät näitä hymyillen kuvaamaan. Kiitos Päijät-Hämeen alaosaston Tiina, Arja, Riikka ja Elina kun talkoilitte ständillä koko viikonlopun!

Lappalaiskoirat ry kiittää Kattokeskusta mönkijän lainaamisesta ja kuljettamisesta!

Onnittelemme Helsinki Winner 2016 sekä Voittaja 2016 tittelin saaneita koiria omistajineen:

Suomenlapinkoirat
Helsinki Junior Winner 2016 Shacal Moraali
Helsinki Junior Winner 2016 Peikkovuoren Lakupekka
Helsinki Winner 2016 Peikkovuoren Mozart
Helsinki Winner 2016 Fihtolas Qumina
Helsinki Veteran Winner 2016 Lumiturpa Eppu

Juniori Voittaja 2016 Peikkovuoren Lakupekka
Juniori Voittaja 2016 Peeravaaran Beav'vi
Voittaja 2016 Peikkovuoren Caesar
Voittaja 2016 Daim
Veteraani Voittaja 2016 Lumiturpa Eppu
Veteraani Voittaja 2016 Lapinlumon Davvebiegga

Lapinporokoirat
Helsinki Junior Winner 2016 Mintline's Lucky Luke
Helsinki Junior Winner 2016 Pieksun Tulen Hehku
Helsinki Winner 2016 Tinttaraisen Ollivander
Helsinki Winner 2016 Suopunkitytön Sassara
Helsinki Veteran Winner 2016 Kuurakuonon Onnensoturi
Helsinki Veteran Winner 2016 Lumiturpa Taikatalvi

Juniori Voittaja 2016 Suukkosuun Rapatessa Roiskuu
Juniori Voittaja 2016 Pieksun Tulen Hehku
Voittaja 2016 Tinttaraisen Ollivander
Voittaja 2016 Suopunkitytön Sassara
Veteraani Voittaja 2016 Lakkanevas Beana Birka
Veteraani Voittaja 2016 Lumiturpa Taikatalvi

Ruotsinlapinkoirat
Helsinki Junior Winner 2016 Adjak
Helsinki Winner 2016 Adjak
Helsinki Winner 2016 Snow Team's LH Mohkki

Juniori Voittaja 2016 Adjak
Voittaja 2016 Adjak
Voittaja 2016 Snow Team's LH Mohkki

Myös yhdistyksen oma 50-vuotis juhlavuosi lähestyy. Yhdistyksen hallitus pitää järjestäytymiskokouksensa 14.1.2017 jolloin hallitus nimeää juhlavuotta varten toimikunnan valmistelemaan ja suunnittelemaan juhlavuoden tapahtumia. Jos olet kiinnostunut tulemaan toimikuntaan niin otathan yhteyttä yhdistyksen sihteeriin sähköpostitse sihteeri@lappalaiskoirat.fi

Hallitus toivottaa kaikille rauhallista joulunaikaa!


14.10.2016

Nettisivujen päivitystauko

Yhdistyksen internet-sivuja ei päivitetä 19.-25.10. välisenä aikana.

–MJ-


17.6.2016

Lappalaiskoirat ry järjestää RALLY-TOKOKOULUTUSTA!

22.-23.10.2016 Koirakoutsissa Ylöjärvellä, kouluttajana lajin ylituomari Krista Karhu

Koulutus sopii kaiken tasoisille ja toiveita sisällöstä voi esittää, suunnitelmissa on teoriaa ja käytäntöä tasoryhmissä. Jokaiselle koirakolle varataan min. 30min henkilökohtaista aikaa. Ensisijainen koulutuspäivä on lauantai 22.10. Mikäli ilmoittautumisia tulee tarpeeksi, osa porukasta siirtyy sunnuntaille 23.10.

Hinta muodostuu osallistujamäärän mukaan, karkea arvio on noin 20-40 €/koira. Lappalaiskoirat ry osallistuu kustannuksiin.

Tiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset 23.8. mennessä minnaryynanen at hotmail.com

Tervetuloa!

–Minna Ryynänen-


7.6.2016

Yhdistysen jäsenrekisteri:

Yhdistyksen jäsenrekisteri on päivitetty pilvipalveluun ja samalla rahastoinhoitajan ja jäsensihteerin rekisterit yhdistettiin. Rekisteripohjaksi valittiin rahastonhoitajan rekisteri, jonne on lisätty tietoa jäsensihteerin rekisteristä. "Tuplajäsenet" eli ne jotka on olleet molempien rekisterissä poistettiin jäsensihteerin tiedostoista, kun jäsentietojen osalta jäsensihteerin tiedostot olisivat olleet ajan tasalla, mutta tätä ei arvattu ennakoida. Jäsenrekisteriä korjaillaan osoitteiden osalta sitä mukaa kun niitä saapuu. Yhdistys pahoittelee tapahtunutta.

–MJ


26.5.2016

TOUKOKUUN TIEDOTE / 2016

Yhdistyksen hallituksen terveisiä:

Yhdistyksen kevätkokous pidettiin Kotkassa 19.3.2016. Kevätkokoukseen osallistui 34 jäsentä ja esityslistalla oli hallituksen esittämänä yhdistyksen sääntömuutokset. Kaikki sääntömuutoskohdat hyväksyttiin sellaisenaan. Kevätkokouksessa palkittiin Vuoden koira 2015 menestyjät ja yhdistyksen hallitus muisti yhdistyksen hyväksi talkoilleita ja toimineita henkilöitä, jotka olivat Merja Tammi, Eija Kimmo, Anna-Maija Kuisma, Jaana Helminen sekä Kaisa Hurme.

Myyntiartikkeleista infoa:

Lappalaiskoirien myyntiartikkeleiden ja fanituotteiden verkkokauppa on avattu: https://holvi.com/shop/lappalaiskoirat/. Verkkokaupasta voi tilata tuotteet kätevästi, ja se toimii myös ulkomaisille asiakkaille. Tykkää meistä myös Facebookissa!

Alaosastojen tapahtumia:

Susirajan lappalaiset:
Näyttelytreenit pyörivät lähes viikoittain ja voit kysyä myös rallytokosta. Katso kotisivut www.susirajanlappalaiset.fi

Päijät-Hämeen lappalaiset:
Päijät-Hämeen Lappalaisten perinteinen kevätretki Evolle sunnuntaina 29.5.2016. Tapaaminen Evokeskuksen parkkipaikalla klo 10.00. Retken pituus 6-8 km. Matkan varrella pysähdymme laavulle nauttimaan eväitä (omat eväät), ja tietysti myös jutustelemaan nuotion äärelle.

Ilmoittautumiset Riikka Tuomisto puh. 044 319 8203 (tekstarina) tai sähköposti: tuomistoriikka@hotmail.com. Tervetuloa mukaan retkelle!

Iltalenkki Lapakistossa torstaina 9.6.2016 klo 18.00. Lähtö Lapakiston P-alueelta. Lenkin pituus n. 8 km. Reitin varrelle osuu myös laavu, jossa voimme paistaa vaikka iltamakkarat (jokainen tuo omat eväät). Varaa reppuun juotavaa itsellesi sekä koiralle. Ilmoita tulostasi Tiinalle sähköpostiin maansiirtomorri@co.inet.fi, näin osaamme odottaa saapumistasi paikalle. Tervetuloa mukaan reippailemaan upeisiin Lapakiston maisemiin!

Pohjois-Savon alaosasto:
Retki Orinorolle 12.6.2016. Kävellään luontopolku ja matkan varrella keitellään laavulla yhdistyksen tarjoamat kahvit. Halutessasi voit ottaa omia eväitä mukaan. Tavataan klo 11.00 Mustinmäen koululla, Mustinmäentie 83. Voisimme sopia myös yhteiskyytejä.

Tiedustelut:
Johanna Heinonen, 040 527 4635, heinonenjohanna@gmail.com
Irene Venejärvi, 044 571 0861, irene.venejarvi@gmail.comHarrastavat lappalaiset:

- Lappalaiskoirien PK mestaruuskisat (jälki ja haku, luokat 1 - 3) 11.6. Oulussa. Talkoolaisilmoittautuminen oulun.lappalaiskoirat@gmail.com

- 20.-21.8.2016 Riitta ja Pekka Korrin toko ja PK tottis koulutus Järvenpäässä. Mukaan mahtuu 14 koirakkoa. Hinnat jäsenille lappalaiskoiralla 55 e, muut 85 e, kuunteluoppilaat 10 / 25 e. Kaikki hinnat / vkl. Etusija yhdistyksen jäsenillä lappalaiskoiran kanssa. Sitova ilmoittautuminen 1.4. alkaen laura_ok_@hotmail.com. 12.6. Lappalaiskoirien BH koe Oulussa. Lisätietoja www.virkku.net

- Agilityn SM-kisat Lahdessa! Jos mielit Lappalaiskoirat ry:n joukkueeseen niin laita agilityvastaavalle, sähköpostia osoitteeseen outi.puhakka86@gmail.com

HUOM! Tarvittaessa muista anoa edustusoikeuden siirto omalta seuraltasi. Kisat ovat 17-19.6. Lahdessa http://www.sm-agility2016.fi/kilpailijoille/

- Agirotu 8.-10.7. Ylöjärvellä. Ilmoittautumiset joukkueeseen agilityvastaavalle.

–Arja Immonen-


6.4.2016

Kevätkokous 19.3.2016 Kotka

Yhdistyksen sääntöuudistus hyväksyttiin yksimielisesti

Lappalaiskoirat ry:n kevätkokous hyväksyi yhdistyksen sääntöuudistuksen yksimielisesti. Tilikauden tulos kääntyi reilut 6000 euroa plussan puolelle.

Lisäksi kevätkokouksessa palkittiin vuoden menestyneimpiä koiria ja omistajia sekä muistettiin yhdistyksessä pitkään toimineita toimihenkilöitä.

Kevätkokous on perinteisesti ollut se kokous, jossa paikat eivät pullistele osallistujista. Niin tänäkin vuonna; kokoukseen osallistui 33 jäsentä eikä kenelläkään ollut valtakirjoja. Vertailun vuoksi syyskokouksiin osallistuu noin 100 jäsentä kera lukuisten valtakirjojen.

Talous tasapainossa

Toimintakertomuksesta nousee esiin se, että ensimmäisen kerran vuosikausiin yhdistyksen jäsenmäärässä on tapahtunut merkittävä lasku. Vuosijäsenten määrä oli vuoden 2015 lopussa 3440 jäsentä, vähennystä noin 160 jäsentä.

Jäsenmäärän vähenemisen vuoksi yhdistyksen taloutta on tarkasteltu erityisen huolellisesti. ”Pienistä puroista on kertynyt säästöjä ja pysyimme tarkasti budjetissa. Viime vuosi kirjattiin 6325 euroa voitolliseksi”, esitteli rahastonhoitaja Seija Piipponen.

Kevätkokous hyväksyi sekä toimintakertomuksen että tilinpäätöksen yksimielisesti.

Entisten toimihenkilöiden muistamiset

Jaana Helminen (jäsensihteeri)
Kaisa Hurme (yhdistyksen sihteeri ja rahastonhoitaja)
Eija Kimmo (jalostustoimikunnan sihteeri)
Anna-Maija Kuisma (jalostustoimikunnan puheenjohtaja)
Merja Tammi (näyttelysihteeri)

–TR


11.3.2016

Valokuvauskilpailu vuoden 2017 kalenterikuvista!

Etsimme korkeatasoisia, neliväriksi painettavia valokuvia lapinporokoirista, ruotsinlapinkoirista ja suomenlapinkoirista kaikkina vuodenaikoina. Kuva voi olla pysty- tai vaakakuva. Digitaalisen kuvan koon tulee olla vähintään 1800 * 1200 pikseliä (n. 2 megaa), mieluummin enemmänkin.

Kuvia voi lähettää 2 kpl/hlö, kuvan nimeksi koiran nimi. Lähetä valokuvaehdotuksesi 20.6.2016 mennessä sähköpostitse tiina.riuttanen@outlook.com (huom. uusi osoite). Liitä mukaan koiran nimi (ja rotu), kuvan lähettäjän yhteystiedot (osoite, puhelin ja sähköpostiosoite) sekä kuvaajan nimi, jos on eri kuin lähettäjän. Muistathan tarkistaa kuvausluvan, jos käytät jonkun toisen ottamaa kuvaa.

Valokuvat ovat nähtävillä kesäleirillä, jossa leirille osallistujat äänestävät parhaat kuvat kalenteriin.

Lähettämällä kuvan kilpailuun sitoudut siihen, että kuvaa voidaan käyttää myös muissa yhdistyksen julkaisuissa. Mikäli kuvaa ei saa käyttää kalenterin lisäksi yhdistyksen muissa julkaisuissa, mainitse asiasta. Ne, joiden kuva valitaan kalenteriin, saavat palkinnoksi kalenterin vapaakappaleen.

Lisätietoja voi kysyä Tiina Riuttaselta (tiina.riuttanen@kolumbus.fi tai puh. 040 773 2991).

–TR


31.7.2015

Kalenterikuvat on valittu

Lappalaiskoirien kalenterin kuvat äänestettiin kesäleirillä. Oli vara mistä valita, sillä kuvia oli lähetetty yhteensä yli 100 kappaletta. Perinteisesti lapinkoiran kesäkuvissa oli eniten ehdokkaita. Ruotsinlapinkoirista ei lähetetty tänä vuonna yhtään kuvaa.

Kalenteriin valittiin seuraavien henkilöiden lähettämät kuvat: Jaana Hohti, Pirjo Häyrén, Maija Järvinen (Hyvinkää), Maija Järvinen (Helsinki), Eija Kimmo, Emilia Laakkonen, Heli Merkkiniemi, Elina Pikkujämsä, Mirva Rantala, Minna Rummukainen, Taru Vallius, Saija Teinilä ja Taru Tiainen.

Kalenterin hinta on 13 euroa ja se tulee myyntiin Lappalaiskoirien syyspäiville Lahteen 4.10. sekä sen jälkeen myös postimyyntiin. Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille!

-TR


7.1.2015

Lappalaiskoirat ry:n viitenumerot

Lappalaiskoirat ry:n Osuuspankin tilit ovat vuoden 2015 alusta muuttuneet yritystileiksi. Jatkossa kaikkiin suorituksiin lisätään viitenumero. Viitteettömistä maksuista pankki veloittaa normaalimaksun lisäksi palvelumaksun viitteettömän suorituksen käsittelystä.

Alla luettelo käytettävistä viitenumeroista:

30009 Näyttelyilmoittautumiset
30012 Toko-ilmoittautumiset
32007 Jalostustarkastusilmoittautuminen
32010 Luonnetesti-ilmoittautuminen
30041 Paimennustapahtumat
32023 Pentuvälitysilmoitukset
39000 Alajaostojen tilitykset
41506 Käteismyyntitilitykset tapahtumista

Lisätietoja viitenumeroiden käytöstä saa rahastonhoitaja Seija Piipposelta.

-MJ


8.10.2014

Marjo Berg valittiin uudeksi puheenjohtajaksi

Lappalaiskoirat ry:n uudeksi puheenjohtajaksi on valittu rovaniemeläinen Marjo Berg. Hän sai syyskokouksessa 157 ääntä, kun toinen ehdokas Sari Laitinen sai 85 ääntä.

Yhdistyksen nykyinen puheenjohtaja Petri Hallberg johti järjestöä kolme vuotta, eikä asettunut enää ehdolle. Puheenjohtajan kausi kestää yhden vuoden.

Syyskokouksessa tehtiin henkilövalintoja myös yhdistyksen hallitukseen. Varsinaisiksi jäseniksi tulivat Tiina Morri (129 ääntä), Saara Sampakoski (122), Marjaana Vuollet (96) sekä Suvi Anttilan hallituskauden ajaksi Pirjo Kivijärvi (93). Varajäseniksi valittiin Kaisa Hurme (87), Sari Laitinen (81) ja Seija Piipponen (76).

Yhdistyksen jäsenmaksu pysyy ennallaan. Kokouksessa esiteltiin myös Pevisa-ohjelmaa, joka täytyy uudistaa Kennelliiton vaatimuksen vuoksi sekä jalostuksen tavoiteohjelmaa.

Uusi puheenjohtaja Marjo Berg kertoo, että hänellä on ollut lapinporokoiria vuodesta 1998 ja joukossa on ollut yksi suomenlapinkoirakin. Tällä hetkellä kotona asuu yksi lapinporokoira sekä uusi tuttavuus skyenterrieri. Lisäksi hän on osaomistajana kahdessa porokoirassa.

Puheenjohtajana hänen tavoitteet ovat ensisijaisesti saada yhdistyksen taloustilanne tasapainoon ja vakaalle pohjalle. Hän haluaa myös tuoda paimennuksen tiiviimmäksi osaksi rotuyhdistystä. Hän haluaa myös tiivistää pohjoismaista yhteistyötä. Tällä hetkellä hänellä on työn alla Ruotsin ja Norjan jalostuksen tavoiteohjelmien kääntäminen suomen kielelle jalostustoimikuntamme luettavaksi ja kommentoitavaksi.

-TR


27.9.2014

Haetaan: Päätoimittajaa Lapinkoira-lehdelle

Lapinkoira-lehti on yksi tärkeimmistä yhdistyksen jäsenille tuotetuista palveluista. Lehdessä halutaan panostaa monipuoliseen ja laadukaaseen sisältöön. Yhdistyksen jäsenlehdeksi se on varsin suuri. 4500kpl painoksellaan se on samassa suuruusluokassa esim. Canis- ja Koirafanitus-lehtien kanssa. Media-alan ihmiselle ei varmasti ole haitaksi jos CV:stä löytyy Lapinkoira-lehden päätoimittajuus.

Päätoimittaja mm. ohjaa lehtitoimikunnan toimintaa ja vastaa lehden sisällöstä. Hän etsii tarvittaessa sopivia juttuja Lapinkoira-lehdessä julkaistavaksi ja hoitaa ilmoitusmyyntiä. Tukena on kokenut ja osaava lehtitoimikunta. Taittotyöstä vastaa jatkossakin Markku Jokinen.

Päätoimittajan tehtävästä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä hallitukseen.

–MJ


26.9.2014

Lapinkoira-lehti myöhästyy lukijoilta

Lapinkoira-lehden painopaikasta tuli viestiä, että tuotannossa on ollut ongelmia ja lehti lähtee postiin vasta maanantaina 29.9.

Lehti on lukijoilla viimeistään keskiviikkona 1.10.

Lehtitoimikunta pahoittelee lehden viivästymistä.

–MJ


12.7.2014

Kesäleirin lopullinen ohjelma

Tervetuloa Kesäleirille 2014 (pdf)


6.6.2014

Jalostustoimikunta lomalla 20.6. - 6.7.2014

Jalostustoimikunta ei vastaa urostiedusteluihin kyseisellä ajankohdalla.

Jalostustoimikunta toivottaa kaunista ja rauhallista Juhannusta.


15.4.2014

Valokuvauskilpailu vuoden 2015 kalenterikuvista!

Etsimme korkeatasoisia, neliväriksi painettavia valokuvia lapinporokoirista, ruotsinlapinkoirista ja suomenlapinkoirista kaikkina vuodenaikoina. Kuva voi olla pysty- tai vaakakuva. Digitaalisen kuvan koon tulee olla vähintään 1800 * 1200 pikseliä (n. 2 megapikseliä), mieluummin enemmän. Emme ota vastaan paperikuvia.

Kuvia voi lähettää 2 kpl/hlö, kuvan nimeksi koiran nimi. Lähetä valokuvaehdotuksesi 30.6.2014 mennessä sähköpostitse kalenterikuvakilpailu@gmail.com. Liitä mukaan koiran nimi (ja rotu), kuvan lähettäjän yhteystiedot (osoite, puhelin ja sähköpostiosoite) sekä kuvaajan nimi, jos on eri kuin lähettäjän. Muistathan tarkistaa kuvausluvan, jos käytät jonkun toisen ottamaa kuvaa.

Painokelpoiset valokuvat ovat nähtävillä kesäleirillä, jossa leirille osallistujat äänestävät parhaat kuvat kalenteriin.

Lähettämällä kuvan kilpailuun sitoudut siihen, että kuvaa voidaan käyttää myös muissa yhdistyksen julkaisuissa. Mikäli kuvaa ei saa käyttää kalenterin lisäksi yhdistyksen muissa julkaisuissa, mainitse asiasta. Ne, joiden kuva valitaan kalenteriin, saavat palkinnoksi kalenterin vapaakappaleen.

Lisätietoja voi kysyä Tiina Riuttaselta (tiina.riuttanen@kolumbus.fi tai puh. 040 773 2991).

–TR


1.2.2014

Pielisen-Karjalan alaosasto

Mielessäni on ollut kauan alaosaston perustaminen Pielisen-Karjalan alueelle (Lieksa, Nurmes, Valtimo, Juuka, Uimaharju, Eno). Haluaisin nyt kartoittaa toiminnasta kiinnostuneita ihmisiä. Alaosaston toiminta ei sido mihinkään ja luvassa olisi monenmoista tekemistä yhdessä koirien ja samanhenkisten ihmisten kanssa.

Kiinnostuneet ottakoon yhteyttä allekirjottaneeseen niin päästään tekemään hakemusta hallitukselle.

Reetta Rytkönen, Lieksa
reetta.rytkonen@gmail.com

–MJ


18.12.2013

Lecibsin Macce on Vuoden Veteraani

Suomenlapinkoira Lecibsin Macce on voittanut Kennelliiton Vuoden Veteraani 2013 –kilpailun. Maccen omistaa Taina Miettinen Palokasta ja kasvattaja on Jukka Kuusisto (Kennel Lecibsin). Palkinto jaettiin Messukeskuksen joulukuun näyttelyssä.

Macce keräsi 230 pistettä. Toiseksi tuli sileäkarvainen noutaja 227 pisteellä ja kolmanneksi walesinspringerspanieli 215 pisteellä. Lappalaiskoirille ei ole aiemmin tullut näin hienoa menestystä kilpailussa, jossa kaikki rodut kisaavat toisiaan vastaan näyttelymenestyksestä.

–TR


18.12.2013

Jalostustoimikunta lomalla 23.12.2013 - 6.1.2014

Jalostustoimikunta ei vastaa urostiedusteluihin kyseisellä ajankohdalla.

Jalostustoimikunta toivottaa Hyvää Joulua ja Rauhallista Uutta Vuotta.


15.10.2013

Syyspäivät Oulussa 5. – 6.10.2013

Syyskokoukseen Oulussa 5.10. osallistui 92 henkilöä. Valtakirjoja esitettiin 91 kappaletta.

Syyskokous valitsi yksimielisesti Petri Hallbergin jatkamaan puheenjohtajana seuraavan kauden. Petri kiitti luottamuksesta mutta painotti, että tämä on hänen kolmas ja viimeinen kautensa.

Hallituksen jäsenistä äänestettiin. Erovuoroisista hallituksen jäsenistä kaikki olivat käytettävissä.

Hallitukseen 3-vuotiskaudelle valittiin Tiina Soininen (98 ääntä), Riitta Takalo (87) ja Taina Miettinen (62). Varajäseniksi 1-vuotiskaudelle valittiin Marjo Berg (56), Sari Laitinen (49) ja Kaisa Hurme (42).

Lappalaiskoirat ry:n hallitus oli koonnut ensi vuoden talousarvion siltä pohjalta, että jäsenmaksut pysyvät ennallaan ja niin myös kokouksessa päätettiin (vuosijäsenmaksu 27 euroa, ainaisjäsen 270 euroa, perhejäsen 7 euroa ja kasvattajan maksama uusi jäsen 8 euroa). Ulkomaisten jäsenten maksuissa on parin euron postituslisä.

Yhdistyksen tuloista suurin osa koostuu jäsenmaksuista, joita arvioidaan kertyvän 103 000 euroa. Muita tuottoja tulee mm. kirja- ja muusta tavaramyynnistä (18 000 euroa). Suurin osa tuloista käytetään Lapinkoira-lehden painamiseen (21 000 euroa) ja postitukseen (16 000 euroa) sekä erilaisten tapahtumien järjestämiseen.

Trimmaus puhutti jälleen

Suomenlapinkoiran turkin trimmaus nousi jälleen keskusteluun. Edellisen kerran siitä keskusteltiin vuosi sitten syyskokouksessa. Trimmausasiaa pohjustettiin lapinporokoira- ja suomenlapinkoirakasvattaja Matti Takasen kahdella esityksellä syyskokoukselle. Hän esitti, että suomenlapinkoiran turkin trimmaaminen (turkin käsittely muotoilusaksin, trimmausveitsin ym. teräasein) olisi hylkäävä virhe. Lisäksi hän esitti, että Lappalaiskoirat ry:n ulkomuototuomaritoimikuntaa uudistettaisiin ja toimikuntaan valittaisiin yhdistyksen ulkopuolisia pitkän linjan ulkomuototuomareita.

Ulkomuototuomaritoimikunta vastasi Matti Takaselle, että tuomarikoulutuksessa ja tuomareille jaettavassa rotumääritelmän tulkintaohjeessa on maininta, ettei lapinkoira ole trimmattava rotu. Tästä on suunnitteilla lähettää englanninkielinen käännös Suomen ulkopuolisiin maihin. Lisäksi painotettiin, että tuomarikoulutuksessa on käytetty useita satoja koiria esimerkkinä, ja ne eivät ole olleet trimmattuja.

Trimmaukseen ei pidä sekoittaa sitä, että kukin meistä leikkaa koirilta takkuja pois korvien takaa ja housukarvoista sekä siistii tassukarvoja. Trimmauksella tarkoitetaan sitä, että koiraa muotoillaan peittääkseen sen virheitä.

Ulkomuototuomari Tapio Kakko muistutti, että suomenlapinkoiran ja lapinporokoiran tyypistä ja rodun kehityksestä on järjestetty kasvattajille workshop tämän vuoden alussa. Tilaisuudessa kasvattajilla oli mahdollisuus tuoda esille näkemyksiään rodun kehittämisestä ja jalostuksesta. Tilaisuudesta on raportoitu Lapinkoira-lehdessä. Tapio Kakon mielestä myös Lappalaiskoirat ry:n tuomarikoulutus on nykyisin korkeatasoista ja avointa.

Kokouksen puheenjohtajana toiminut ulkomuototuomari Perttu Ståhlberg tiivisti kokouksen tunnelman siten, että hallitus käsittelee trimmausasian ja tuo siitä lisätietoa kasvattajille sekä harrastajille.

Pevisat käsitellään kevätkokouksessa

Lapinporokoiran ja suomenlapinkoiran Pevisa-ohjelmat (perinnöllisten sairauksien vastustamisohjelma) ovat menossa umpeen, ja niiden uudistus käsitellään kevätkokouksessa 2014. Syyskokouksessa näytti siltä, että ehdotuksia suomenlapinkoiran Pevisaksi on tulossa useita.

Puheenjohtaja Petri Hallberg painotti, että Pevisa-esitykset kevätkokoukselle on toimitettava ajoissa, jotta ne ehtivät tähän Lapinkoira-lehteen. Näin jäsenistöllä on aikaa tutustua ehdotuksiin ja päättää oma kantansa kevätkokoukseen mennessä.

Teksti: Tiina Riuttanen

HALLITUS 2014

Hallituksen varsinaiset jäsenet (3-vuotiskausi)
Tiina Soininen 98 ääntä
Riitta Takalo 87 ääntä
Taina Miettinen 62 ääntä
Hallituksen varajäsenet (1-vuotiskausi)
Marjo Berg 56 ääntä
Sari Laitinen 49 ääntä
Kaisa Hurme 42 ääntä
---
Minna Suihkonen 30 ääntä
Janika Wiksten 15 ääntä
Katja Löytty 13 ääntä

Toimintasuunnitelmasta poimittua
Jalostuspäivät Kuopio 25. – 26.1.2014
Kevätpäivät Nurmes 29. – 30.3.2014
Kesäleiri Korpilahti 20. – 23.7.2014
MV-näyttely Helsinki 8. – 10.8.2014 (Lappalaiskoirat la 9.8.)
Jalostuspäivät Pori 16. – 17.8.2014
Syyspäivät Oulu 4. – 5.10.2014


1.8.2013

Anna palautetta Lappalaiskoirien kesäleiristä

Pyydämme palautetta Lappalaiskoirat ry:n kesäleiristä 21. – 24.7.2013 Matkaillutila Surkeenjärvellä. Samalla pyydämme kehittämisehdotuksia ja vinkkejä tulevaisuuden leireille. Voit siis vastata kyselyyn, vaikket tällä leirillä ollutkaan. Kysely on anonyymi.

Vastaa kyselyyn elokuun aikana tästä linkistä http://www.webropolsurveys.com/S/CC2332CC5DF07D31.par

Kyselyn toteuttaa Keski-Suomen alaosasto


27.7.2013

Lappalaiskoira-kalenterin valokuvat valittu

Lappalaiskoirat ry:n kalenteriin vuodeksi 2014 äänestettiin valokuvat kesäleirillä. Ruotsinlapinkoiran kuvia oli lähetetty 4 kappaletta, lapinporokoiran kuvia 17 kappaletta, suomenlapinkoiran talvikuvia 24 kappaletta ja suomenlapinkoiran kesäkuvia 34 kappaletta. Ääniä annettiin 53 kappaletta.

Henkilöt, joiden lähettämä valokuvat valittiin kalenteriin: Mirva Rantala, Emilia Laakkonen, Johanna Kallioniemi, Katri Heinonen, Maija-Liisa Kemppainen, Minna Suihkonen, Mika Äijö, Noora Hämäläinen, Ritva Janhunen, Tiia Eskelinen, Taina Miettinen, Petri Hallberg ja Lana Theo. He saavat palkinnoksi kalenterin.

Kalenteri tulee myyntiin syyspäiville Ouluun lokakuun alussa ja sen jälkeen postimyynnin kautta sekä Messukeskuksen joulukuun näyttelyyn. Kalenterin hinta on 13 euroa.

–TR


30.3.2013

Messukeskuksen tavaramyyntiostokset veloitetaan tililtä vasta nyt

Teitkö pankkikorttiostoksen Lappalaiskoirat ry:n infopisteellä Messukeskuksen koiranäyttelyssä joulukuun alussa? Jos ostit myyntiartikkeleita ja maksoit sen pankkikortilla, niin veloitus tililtä tehdään vasta nyt (ja osalla näkyy ennen pääsiäistä). Luottokunnan ja Paravant Oy:n virheen vuoksi pankkikorttiostokset eivät ole lähteneet tileiltä ajoissa.

Älä siis ihmettele, jos huomaat pankkikorttiostoksen vasta nyt. Lisätietoja voit kysyä Kaarina Riuttaselta (kaarina.riuttanen@elisanet.fi tai puh. 050 5144 695).

–TR


27.3.2013

Iloisesti läsnä / Cheerfully present –kirjat ovat ilmestyneet

Lappalaiskoirat – iloisesti läsnä on ensimmäinen kattava tietokirja suomalaisista lappalaiskoiraroduista. Kirjasta löytyy kiehtovaa tietoa lappalaiskoirien historiasta sekä molempien rotujen luonteesta ja ominaispiirteistä. Kirjaan on kerätty myös tosielämän kertomuksia, jotka tutustuttavat lukijat lappalaiskoirien tarua ihmeellisempään sielunelämään. Kirja on 150-sivuinen, kovakantinen ja sisältää monia värikuvia.

Tilaukset kotimaahan:

Suomenkielinen, hinta 35 euroa + postikulut 5 euroa.
Englanninkielinen, hinta 40 euroa + postikulut 5 euroa.
Sähköpostitse: tiina.soininen8@gmail.com

Tilaukset ja tiedustelut ulkomaille / Orders and inquireses to Abroad

Sähköpostitse tilaukset@kirjakaari.fi. Ilmoita tilauksen yhteydessä tilattavien kirjojen määrä sekä kaikki yhteystietosi toimitusta ja laskutusta varten (nimi, osoite, puhelinnumero, sähköposti). Kirjakaari määrittelee kirjan hinnan ja postituskulut.

Email your order to tilaukset@kirjakaari.fi. Include all your contact details for delivery and invoicing purposes. Kirjakaari sets the price of the book and delivery.

Tutustu kirjan alkuosaan

–TR


31.8.2012

Kovakantinen, 150-sivuinen, neliväri kirja lapinporokoirasta ja suomenlapinkoirasta ilmestyy lokakuussa 2012.

Suomenkielinen, hinta 35 euroa + postikulut.

Englanninkielinen, hinta 40 euroa + postikulut.

Kirjan tilausosoite on tilaukset@kirjakaari.fi. Ilmoita tilauksen yhteydessä tilattavien kirjojen määrä sekä kaikki yhteystietosi toimitusta ja laskutusta varten (nimi, osoite, puhelinnumero, sähköposti). Virallinen julkistus on yhdistyksen syyspäivillä 20.-21.10.2012.

Lappalaiskoirat – iloisesti läsnä on ensimmäinen kattava tietokirja suomalaisista lappalaiskoiraroduista. Kirjasta löytyy kiehtovaa tietoa lappalaiskoirien historiasta sekä molempien rotujen luonteesta ja ominaispiirteistä. Kirjaan on kerätty myös tosielämän kertomuksia, jotka tutustuttavat lukijat lappalaiskoirien tarua ihmeellisempään sielunelämään.

–TR


19.7.2012

Kalenterikuvat äänestetty

Vuoden 2013 kalenterikuvat äänestettiin Lappalaiskoirien kesäleirillä. Ääniä annettiin 40 kappaletta. Suurin suosikki oli Emilia Laakkosen kuva Ciasman Quperkeikasta. Kukkakimpun kanssa poseeraava koira sai 28 ääntä.

Kalenteriin valittiin seuraavien lähettäjien kuvat: Paula Martiskainen (2 kpl), Janette Tervonen, Anni Kohtala, Noora Hämäläinen, Sisko Nevalainen, Ritva Janhunen, Emilia Laakkonen, Auli Hietala, Tuija Selänpää, Pirjo Häyrén, Mirva Mattila ja Jaana Riski. Kuvaajat saavat palkinnoksi kalenterin.

Kalenteri tulee myyntiin 20.-21.10. Lappalaiskoirien syyspäivillä ja sen jälkeen postimyyntiin sekä Messukeskuksen näyttelyyn joulukuussa. Kalenterin hinta on 12 euroa.


Emilia Laakkosen Ciasman Quperkeikka oli kalenterikuvakisan suosikki.

–TR


8.6.2012

Jalostustoikunta lisännyt nettilomakkeita yhdistyksen sivuille

Jalostustoimikunta on lisännyt urostiedustelulomakkeen sekä polvi-ilmoituslomakkeen yhdistyksen sivuille.

Lomakkeet löytyvät jalostus-linkin alta.

-MJ


9.5.2012

Lappalaiskoira-kirjan ennakkotilaus käynnistyy

Lappalaiskoirista julkaistaan kovakantinen, nelivärinen kirja. Kirjan kustantaa Lappalaiskoirat ry. Kirjan nimi on Lappalaiskoirat – iloisesti läsnä. Kirjaa voi tilata ennakkoon 15.8.2012 mennessä, jolloin hinta on 30 euroa (sisältää postikulut). Kirjan tilausosoite on tilaukset@kirjakaari.fi. Kirja postitetaan ennakkotilaajille heti, kun kirja on saapunut painosta Muistathan ilmoittaa myös kaikki yhteystietosi toimitusta ja laskutusta varten. Virallinen julkistus on yhdistyksen syyspäivillä 20.-21.10.2012.

Kirjan ovh. myyntihinta on 35 euroa, ja sitä on myynnissä yhdistyksen kautta tapahtumissa ja postimyynnissä. Uskomme kirjan myös kiinnostavan kirjakauppoja ja tulevan myyntiin niiden kautta. Kirja on kovakantinen, A4-kokoinen ja kuvitettu sadoin piirros- ja valokuvin, sivumäärä noin 150.

Lappalaiskoirat – iloisesti läsnä on ensimmäinen kattava tietokirja suomalaisista lappalaiskoiraroduista. Kirjasta löytyy kiehtovaa tietoa lappalaiskoirien historiasta sekä molempien rotujen luonteesta ja ominaispiirteistä. Kirjaan on kerättym myös tosielämän kertomuksia, jotka tutustuttavat lukijat lappalaiskoirien tarua ihmeellisempään sielunelämään.

-TR


5.4.2012

Lappalaiskoirat ry:n kevätkokous 31.3.2012

Jäsenmäärä nousee ja tilinpäätös plussalle

Lappalaiskoirat ry:n kevätkokous Pellossa keräsi 32 osallistujaa, valtakirjoja ei ollut kellään. Kokous vietiin läpi sujuvasti, ja enemmän aikaa meni vuosimaljojen jakoon kuin itse kokoukseen.

Kevätkokous hyväksyi yhdistyksen toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen.

Toimintakertomuksesta käy ilmi, että yhdistyksen jäsenmäärä nousee tasaisesti – tosin viime vuonna hieman vähemmän kuin edellisvuosina. Vuoden lopussa jäsenmäärä oli 4456.

Tilinpäätöksestä voi todeta, että myös yhdistyksen talous on hyvällä mallilla. Tilikauden ylijäämä oli viime vuodelta 5400 euroa. Plussamerkkinen tilinpäätös on hyvä asia, koska yhdistys toteuttaa tänä vuonna kirjan, ja sen painatuskuluja varten on hyvä kerätä rahoitusta.

Yhdistyksen tuotoista suurin osa tulee jäsenmaksuista (91 000 euroa). Muita tuottoja saadaan myyntiartikkeleiden myynnistä, Lapinkoira-lehden mainostuloista sekä näyttelymaksuista.

Yhdistyksen kuluista suurin on Lapinkoira-lehti, jonka painokulut ovat 21 600 euroa ja postitus 13 800 euroa. Muita kuluja aiheutuu mm. kesäleirin ja näyttelyiden järjestämisestä sekä kokouksista.

-TR


29.3.2012

Lappalaiskoirien PK-mestaruuskilpailut

Lapplaiskoirien PK-mestaruuskipailut järjestetetään 9.9.2012 Maaningalla.

Lue lisää kilpailusta: pk_mestis_ilmoitus_WEB.pdf

-MJ


22.12.2011

Muistutus Vuoden koira 2011 -kilpailusta

Lappalaiskoirat ry jakaa seuraavat palkinnot, joiden saamisen edellytyksenä on liittyminen yhdistykseen viimeistään kilpailuvuonna. Koiranomistajan tai perheenjäsenen on oltava Lappalaiskoirat ry:n jäsen sen vuoden viimeisenä päivänä, kun palkinto jaetaan. Palkintoihin ei lasketa ulkomaisia näyttelyitä tai kokeita.

Pistelaskussa otetaan huomioon ainoastaan koirat, joiden näyttely- / koetulokset on lähetetty omatoimisesti pisteiden laskijalle, yhdistys ei kerää tuloksia. 2011 vuoden pisteiden laskijat löytyvät 4/2010 Lapinkoira-lehdestä tai täältä. Tulokset on lähetettävä 31.1.2012 mennessä.

Palkintoihin liittyvät kysymykset: Hanna Rikkonen puh. 040 - 591 9957, hanna.rikkonen@kolumbus.fi hanna.rikkonen@kolumbus.fi tai Kaisa Hurme puh. 044 - 277 2211, kaisa.hurme@tuhkavuorten.fi.

-MJ


14.1.2012

TOKO:n joukkue SM-kilpailut Kuopiossa 9.-10.6.2012

Joka vuosi on Lappalaiskoirat ry lähettänyt TOKO:n joukkue SM-kilpailuihin vähintään yhden joukkueen, ja niin myös tänä vuonna. Yhdistys sponsoroi joukkuekilpailuun osallistuvien osallistumismaksut ja siellä saadut tulokset ovat myös yksilökohtaisesti virallisia. Osallistuvan ohjaajan tulee olla Lappalaiskoirat ry:n jäsen. Joukkueessa kilpailevien koirien tulee olla rekisteröityjä suomenlapinkoiria, lapinporokoiria ja/tai ruotsinlapinkoiria.

Ilmoittautuminen joukkuekilpailuun:
Yhdistykset voivat osallistua korkeintaan viiden koiran ja kahden varakoiran joukkueilla.

Joukkue koostuu kolmesta alokas- tai avoimenluokan (ALO tai AVO) ja kahdesta voittaja- tai erikoisvoittajaluokan (VOI tai EVL) koirista. Lisäksi jokaisella joukkueella on oikeus ilmoittaa yksi varakoira alokas- tai avoimeen luokkaan ja yksi varakoira voittaja- tai erikoisvoittajaluokkaan.

Ilmoittautumiset 4.5.2012 mennessä osoitteeseen mustinkulman@gmail.com Ilmoitathan nimesi, kilpailevan koiran nimen ja luokan mihin haluatte osallistua. Huomatkaa että EVL-luokkaan osallistuvalla tulee olla kyseisestä luokasta yksi ykköstulos suoritettuna. Tämän päivämäärän jälkeen kasataan lopullinen joukkue ja osallistujille tiedotetaan asiasta.

Tapahtuman kotisivut: http://www.kpsh.net/tokosm2012/

-MJ


22.12.2011

Muistutus Vuoden koira 2011 -kilpailusta

Lappalaiskoirat ry jakaa seuraavat palkinnot, joiden saamisen edellytyksenä on liittyminen yhdistykseen viimeistään kilpailuvuonna. Koiranomistajan tai perheenjäsenen on oltava Lappalaiskoirat ry:n jäsen sen vuoden viimeisenä päivänä, kun palkinto jaetaan. Palkintoihin ei lasketa ulkomaisia näyttelyitä tai kokeita.

Pistelaskussa otetaan huomioon ainoastaan koirat, joiden näyttely- / koetulokset on lähetetty omatoimisesti pisteiden laskijalle, yhdistys ei kerää tuloksia. 2011 vuoden pisteiden laskijat löytyvät 4/2010 Lapinkoira-lehdestä tai täältä. Tulokset on lähetettävä 31.1.2012 mennessä.

Palkintoihin liittyvät kysymykset: Hanna Rikkonen puh. 040 - 591 9957, hanna.rikkonen@kolumbus.fi hanna.rikkonen@kolumbus.fi tai Kaisa Hurme puh. 044 - 277 2211, kaisa.hurme@tuhkavuorten.fi.

-MJ


7.12.2011

3 Vuosikirjaa julkaistu

Lappalaiskoirat ry julkaisi vuoden 2011 aikana peräti 3 vuosikirjaa: vuosikirjat 2008, 2009 ja 2010. Näin olemme sellaisessa aikataulussa, että jatkossa vuosikirjojen pitäisi ilmestyä mahdollisimman nopeasti siitä kun Kennelliitolta on saatu aineisto.

Aktiiviset ja ahkerat talkoolaiset kirjoittavat arvosteluja puhtaaksi, Pirkko Vesterinen taittaa kirjan ja Sari Kokko koordinoi kirjan valmistumista. Kirja painetaan Keski-Suomen Painotuotteessa Äänekoskella. Kaksi tuoreinta, eli vuosikirjat 2009 ja 2010 ovat kokoa A4. Näin vuosikirja mahtuu yksiin kansiin ja tulee myös edullisemmaksi. Siksi hintaa on pystytty laskemaan verrattuna vuoden 2008 vuosikirjaan. A4 on myös jatkossa vuosikirjan formaatti.

Vuosikirjoista löytyvät kaikki sen vuoden kotimaiset näyttelyarvostelut puhtaaksi kirjoitteittuina, sekä toko- ja agilitytuloksia ja muuta tilastotietoa. Vuosikirja 2008 maksaa 17 euroa ja vuosikirjojen 2009 ja 2010 hinta on 15 euroa. Vuosikirjoja on myynnissä postimyynnissä sekä tapahtumissa.

-TR


5.10.2011

Petri Hallbergista uusi puheenjohtaja

Petri Hallberg on Lappalaiskoirat ry:n uusi puheenjohtaja. Valinta tehtiin yksimielisesti yhdistyksen syyskokouksessa 1.10. Uuden puheenjohtajan toimikausi alkaa ensi vuoden alussa.

Syyskokoukseen osallistui 97 henkilöä ja valtakirjoja oli käytössä 52 kappaletta.

Jäsenmaksu nousee 2 eurolla

Yhdistyksen vuosi jäsenmaksu nousee 2 eurolla, ja on ensi vuoden alussa 27 euroa. Jäsenmaksu nosto hyväksyttiin yksimielisesti ilman keskustelua.

Hallitus uudistuu

Lappalaiskoirat ry:n hallitus saa paljon uusia tai vanhoja-uusia kasvoja. Valituiksi tulivat kaikki henkilöt, jotka asettuivat ehdolle.

3-vuotiskausi hallituksessa:
Tiina Morri (113 ääntä)
Anu Lindén (113 ääntä)
Marja Koskinen (77 ääntä)

1-vuotiskausi hallituksessa:
Hanna Rikkonen (56 ääntä)
Matti Takanen (52 ääntä)

Varajäsenet, 1-vuotiskausi:
Paula Pyyhkälä (48 ääntä)
Sari Kokko (38 ääntä)
Reetta Rytkönen (27 ääntä)

Kiitos Laajavuori, tervetuloa Peurunka

Syyspäivät on järjestetty 2000-luvulla peräti 6 kertaa Rantasipi Laajavuoressa Jyväskylässä. Järjestelyt ovat onnistuneet hyvin ja keskeinen sijainti on houkutellut paljon koiria näyttelyyn sekä myös yleisöä katsomaan näyttelyä. Tämän vuoden syysnäyttely oli kaikkien aikojen ennätys; näyttelyyn oli ilmoitettu 352 koiraa.

Samaan aikaan Laajavuoren suosio hotelli-, kylpylä- ja kokousasiakkaissa on noussut. Kävi niin, että tapahtumamme ei enää mahdu Laajavuoreen. Tilat kävivät ahtaaksi niin majoituksessa kuin parkkipaikoillakin.

Ensi vuonna, tarkemmin sanottuna 20.-21.10.2012 syysnäyttely ja rotumestaruus tottelevaisuuskokeessa järjestetään Kylpylähotelli Peurungassa Laukaassa, noin 20 kilometriä Jyväskylästä.

-TR


15.09.2011

Lapinporokoirien pentuvälittäjä vaihtunut

Lapinporokoirien pentuvälittäjä on vaihtunut. Uutena pentuvälittäjänä aloittaa Paula Pyyhkälä.

Kiitos Nina työpanoksesta porokoirien pentuvälittäjänä ja tervetuloa Paula

Uuden pentuvälittäjän tiedot:

Paula Pyyhkälä
Kuuselantie 23, 11130 Riihimäki
puh. 050 529 3377
lapinporokoirapentuvalitys@dlc.fi

Markku Jokinen22.08.2011

Lappalaiskoirakalenterin kuvat äänestettiin kesäleirillä

Lappalaiskoirakalenterin valokuvakilpailuun lähetettiin lähes 80 valokuvaa. Eniten kuvia (45 kpl) lähetettiin lapinkoiran kesäkuvista. Valokuvat äänestettiin kesäleirillä. Ääniä annettiin lähes 50 kappaletta.

Kalenteriin tulivat valituksi seuraavien henkilöiden lähettämät kuvat: Tuulevi Aschan, Petri Hallberg, Tuija Selänpää, Päivi Kokko, Emilia Puurunen, Katri Heinonen, Jonna Löytynoja, Riikka Salminen, Taru Vallius, Miia Yliaho, Maarit Kytöharju, Linnea Tahkola ja Pälvi Salo. Onnittelut voittajille, he saavat kalenterin palkinnoksi.

Kalenteri on myynnissä syyspäivillä 1.-2.10. ja sen jälkeen postimyynnissä. Kalenterin hinta on 12 euroa.

-TR


02.05.2011

UUDISTETTU LAPINKOIRA-AAPINEN ILMESTYNYT

Kasvattaja, anna pennun mukaan tuhti tietopaketti. 32-sivuinen Lapinkoira-aapinen hintaan 2 €/kpl.


02.05.2011

Lappalaiskoirat ry:n kevätkokous Vääksyssä 26.3.2011:

Tilinpäätös edelleen plussan puolella

Lappalaiskoirat ry:n kevätkokoukseen on perinteisesti osallistunut vähemmän jäseniä kuin syyskokoukseen, jossa käsitellään mm. henkilövalinnat ja talousarvio. Kevätkokouksen asialistalla on tilinpäätös ja toimintakertomus sekä vuosimaljojen ja muiden huomionosoitusten jakaminen.

Kevätkokous pidettiin Hotelli Tallukassa Vääksyssä 26. maaliskuuta. Paikalla oli 49 jäsentä. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Tuula Savolainen. Kokous vietiin sutjakasti, alle tunnissa läpi. Toimintakertomus ja tilinpäätös hyväksyttiin ilman kommentteja. Muutenkaan ei keskustelua juuri käyty.

Yhdistyksen tilinpäätös osoitti, että toiminta on jäänyt 3687 euroa voitolliseksi. Suurimmat kulut ovat julkaisutoiminnassa ja näyttelytoiminnassa. Tuottoja yhdistys saa jäsenmaksuista ja varainhankinnasta, kuten myyntiartikkeleista. Toimintakertomuksesta käy ilmi, että jäsenmäärä jatkoi kasvua mutta ei niin vauhdikkaasti kuin edellisinä vuosina. Viime vuonna kasvattajan maksamia uusia jäseniä oli 100 vähemmän kuin aiempina vuosina. Lappalaiskoirat ry:n jäsenmäärä oli vuoden 2011 alussa 4409 jäsentä.

Alaosastot ovat toimineet aktiivisesti ja kattavasti läpi vuoden. Yhdistykseltä on osallistunut joukkue tai useita joukkueita Agirotu-kilpailuun ja tottelevaisuuskokeiden joukkue SM-kisaan.

Kokouksen päätteeksi jaettiin vuosimaljat, viirejä tai muita huomionosoituksia ei tänä vuonna ollut.

-TR


02.02.2011

prcd-PRA-testi Vääksyssä 27.03.2011

Lappalaiskoirat ry järjestää PRA-testin verinäytteenoton kevään pääerikoisnäyttelyn yhteydessä Vääksyssä 27.03.2011.

Näytteenotto tapahtuu näyttelypäivänä 27.3. (sunnuntaina) klo 12.00 - 15.00

Näytteenottoon ilmoittautumiset 20.3. mennessä Karin Sundström, hagassessan@gmail.com , puh. 050-5355312. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoita koiran rotu, nimi ja rekisterinumero. Ilmoita myös, jos tuot paikalle valmiita verinäytteitä. Alennuskoodin (tarvitaan Online-ilmoittautumisessa) saat Karinilta ilmoittautumisen yhteydessä.

Koiran omistaja tekee Online-ilmoittautumisen Optigenille ennen näytteenottoa. Ohjeet ilmoittautumisesta löytyvät yhdistyksen sivuilta www.lappalaiskoirat.fi tai Lapinkoira-lehdestä 01/06. Testi maksetaan Online-ilmoittautumisen yhteydessä luottokortilla tai pankkisiirrolla (kalliimpi vaihtoehto).

PRA-testin hinta koiran omistajalle on noin 120 euroa riippuen dollarin kurssista Optigenin nettilomakkeella ilmoitettuna.

Lappalaiskoirista on mahdollista antaa verinäyte Hannes Lohen tutkimusryhmälle sunnuntaina 27.3 alkaen klo 10. Verinäytteenotto on maksuton.


07.01.2011

Syyspäivät Jyväskylässä 1.-2.10.2011

Lappalaiskoirat ry:n syyspäivät järjestetään Jyväskylässä Kylpylähotelli Rantasipi Laajavuoressa 1.-2.10.2011. Lapinkoirakalenterissa ja toimintasuunnitelmassa on virheellinen päivämäärä (22.-23.10.). Syyspäiviä aikaistettiin paremman sään toivossa ja sen vuoksi, että samaan aikaan Jyväskylässä on suuri messutapahtuma.

Syyspäivien ohjelmaan kuuluu lauantaina 1. lokakuuta tottelevaisuuskoe (rotumestaruus, vain lappalaiskoirille) ja syyskokous. Sunnuntaina on koiranäyttely.

-TR


25.10.2010

Marja Talvitie jatkaa puheenjohtajana, jäsenmaksut ennallaan

Lappalaiskoirien syyskokouksessa 16.10.2010 Rantasipi Laajavuoressa Jyväskylässä ei tehty mullistavia päätöksiä. Marja Talvitie oli ilmoittanut olevansa käytettävissä puheenjohtajaksi vielä vuoden ajaksi, ja hänet valitiin yksimielisesti jatkamaan tehtävässä.

Hallituksen jäseneksi ehdotettiin kuutta henkilöä, joista kaikki valittiin hallitukseen. Kolme eniten ääniä saanutta olivat Taina Miettinen, Tiina Soininen ja Kaisa Hurme, jotka valittiin varsinaisiksi jäseniksi 3-vuotiskaudelle. Varajäseniksi yhdeksi vuodeksi valittiin Matti Takanen, Katja Löytty ja Sari Kokko.

Jäsenmaksut pysyvät ennallaan (vuosijäsenmaksu 25 euroa). Toiminta- ja taloussuunnitelmat hyväksyttiin lähes ilman keskustelua. Ainoa pidempi keskustelu käytiin Kennelliiton jalostusstrategiasta. Lappalaiskoirat ry:n lausunto jalostusstrategiasta otetaan esille kevätkokouksessa 2011.

Syyskokoukseen osallistui 83 jäsentä, joilla oli 66 valtakirjaa.

-TR

Hallituksen jäsenten vaali

Taina Miettinen (89 ääntä)
Tiina Soininen (72)
Kaisa Hurme (63)

Varajäsenet
Matti Takanen (61)
Katja Löytty (46)
Sari Kokko (26)


31.8.2010

prcd-PRA-testi Jyväskylässä

Lappalaiskoirat ry järjestää prcd-PRA-testin verinäytteenoton Jyväskylässä erikoisnäyttelyn yhteydessä sunnuntaina 17.10.2010 klo 11-15.

Prcd-PRA-testin hinta on noin 120€ riippuen dollarin kurssista. Koiran omistaja tekee Online-ilmoittautumisen ennen näytteenottoa (katso tarkemmat tiedot Online-rekisteröintiohjeista yhdistyksen kotisivuilta www.lappalaiskoirat.fi/jalostus/prcd-pra/ohjeet_optigen.doc tai Lapinkoira-lehdestä 1/06).

Testi maksetaan luottokortilla tai pankin shekillä. Alennuskoodin saat Karin Sundströmilta ennakkoilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautumiset näytteenottoon 10.10.2010 mennessä Karin Sundström, e-mail: hagassessan@gmail.com tai puh. 050 - 535 5312 klo 12 jälkeen. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoita koirasi rotu, nimi ja rekisterinumero. Ilmoita myös jos tuot paikalle valmiita näytteitä.

Jyväskylän syksyn erikoisnäyttelyn yhteydessä lauantaina 16.10. (ennen Lappalaiskoirat ry:n syyskokouksen alkua) klo 16 alkaen ja sunnuntaina klo 11-15 on halukkailla mahdollisuus antaa koirastaan verinäyte Professori Hannes Lohen johtamaan koirien geenitutkimukseen Helsingin Yliopistolle. www.koirangeenit.fi. Verinäytteenotto on maksuton. Näytelomakkeen voi tulostaa ja esitäyttää valmiiksi, näytelomakkeita saa myös verinäytteen-
otosta. http://www.koirangeenit.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=158&Itemid=82


21.8.2010

Kalenterikuvat äänestetty kesäleirillä

Lappalaiskoira-kalenteri vuodelle 2011 ilmestyy lokakuun puolivälissä ja on myynnissä syyspäivillä Jyväskylässä, joulukuussa Messukeskuksen näyttelyssä Lappalaiskoirien infokopilla sekä postimyynnissä. Kalenteri on nelivärinen, sisältää kuvia kaikista roduista. Kalenterin hinta on 12 euroa kappale.

Kalenteriin päässeet kuvat äänestettiin kesäleirillä. Voitokkaita kuvia lähettivät Kaisa Hurme, Mika Kouhia, Hanna Bragge, Mari Konttajärvi, Taru Vallius (2 kpl), Paula Martiskainen, Minna Suihkonen, Heli Leskinen (2 kpl), Jenna Sergejeff, Markku Jokinen ja Anna Virkama.

-TR


7.7.2010

VERINÄYTTEENOTTO

Rautavaaran kesän erikoisnäyttelyn yhteydessä, lauantaina 31.7 ja sunnuntaina 1.8 järjestetään verinäytteenotto. Verinäytteet menevät Professori Hannes Lohen johtamaan koirien geenitutkimukseen Helsingin Yliopistoon. www.koirangeenit.fi. Verinäytteenotto on maksuton.

Näytelomakkeen voi tulostaa ja esitäyttää valmiiksi, näytelomakkeita saa myös verinäytteenotosta. http://www.koirangeenit.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=158&Itemid=82

Lisätiedustelut:

Eija Kimmo
eija@tilkkuturkin.fi
puh. 0400 - 139 873


18.4.2010

Syyspäivät 16.-17.10. Jyväskylässä

Syyspäivien ajankohta siirtyy viikolla eteenpäin ja uusi ajankohta on 16.-17.10.2010. Paikka edelleen Kylpylähotelli Rantasipi Laajavuori, Jyväskylä.

Lauantaina kisataan rotumestaruus-tottelevaisuuskoe, ja tänä vuonna kisaan saavat osallistua vain lappalaiskoirat. Tuomarina Mauri Pehkonen ja/tai Aino Juhantalo-Kakkola. Koe pidetään ulkona Laajavuoren parkkialueella.

Lappalaiskoirat ry:n syyskokous on lauantaina klo 18.00 Rantasipi Laajavuoren auditoriossa (valtakirjojen tarkastus alkaa kello 17).

Sunnuntaina järjestetään koiranäyttely ja junior handler Laajavuoren parkkialueella.

Palkintotuomarit: lapinporokoira, ruotsinlapinkoira, näyttelyn paras veteraani ja näyttelyn paras Maija Mäkinen, suomenlapinkoira pennut ja veteraanit, rotunsa paras pentu, rotunsa paras veteraani ja näyttelyn paras pentu, varalla lapinporokoirapennut Saara Sampakoski, suomenlapinkoiraurokset (ei pennut, ei veteraanit), rotunsa paras kasvattajaryhmä, näyttelyn paras kasvattajaryhmä Hannu Talvi, suomenlapinkoiranartut (ei pennut, ei veteraanit), rotunsa paras Mari Lackman, junior handler Pirjo-Liisa Vatanen.

Tarkemmat tiedot näyttelystä ja majoituksesta ilmoitetaan Lapinkoira-lehdessä 2/2010 ja sen jälkeen myös nettisivuilla.

-TR-


Turun kevättapahtuman tokokirje + aikataulu / näytteilleasettajienkirje + aikataulu

Tokokirje + aikataulu (pdf)
Näytteilleasettajienkirje + aikataulu (pdf)


Lapinporokoira - JTO ehdotus
Suomenlapinkoira - JTO ehdotus

Lapinporokoiran - JTO ehdotus - Suomenlapinkoiran - JTO ehdotus


Lappalaiskoirat ry:n syyskokous 24.10.2009 Rantasipi Laajavuori, Jyväskylä

Marja Talvitie jälleen yhdistyksen johtoon, jäsenmaksut säilyvät ennallaan

Marja Talvitie valittiin Lappalaiskoirat ry:n uudeksi puheenjohtajaksi yhdistyksen syyskokouksessa 24.10.2009 Rantasipi Laajavuoressa Jyväskylässä. Myös yhdistyksen hallitukseen tuli iso joukko uusia henkilöitä.

Lappalaiskoirat ry:n nykyinen puheenjohtaja Eini Kipinoinen oli jo hyvissä ajoin ilmoittanut, ettei ole enää käytettävissä puheenjohtajan tehtävään. Eini toimi puheenjohtajana kolme vuotta. Syyskokouksen osallistujat (henkilöt 82 kpl, valtakirjoja 97 kpl) joutuivatkin erikoiseen tilanteeseen, kun uutta puheenjohtajaa ei meinannut löytyä millään ilveellä. Puheenjohtajaksi ehdotettiin noin kymmenkuntaa nimeä (mm. Merja Tammi, Hannu Hämäläinen, Janika Wikstén, Kaarina Riuttanen), joista kukaan ei ollut käytettävissä tehtävään. Tässä vaiheessa kokouksen puheenjohtaja Petri Hallberg kopautti nuijalla väliajan ja komensi kokousväen pienelle tauolle miettimään tilannetta. Tauon jälkeen Eini Kipinoinen ilmoitti, että Marja Talvitie (ilmeisesti pienen suostuttelun jälkeen) olisi käytettävissä puheenjohtajaksi. Kokous hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti ja valitsi Marja Talvitien puheenjohtajaksi vuodeksi 2010.

Marja Talvitie on tunnettu vaikuttaja koiramaailmassa. Hän on pitkäaikainen ulkomuototuomari, Suomen Kennelliiton varapuheenjohtaja ja toiminut lukuisissa luottamustehtävissä. Marja toimi Lappalaiskoirat ry:n puheenjohtajana myös aiemmin 2000-luvulla ja on kuulunut hallitukseen toimien tänä vuonna varapuheenjohtajana.

Hallitukseen uusia jäseniä

Lappalaiskoirat ry:n hallituspaikat olivatkin paljon halutuimpia paikkoja kuin puheenjohtajan tehtävä. Hallitukseen esitettiin useita nimiä ja äänestystuloksen perusteella hallitukseen tulivat valituiksi varsinaisiksi jäseniksi 3-vuotiskaudelle Petri Hallberg, Suvi Anttila ja Hannu Hämäläinen. Varajäseniksi valittiin Taina Miettinen, Riikka Juntunen ja Katja Löytty. Varajäsenten toimikausi on vuoden mittainen.

Jäsenmaksut ennallaan

Henkilövalintojen lisäksi syyskokouksen esityslistalle kuului toimintasuunnitelman ja talousarvion hyväksyminen. Sekä toimintasuunnitelma että talousarvio hyväksyttiin lähes ilman keskusteluita. Jäsenmaksuja nostettiin viime vuonna, joten ensi vuodelle hallitus esitti maksujen säilymistä ennallaan ja kokousväki sen hyväksyi (jäsen 25 €, perhejäsen 5 €, ainaisjäsen 250 € ja kasvattajan maksama uusi jäsen 8 €).

Teksti: Tiina Riuttanen

Hallituksen jäsenten vaali

Varsinaiset jäsenet

Petri Hallberg (uusi) 132 ääntä
Suvi Anttila (uusi) 81
Hannu Hämäläinen (uusi) 77

Varajäsenet

Taina Miettinen 76
Riikka Juntunen 40
Katja Löytty 32
--
Sonja Kaita 30
Eija Kimmo 23
Johanna Ollila 17


Jyväskylän erkkarin ohjelma

Tervetuloa Lappalaiskoirat ry:n syyspäiville 24.-25.10.2009 Rantasipi Laajavuoreen, Jyväskylään!


Kalenterikuvat valittu

Lapinkoiraleirillä äänestettiin jälleen ne kuvat, jotka komistavat ensi vuoden (2010) Lapinkoira-kalenteria. Ääniä annettiin yhteensä 58 kpl, ja eniten oli lähetetty suomenlapinkoiran kesäkuvia. Ruotsinlapinkoirista ei oltu lähetetty yhtään kuvaa. Kalenteriin valittiin seuraavien henkilöiden lähettämät kuvat: Eija Kuittinen (2 kpl), Tiina Hietala (2 kpl), Karoliina Heikkinen, Petri Hallberg, Jonna Takkinen, Malla Kuivinen, Markku Jokinen, Annu Korkia-aho, Emmi Helminen, Jonna Löytynoja ja Pälvi Salo. He saavat palkkioksi kalenterin.

Kalenteri on myynnissä syyspäivillä 24.-25.10.2009 Laajavuoressa Jyväskylässä, ja sen jälkeen postimyynnissä sekä joulukuussa Helsingin Messukeskuksen näyttelyssä Lappalaiskoirien infokopilla.

-TR


Lappalaiskoirien joukkue agilityn SM-kisoihin

Jos haluat mukaan rotujärjestön joukkueeseen agilityn SM-kisoihin, ilmoittaudu sarihkokko_@_gmail.com (ota _ pois)
Laita ilmoittautumisen mukaan koiran virallinen nimi ja 3-luokan nollien määrä viime SM-kisojen jälkeen.


Lapinporokoirien pentuvälitys

Lapinporokoirien osalta pentuvälitykseen tulee muutos. Pentuvälitykseen tulee kaksi eri listaa.

A-listalle tulevat pentueet, joiden vähintään toinen vanhemmista on PRA-prcd-testattu A-tyyppiseksi tai toinen vanhemmista on suoraan vanhempiensa tai isovanhempiensa kautta a-tyyppinen. Muutkin ehdot ovat samat kuin tähänkin asti.

B-listalle pääsee pentueet, joiden vanhempien PRA-prcd-statusta ei tunneta tai tulos on epävirallinen, eli virallista paperia testistä ei ole olemassa tai sitä ei ole yhdistykselle toimitettu, muilta osin ehdot ovat samat kuin A-listalle.

Jalostussuositus voidaan antaa myös PRA-prcd-tuntemattomalle yhdistelmälle huomautuksella ”täyttää muilta osin jalostustoimikunnan kriteerit, paitsi PRA-prcd:n osalta”.


Lappalaiskoirat ry:n kevätkokous 21.3.2009 Kuopiossa:

Jäsenmäärä jatkaa nousua, talous kääntyi voitolliseksi

Lappalaiskoirat ry:n kevätkokous pidettiin Kuopiossa 21.3.2009. Kokoukseen osallistui lähes 70 jäsentä. Kokouksessa hyväksyttiin tilinpäätös, joka osoittaa 16 000 euron voitollista tulosta viime vuodelta. Yhdistyksen jäsenmäärä on jo yli 4200.

Kevätkokouksen aluksi saimme tervehdyksen Suomen Kennelliiton ja Suomen Pystykorvajärjestön edustajalta Pertti Korhoselta. Hän toimi myös kokouksen puheenjohtajana. Korhosen mukaan koiraharrastus voi hyvin: ”Viime vuonna rekisteröinnit olivat ennätykselliset, samoin näyttelyissä ja kokeissa käynnit.”

”Valitettavasti rekisteröinnit myöhästelivät Kennelliitossa, mutta nyt jonot on saatu purettua. Ihanteellisesti rekisteröinnin kesto on kaksi viikkoa. Kennelliitto kehittää myös internet-palvelujaan, mm. jalostustietokantaa ja Oma koira –järjestelmää, jossa on jo yli 10 000 kirjautunutta kävijää.”

Korhosen lisäksi Markku Heikkinen toi tervehdyksen Pohjois-Savon kennelpiiriltä ja Pohjois-Savon Pystykorvakerholta. Molemmat herrat lahjoittivat näyttelytoimikunnalle hienot palkinnot jaettavaksi seuraavan päivän näyttelyyn.

Jäsenmäärä kasvaa tasaisesti

Lappalaiskoirat ry:n toimintakertomuksesta paljastuu monia mielenkiintoisia asioita. Yhdistyksen jäsenmäärä kasvaa tasaisesti noin 300:lla vuosittain. Vuodenvaihteessa jäsenmäärä oli 4232. Myös rekisteröinnit ovat lisääntyneet, lapinkoiralla ennätykselliset 1374 viime vuonna. Myös alaosastoilla on ollut vilkasta toimintaa.

Kevätkokous hyväksyi toimintakertomuksen sekä tilinpäätöksen, joka osoitti lähes 16 000 euron voittoa. Suurin osa yhdistyksen tuotoista kertyy jäsenmaksuista ja suurin kulu on Lapinkoira-lehden painatus ja postitus.

Kevätkokous hyväksyi hallituksen esityksen siitä, että jalostuksen tavoiteohjelmien päivityksen ja täydennysten hyväksyntään riittää hallituksen päätös eikä ohjelmia käsitellä yleiskokouksessa. Tavoiteohjelmat on jo kertaalleen esitelty ja hyväksytty yleiskokouksessa kolme vuotta sitten.

Kokouksen päätteeksi jaettiin eri aloilla menestyneitä vuoden koiria.

-TR-


Valokuvauskilpailu vuoden 2010 kalenterikuvista!

Etsimme korkeatasoisia, neliväriksi painettavia valokuvia lapinporokoirista, ruotsinlapinkoirista ja suomenlapinkoirista kaikkina vuodenaikoina. Kuva voi olla pysty- tai vaakakuva. Koska haluamme varmistaa kuvien painokelpoisuuden, lähetä valokuvaehdotuksesi 5.6.2009 mennessä sähköpostitse lapinkoira@par.as , sähköpostin otsikoksi kalenterikuvakisa.

Digitaalisen kuvan koon tulee olla vähintään 1800 * 1200 pikseliä (n. 2 megapikseliä), mieluummin enemmän. Liitä mukaan koiran nimi, kuvan lähettäjän yhteystiedot (osoite, puhelin ja sähköpostiosoite). Kuvia voi lähettää 2 kpl/henkilö. Emme ota vastaan paperikuvia.

Kirjapainokelpoiset valokuvat ovat nähtävillä kesäleirillä Säkylässä, jossa leirille osallistujat äänestävät parhaat kuvat kalenteriin. Lähettämällä kuvan kilpailuun sitoudut siihen, että sitä voidaan käyttää myös muissa yhdistyksen julkaisuissa. Mikäli kuvaa ei saa käyttää kalenterin lisäksi yhdistyksen muissa julkaisuissa, mainitsethan asiasta.

Lisätietoja voi kysyä Tiina Riuttaselta (tiina.riuttanen@kolumbus.fi tai puh. 040 773 2991).


Koulutustilaisuus erikoisnäyttelyn järjestämisestä

Kuopion kevätnäyttelyn yhteydessä hotelli Iso-Valkeisessa järjestetään lauantaina 21.3.2009 klo 14 koulutustilaisuus erikoisnäyttelyn järjestämisestä. Aiheena mm. näyttelyn anominen, vastuuhenkilöiden tehtävät, käytännön järjestelyt, luvat, paperityöt.

Kouluttajana on Merja Tammi, joka on toiminut Pohjois-Karjalan kennelpiirin aluekouluttajana sekä sihteerinä useissa kansainvälisissä, kaikkien rotujen ja Lappalaskoirat ry:n erikoisnäyttelyissä.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan, niin ilmoittaudu 15.3. mennessä Merjalle (merja.tammi@telemail.fi tai puh. 050 524 4678). Tilaisuus on maksuton.

Koulutuksella halutaan kannustaa alaosastoja mukaan näyttelyiden järjestämiseen ja matkakorvaus (0,20 c/km) voidaan maksaa alaosaston nimeämille edustajille, siinä tapauksessa että alaosasto innostuu ottamaan näyttelyiden järjestelyt vastaan lähivuosina.


Haluatko osallistua vuosikirjan tekoon?

Tarjolla on näyttelyarvostelujen kirjoittamista sekä terveys-, koe- ja kilpailutulosten kokoamista. Korvaukseksi työstä saat hyvän mielen ja vuosikirjan.

Lisätietoja
sarihkokko_@_gmail.com (ota _ pois)


prcd-PRA- testi Kuopion kevään erikoisnäyttelyssä 22.3.09

Lappalaiskoirat ry järjestää prcd-PRA-testin verinäytteenoton Kuopiossa erikoisnäyttelyn yhteydessä sunnuntaina 22.3 klo 12-16. Prcd-PRA-testin hinta on noin 110€ riippuen dollarin kurssista. Jotta saamme 25% alennuksen hintaan, tulee näytteen antaneita koiria olla vähintään 20 kpl, ennen näytteiden lähettämistä etukäteisilmoittautumiset täytyy tehdä internetissä. Tämän vuoksi koiran omistaja tekee Online-ilmoittautumisen ennen näytteenottoa (katso tarkemmat tiedot Online-rekisteröintiohjeista yhdistyksen kotisivuilta www.lappalaiskoirat.fi/jalostus/prcd-pra/ohjeet_optigen.doc tai Lapinkoira-lehdestä 1/06).

Testi maksetaan luottokortilla tai pankin shekillä. Alennuskoodin saat Nina Toitturilta ennakkoilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautumiset näytteenottoon 13.3.09 mennessä Nina Toitturi, e-mail: turnukan@luukku.com tai puh. 040 5774464 klo 18 jälkeen. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoita koirasi rotu, nimi ja rekisterinumero. Ilmoita myös jos tuot paikalle valmiita näytteitä.

Silmätarkastus Kuopion näyttelyssä sunnuntaina 22.03.2009 klo 12.00-16.00 ell Päivi Kallioniemi.

Hinnat: silmätarkastus 40 €, silmä- ja polvitarkastus 55 €. Koiria otetaan vähintään 30 ja enintään 50 kpl.

Ilmoittautuminen Eija Kimmo 0400 - 139 873 eija.kimmo@dnainternet.net 14.3.2009 mennessä.


KALENTERIKUVAT VALITTU

Lappalaiskoirat ry:n kalenteriin 2009 valitut kuvat on julkaistu. Kuvat äänestettiin kesäleirillä. Ääniä annettiin 62 kpl. Kalenteri ilmestyy syyspäiville 4.-5.10. ja on sen jälkeen myynnissä myös postimyynnissä ja messukeskuksen näyttelyssä joulukuussa. Hinta on noin 11 euroa. Käy tutustumassa kuviin täältä


VALIOGALLERIA YHDISTYKSEN SIVUILLE

Seuraavan valiokirjan julkaisemisen sijaan on päätetty julkaista yhdistyksen sivuille valiogalleria, jonne tullaan liittämään kaikkien vuoden 2003 ja sen jälkeen valioituneiden
(FIN MVA) lappalaiskoirien kuva ja tiedot. Tätä ennen valioituneet löytyvät aiemmin julkaistuista valiokirjoista.

Valiokoirien omistajia pyydetään toimittamaan sivujen ylläpitäjälle koirastaan seuraavat tiedot: koiran rotu, nimi, rekisterinumero, sukupuoli, syntymä- ja valioitumispäivämäärä, omistaja(t), puhelinnumero, sähköpostiosoite, postinumero ja kotikunta.

Valiokoirailmoituksen yhteydessä tulee mainita jos puhelinnumeroa tai sähköpostiosoitetta EI saa lisätä koiran esittelysivulle. Mukaan tulee liittää myös kuva, mielellään sivukuva jonka koko on vähintään 1600*1200.

Tiedot tulee lähettää sähköpostilla osoitteeseen yllapito@lappalaiskoirat.fi.

Tiedot voi lähettää myös yhdistyksen kotisivuilta osoitteessa:
http://www.lappalaiskoirat.fi/?id=jalostus/valioilmoituslomake


Lappalaiskoirat ry:n kevätkokous 29.3.2008 Lappeenrannassa

Lappalaiskoirat ry:n kevätkokous hyväksyi yksimielisesti lapinporokoiran ja suomenlapinkoiran Pevisa-ehdotukset. Pevisat olivat uusintakäsittelyssä, koska syyskokouksessa ne eivät saaneet äänestyksessä ¾ kannatusta. Pevisa-ohjelmat esitetään edelleen Suomen Kennelliitolle, ja niiden pitäisi tulla voimaan ensi vuoden alusta. Pevisoihin ei esitetä muutoksia verrattuna nykyisin voimassa oleviin ohjelmiin.

Kevätkokouksessa hyväksyttiin myös toiminta- ja tilikertomus. Viime vuoden tilinpäätös oli pitkästä aikaa yhdistyksen historiassa miinusmerkkinen, sillä tappiota kertyi noin 24 000 euroa. Alijäämäinen tilinpäätös selittyy PRA-testien korvauksilla, joita maksettiin viime vuonna yli 20 000 euroa. Tämän vuoden alusta korvausavustus on poistettu.

Lisäksi kokouksessa käsiteltiin Jukka Pirskasen kevätkokoukselle tekemää kahta esitystä.

Esitys nro 1: "Lapinkoira -lehdessä olevan luettelon mukaan tarkastuksessa terveeksi todetun yksilön takana oleva yhdistelmä on julkaistava samoin kuin nyt julkaistaan sairaaksi todetun yksilön takana oleva yhdistelmä.

Perustelu: Terveeksi todetun yksilön takana olevan yhdistelmän samassa pentueessa voi olla myös sairaita yksilöitä ja kääntäen, sairaaksi todetun yksilön takana olevan yhdistelmän samassa pentueessa voi olla myös terveitä yksilöitä."

Esitys nro 2: "Esitän, että yhdistys kevätkokouksessaan 29.3.2008 Lappeenranta keskustelee toiselta taholta saamani mielenkiintoisen ajatuksen pohjalta lapinporokoiran nimittämisestä viralliseksi "Joulupukin koiraksi".

Perustelu: Lapselliselta tuntuva ajatus saa syvyyttä, kun vertaa, mitä kaikkea joulupukin ympärille on viritetty. On "Joulumaa", on poro "Petteri Punakuono", on "Korvatunturi", jossa joulupukki asuu tonttuineen ja poroineen. On täysin luontevaa liittää tähän taruun myös koira, joka hoitaa porot tonttujen apuna ja vartio joulupukkia Korvatunturilla. Koko maailma tuntee Joulupukin, koko maailma tietää, että hän asuu Lapissa. Varmasti koko koiramaailma ottaa lämmöllä vastaan "Joulupukin koiran", alkukantaisen, todella alkuperäisen koiran näköisen, lapsiystävällisen lapinporokoiran. Asiaa on vain jonkun tahon ryhdyttävä ajamaan maailman tietoisuuteen, miksi se ei olisi Lappalaiskoirat ry?"

Esityksistä keskusteltiin vilkkaasti. Ensimmäiseen esitykseen todettiin, että hallitus jatkaa asian käsittelyä ja tarkistaa toimivansa painovapauslain mukaisesti.

Joulupukin koira –ajatusta pidettiin mielenkiintoisena, sillä se lisäisi rotujemme tunnettuutta. Kääntöpuolena tällaisessa markkinoinnissa on se, että joulupukin koira voisi tehdä lappalaiskoirille saman kuin Rin Tin Tin saksanpaimenkoiralle tai Lassie collielle. Lappalaiskoirien pentujen markkinointitilanne on tällä hetkellä niin hyvä ja pentuja syntyy niin paljon, että lisämarkkinointia ei tarvita.

Tässä vaiheessa esitystä ei lähdetä viemään eteenpäin, mutta ideaan voidaan palata joskus myöhemmin. Kokouksen käydyn keskustelun perusteella joulupukin koiraksi voitaisiin esittää myös suomenlapinkoiraa.

-TR


SUOMENLAPINKOIRAN PEVISA-OHJELMA VUOSILLE 2009-2013

Hyväksytty Lappalaiskoirat ry:n syyskokouksessa 20.10.2007 ja kevätkokouksessa 29.3.2008

Rotuhygieniset toimenpiteet perinnöllisten nivel- ja silmäsairauksien kurissa pitämiseksi suomenlapinkoiralla.

1. Sairauksien tutkiminen

Suomenlapinkoiran silmät ja lonkat tulee tutkia ennen kuin syntyneitä pentueita rekisteröidään. Silmätarkastustulos ei saa olla kahta (2) vuotta vanhempi koiran astutushetkellä. Tutkimustulos ei vaikuta rekisteröintiin.

Koiran on oltava tutkimushetkellä tunnistusmerkitty.

2. Kustannukset

Koiran omistaja huolehtii tutkimusten kustannuksista.

LAPINPOROKOIRAN PEVISA-OHJELMA VUOSILLE 2009-2013

Hyväksytty Lappalaiskoirat ry:n syyskokouksessa 20.10.2007 ja kevätkokouksessa 29.3.2008

Rotuhygieniset toimenpiteet perinnöllisten nivel- ja silmäsairauksien kurissa pitämiseksi lapinporokoiralla.

1. Sairauksien tutkiminen

Lapinporokoira tulee silmätarkastaa virallisesti sen toisen (2) pentueen jälkeen ennen kuin seuraavia pentuja rekisteröidään. Tutkimustulos ei vaikuta rekisteröintiin. Silmätarkastustulos ei saa olla kahta (2) vuotta vanhempi koiran astutushetkellä.

Koiran on oltava tutkimushetkellä tunnistusmerkitty.

2. Kustannukset

Koiran omistaja huolehtii tutkimusten kustannuksista


Pevisa-ohjemat vielä kevätkokouksen käsittelyyn

Lapinporokoiran ja suomenlapinkoiran Pevisa-ohjelmat vaativat vielä kevätkokouksen käsittelyn. Pevisa-ohjelmista äänestettiin syyskokouksessa ja ohjelmat eivät saaneet 2/3 enemmistöä, joten Kennelliitto vaatii vielä uuden käsittelyn.

Tässä syyskokouksessa hyväksytyt ohjelmat, joita esitetään myös kevätkokouksen hyväksyttäväksi ja sen jälkeen edelleen Suomen Kennelliitolle.

Suomenlapinkoiran Pevisa-ohjelma vuosille 2009-2013

Hyväksytty Lappalaiskoirat ry:n syyskokouksessa 20.10.2007. Käsitellään uudestaan Lappalaiskoirat ry:n kevätkokouksessa 29.03.2008.

Rotuhygieniset toimenpiteet perinnöllisten nivel- ja silmäsairauksien kurissa pitämiseksi suomenlapinkoiralla.

1. Sairauksien tutkiminen

Suomenlapinkoiran silmät ja lonkat tulee tutkia ennen kuin syntyneitä pentueita rekisteröidään. Silmätarkastustulos ei saa olla kahta (2) vuotta vanhempi koiran astutushetkellä. Tutkimustulos ei vaikuta rekisteröintiin.

Koiran on oltava tutkimushetkellä tunnistusmerkitty.

2. Kustannukset

Koiran omistaja huolehtii tutkimusten kustannuksista.

Lapinporokoiran Pevisa-ohjelma vuosille 2009-2013

Hyväksytty Lappalaiskoirat ry:n syyskokouksessa 20.10.2007. Käsitellään uudestaan Lappalaiskoirat ry:n kevätkokouksessa 29.03.2008.

Rotuhygieniset toimenpiteet perinnöllisten nivel- ja silmäsairauksien kurissa pitämiseksi lapinporokoiralla.

1. Sairauksien tutkiminen

Lapinporokoira tulee silmätarkastaa virallisesti sen toisen (2) pentueen jälkeen ennen kuin seuraavia pentuja rekisteröidään. Tutkimustulos ei vaikuta rekisteröintiin. Silmätarkastustulos ei saa olla kahta (2) vuotta vanhempi koiran astutushetkellä.

Koiran on oltava tutkimushetkellä tunnistusmerkitty.

2. Kustannukset

Koiran omistaja huolehtii tutkimusten kustannuksista


Lappalaiskoirat ry:n syyskokous 20.10.2007 Jyväskylä

Pevisat säilyvät ennallaan, säännöt uudistuvat.

Suomenlapinkoiran ja lapinporokoiran Pevisa-ohjelmiin ei tule muutoksia. Näin päätettiin Lappalaiskoirat ry:n syyskokouksessa 20.10.2007 Jyväskylässä.

Pevisa-ohjelmista äänestettin. Jalostustoimikunta oli esittänyt suomenlapinkoiran Pevisan säilyttämistä ennallaan ja hallituksen esitys oli, että Pevisaa tiukennettaisiin mm. asettamalla lonkkiin C raja-arvoksi rekisteröinnille. Hallituksen esitti myös, että silmät tulisi tarkastaa ennen astutusta (nykyinen ja jalostustoimikunnan esitys, että silmät tulee tarkastaa ennen rekisteröintiä). Jalostustoimikunnan esitys voitti äänestyksen.

Lapinporokoiran Pevisaan hallitus esitti tiukennusta, että silmät tulisi tutkia ennen astutusta. Jalostustoimikunta esitti, että yhden pentueen saisi tehdä ilman tutkimusta. Nykyinen Pevisa vaatii silmätutkimuksen vasta toisen pentueen jälkeen. Lapinporokoirakasvattajat ottivat vahvasti kantaa nykyisen Pevisan puolesta, ja äänestyksen jälkeen se jäi voimaan.

Pevisa-ohjelmat esitetään Kennelliitolle niin, että ne tulevat voimaan 1.1.2009 – 31.12.2013 väliseksi ajaksi.

Henkilövalinnoista äänestettiin

Eini Kipinoinen valittiin yksimielisesti jatkamaan puheenjohtajana. Kuten tapana on, hallituspaikoista äänestettiin. Hallitukseen valittiin varsinaisiksi jäseniksi Kaisa Hurme, Sari Kokko ja Nina Toitturi. Varajäseniksi valittiin Katja Löytty, Merja Tammi ja Marja Koskinen.

Valtakirjat vähenevät kolmeen

Syyskokous hyväksyi hallituksen esityksen Lappalaiskoirat ry:n uusiksi säännöiksi. Keskeinen muutos on se, että valtakirjojen käyttö rajataan kolmeen. Kokous äänesti puheenjohtajan toimikauden pituudesta. Hallituksen esitys vuoden toimikaudesta voitti äänestyksessä esityksen, jossa puheenjohtajan toimikausi olisi ollut kolme vuotta.

PRA-testin avustukset poistuvat

Yhdistyksen talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2008 hyväksyttiin ilman keskusteluja.

Talousarviosta on kuitenkin syytä nostaa esille se, että yhdistys ei enää vuoden 2008 alusta maksa 40 euron korvausta PRA-testin tuloksen ilmoittamisesta. Edelleen toki toivotaan, että tuloksia ilmoitetaan ja ne julkaistaan internet-sivuille, mutta korvausta ei tästä enää makseta. Avustuksia maksettiin 2 vuotta, jona aikana satoja koiria kävi PRA-testissä. Jyväskylässäkin näytteitä lähti yli 200 koiralta.

–TR

Hallituksen jäsenten vaali

Varsinaiset:
Kaisa Hurme 96 ääntä
Sari Kokko 69
Nina Toitturi 44

Varajäsenet:
Katja Löytty 39
Merja Tammi 37
Marja Koskinen 35

Arto Pesu 30, ei valittu

Lappalaiskoirat ry:n kunniajäsenet:

Kaarina Riuttanen

Lappalaiskoirat ry:n viirin saaneet:

Jaana Helminen
Eija Lehtimäki
Jaana Makkonen
Reijo Järvinen
Tapio Kakko
Suomen Kennelliitto

Pevisa-ohjelmat, jotka esitetään Kennelliiton hallitukselle

Suomenlapinkoiran Pevisa-ohjelma vuosille 2009-2013

Hyväksytty Lappalaiskoirat ry:n syyskokouksessa 20.10.2007

Rotuhygieniset toimenpiteet perinnöllisten nivel- ja silmäsairauksien kurissa pitämiseksi suomenlapinkoiralla.

1. Sairauksien tutkiminen

Suomenlapinkoiran silmät ja lonkat tulee tutkia ennen kuin syntyneitä pentueita rekisteröidään. Silmätarkastustulos ei saa olla kahta (2) vuotta vanhempi koiran astutushetkellä. Tutkimustulos ei vaikuta rekisteröintiin.

Koiran on oltava tutkimushetkellä tunnistusmerkitty.

2. Kustannukset

Koiran omistaja huolehtii tutkimusten kustannuksista.

Lapinporokoiran Pevisa-ohjelma vuosille 2009-2013

Hyväksytty Lappalaiskoirat ry:n syyskokouksessa 20.10.2007

Rotuhygieniset toimenpiteet perinnöllisten nivel- ja silmäsairauksien kurissa pitämiseksi lapinporokoiralla.

1. Sairauksien tutkiminen

Lapinporokoira tulee silmätarkastaa virallisesti sen toisen (2) pentueen jälkeen ennen kuin seuraavia pentuja rekisteröidään. Tutkimustulos ei vaikuta rekisteröintiin. Silmätarkastustulos ei saa olla kahta (2) vuotta vanhempi koiran astutushetkellä.

Koiran on oltava tutkimushetkellä tunnistusmerkitty.

2. Kustannukset

Koiran omistaja huolehtii tutkimusten kustannuksista


Kalenterikuvat valittu

Lappalaiskoirakalenterin valokuvat äänestettiin kesäleirillä. Ääniä annettiin yhteensä 84 kappaletta.

Valituiksi tulivat Elina Janhusen, Mirka Huitsin, Marja Kääriäisen, Janna Martikaisen, Petri Hallbergin, Anu Lindénin, Hannu Korhosen, Mirka Rämän, Sanna Parviaisen, Minna Rummukaisen, Seija Tuoriniemen ja Miia Tynkkysen (2 kpl) lähettämät kuvat.

Vuoden 2008 kalenteri ilmestyy syyspäivlle 20.-21.10.2007, ja on sen jälkeen tilattavissa postimyynnistä. Hieno nelivärikalenteri kierresidonnalla maksaa 11 euroa. Kalenteriin valittujen kuvien lähettäjät saavat palkkioksi kalenterin. -TR


Lappalaiskoirat ry:n kevätkokous 24.3.2007 Seinäjoella:

Sääntöuudistuksesta vilkas keskustelu

Lappalaiskoirat ry:n kevätkokous pidettiin Seinäjoella. Kokouksessa käsiteltiin mm. yhdistyksen sääntöuudistusta, josta käytiinkin vilkas keskustelu. Tilinpäätös ja toimintakertomus hyväksyttiin, ja kokouksessa jaettiin myös vuoden 2006 kiertopalkinnot.

Puheenjohtaja Eini Kipinoinen ja entinen puheenjohtaja Marja Talvitie esittelivät hallituksen puolesta sääntöuudistuksen.


Valtakirjojen poisto sai kannatusta

Merkittävin uudistus sääntöihin on se, että hallitus esittää valtakirjojen rajaamista kolmeen. Nykyisten sääntöjen mukaan valtakirjojen enimmäismäärä määräytyy kokouksessa läsnä olijoiden perusteella. Valtakirjoja on voinut olla enintään 5 kpl/henkilö. Vaikea prosenttilaskusysteemi on viivästyttänyt usein yleiskokouksen alkua.

Meri Markkanen esitti, että valtakirjat poistettaisiin kokonaan, ja tämä esitys sai myös kannatusta. Niinpä asiasta äänestettiin ja äänestystulos ilmaisi selkeästi jäsenistön kannan valtakirjoihin: 32 ääntä annettiin valtakirjojen poiston puolesta ja 8 ääntä halusi säilyttää 3 valtakirjan käyttömahdollisuuden.

Tiina Riuttanen esitti, että puheenjohtajan kausi olisi jatkossa 3-vuotinen, kuten hallituksen varsinaisten jäsenten kausi. Nykyisin ja hallituksen esityksessä puheenjohtaja valittaisiin vuodeksi kerrallaan. Tiina Riuttanen perusteli ehdotustaan sillä, että vastaavaan käytäntöön ollaan siirtymässä useissa muissa yhdistyksissä. Kun puheenjohtaja valitaan 3 vuodeksi, niin hän saa työrauhan yhdessä hallituksen kanssa pitkäjänteiseen yhdistyksen kehittämiseen. Koeäänestyksessä Riuttasen esitys sai kannatusta kokousedustajilta.

Molemmat ehdotukset tulevat käsittelyyn syyskokouksessa, jossa lopullisesti lyödään lukkoon sääntöuudistus.

Lisäksi sääntöjen tiimoilta käytiin vilkasta keskustelua siitä, että ovatko perhejäsenet oikeutettuja äänestämään yleiskokouksissa. Näin on ollut ennenkin ja on myös jatkossa.


PRA-maksut rasittivat taloutta

Lappalaiskoirat ry:n talous on vakaalla pohjalla, mutta viime vuonna käyttöön otettu PRA-testiin osallistumisen tukeminen (40 €/koira) hieman rasittaa yhdistyksen taloutta – etenkin kun budjettivaiheessa ei testiin osattu varautua. PRA-maksuja maksettiin 13 000 euroa, joka on tietysti myös osoitus siitä, että jäsenistö on aktiivisesti käyttänyt koiria geenitestissä ja näin tukenut rotujemme säilymistä terveinä.

Lappalaiskoirat ry on saanut muutama vuosi sitten kuolleelta ruotsalaiselta Ralf Hjortilta testamenttilahjoituksen 42 000 euroa, ja näitä testamenttirahoja on käytetty silmätarkastuskorvauksiin.

Suurin yhdistyksen kulu on edelleen Lapinkoira-lehti (painatus 15 000 euroa ja postitus 7400 euroa). Suurin tuotto on jäsenmaksut, yhteensä noin 63 000 euroa. Yhdistyksen jäsenmäärä oli viime vuoden lopussa 3684. Jäsenmäärä kasvoi vuoden aikana noin 300:lla.

Yhdistyksen viime vuoden tilinpäätös näyttää 22 300 euroa voittoa, joka osittain selittyy yhdistyksen saamalla testamenttilahjoituksella.

Kevätkokous hyväksyi niin tilinpäätöksen kuin toimintakertomuksenkin.

Pitkäaikaiselle puheenjohtajalle Marja Talvitielle luovutettiin yhdistyksen viiri ja pienoispatsas lapinporokoirasta. Kokouksessa muistettiin myös viime vuoden menestyneimpiä koiria ja niiden omistajia. -TR


Näyttelynjärjestäjä koulutus - alajaostoille

Lappalaiskoirat ry:n hallitus on päättänyt järjestää koulutusta alajaostojen niille henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita järjestämään yhdistyksen erikoisnäyttelyitä alueellaan. Koulutus järjestetään, mikäli tarpeellinen määrä osallistujia ilmoittautuu. Koulutus kestää yhden viikonlopun.

Alajaostojen toivotaan valitsevan keskuudestaan pari henkilöä, jotka ovat halukkaita koulutukseen ja sen jälkeen toimimaan järjestelyvastaavina yhdistyksen erikoisnäyttelyissä alueellaan. Osallistujien tulisi, mikäli mahdollista olla jo pätevöityjä kehätoimitsijoita, mutta se ei ole ehdoton vaatimus.

Ilmoittautumiset 30.3. mennessä osoitteella Marja Talvitie,
sähköposti: marja@koirauutiset.com
Koulutus pyritään järjestämään tämän vuoden aikana.


Kehätoimitsija koulutus

Lappalaiskoirat ry:n hallitus on päättänyt kustantaa alajaostojen jäsenille kehätoimitsijakoulutuksen, jota kennelpiirit järjestävät aluellaan. Koulutukseen osallistuville kustannetaan matkakustannukset yhdistyksen toimihenkilöille maksettavien kulukorvausten mukaisesti sekä mahdollinen kurssimaksu. Koulutukseen osallistuvien tulee sitoutua työskentelemään yhdistyksen erikoisnäyttelyissä mahdollisuuksiensa mukaan.

Tutustukaa Koiramme-Våra Hundar lehdessä Työsarka -osuudessa oleviin kennelpiirien ilmoituksiin asiasta. Kustannukset korvataan kun alajaosto ilmoittaa niiden henkilöiden tiedot, jotka ovat koultukseen osallistuneet ja sen hyväksytysti suorittaneet.


Alla Lappalaiskoirat ry:n hallituksen tekemä esitys yhdistyksen uusiksi säännöiksi.

Säännöt käsitellään yhdistyksen kevätkokouksessa 24.3.2007 Seinäjoella.

Esitys ei ole Lappalaiskoirat -lehdessä. Sitä voi jokainen halutessaan tilata kirjallisena yhdistyksen sihteeriltä. Esitys uusiksi säännöiksi jaetaan kevätkokuksen yhteydessä.

Lappalaiskoirat ry

Lappalaiskoirat ry - Lapplands hundar rf

1. Yhdistyksen nimi on Lappalaiskoirat ry - Lapplands hundar rf. Yhdistyksen kotipaikka on Turun kaupunki.

2. Yhdistys toimii Suomen Kennelliiton - Finska Kennelklubben ry:n jäsenyhdistyksenä lappalaisia paiemnpystykorvarotuja harrastavana rotujärjestönä. Toimialua on koko maa. Toimintaa varten voidaan toimialue jakaa lohkoihin.

3. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää lappalaisten paiemnpystykorvarotujen jalostusta ja kasvattamista, rotujen tunnetuksi tekemistä sekä käyttöominaaisuuksien ja rotumääritelmän mukaisen ulkomuodon kehittämistä.

4. Yhdistys toteuttaa päämääräänsä Suomen Kennelliitto - Finska Kennelklubben ry:n sääntöjen ja ohjeiden sekä sen antaman rotujärjestön ohjesäännön puitteissa seuraavasti: -johtamalla ja valvomalla vaalimiensa rotujen jalostustyötä sekä antamalla jalostusneuvontaa jasenilleen - kehittämällä ja valvomalla vaalimiensa rotujen koetoimintaa ja ulkomuodon arvostelua - huolehtimalla rotujensa ulkomuototuomari koulutuksesta sekä antamalla lausuntoja ja suosituksia ulkomuototuomarikoulutukseen - julkaisemalla vaalimiensa rotujen terveys-, koe- ja näyttelytulokset sekä harjoittamalla muutakin rotujensa harrastusta tukevaa ja kehittävää julkaisutoimintaa, mm. julkaisemalla lapinkoiralehteä - järjestämällä näyttelyitä ja kokeita ja muuta vastaavanlaista toimintaa - huolehtimalla yhteydenpidosta kennel- ja muihin järjestöihin. Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi harjoittaa harrastustoimintaan liittyvien tuotteiden ja tarvikkeiden vähittäismyyntiä jäsenistölleen. Järjestää näyttelyitä, leirejä ym. tilaisuuksia ja harjoittaa kahviotoimintaa järjestämiensä tilaisuuksien yhteydessä. Yhdistys voi asianmukaisella luvalla järjestää varainkeräyksiä ja arpajaisia, omistaa toimintaansa varten tarpeellisia kiinteistöjä, perustaa rahastoja sekä ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja.

5. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi.

6. Yhdistyksen jäseninä voivat olla yksityiset henkilöt ja rekisteröidyt yhdistykset. Yhdistyksen hallitus hyväksyy jäsenet. Henkilöjäsenet voivat olla vuosi-, tperhe- tai ainaisjäseniä. Yhdistysjäsenet voivat olla vuosijäseniä. Mikäli samasta perheestä on yksi yhdistyksen vuosi- tai ainaisjäsen, voivat muut olla perhejäseniä. Näiden lisäksi voi vuosikokous hallituksen esityksestä kutsua kunniajäseneksi yhdistyksen toiminta-alalla erityisen ansioituneita henkilöitä sekä kunniapuheenjohtajaksi entisen puheenjohtajan. Kunniapuheenjohtajia voi olla samanaikaisesti vain yksi. Sekä kunniajäsen että kunniapuheenjohtaja ovat vapautetut jäsenmaksuista. Kunniapuheenjohtajalla on oikeus osallistua hallituksen kokouksiin puhevalataisena jäsenenä.

7. Jäsen voi erota ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle tai ilmoitettava erosta merkittäväksi pöytäkirjaan.

8. Hallitus voi erottaa jäsenen, jos hän on toiminut vastoin yhdistyksen tarkoitusperiä tai sääntöjä, rikkonut hyviä tapoja tai lain määräyksiä tai laiminlyönyt jäsenmaksunsa suorittamisen hallituksen määräämään aikaan mennessä. Jäsenmaksu on voimassa vuoden maksupäivästä. Jäsenellä, joka eroaa tai erotetaan yhdistyksestä, ei ole oikeutta yhdistyksen omaisuuteen.

9. Tilivuosi alkaa tammikuun ensimmäisenä päivänä ja päättyy joulukuun viimeisenä päivänä. Tilit päätetään kalenterivuosittain ja ne on toimitettava tilintarkastajille viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen kevätkokousta. Tilinarkastajien on toimitettava tilintarkastuskertomus hallitukselle vähintään viikkoa ennen kevätkokousta.

10. Perhe- tai vuosijäsenet sekä yhdistysjäsenet suorittavat syyskokouksen määräämän jäsenmaksun vuosittain. Ainaisjäsen suorittaa kertakaikkisena jäsenmaksuna syyskokouksen kulloinkin määräämän summan. Perhejäsen ei voi olla ainaisjäsen.

11. Yhdistyksen asioita hoitaa syyskokouksessa valittu hallitus, johon kuuluvat vuodeksi kerrallaan valittu puheenjohtaja ja kolme (3) varajäsentä sekä kolmeksi vuodeksi valitut yhdeksän (9) varsinaista jäsentä. Vaikka varsinaiset jäsenet ovat läsnä kokouksessa, on varajäsenellä oikeus osallistua kokoukseen. Jäsenet valitaan, mikäli mahdollista eri rotujen harrastajista henkilövaalilla. Varsinaisista jäsenistä on vuosittain erovuorossa kolmanne. Kahden ensimmäisen vuoden erovuoroiset ratkaistaan arvalla. Puheenjohtaja ja erovuorossa oleva jäsen voidaan valita uudelleen. Jos jäsen eroaa, erotetaan tai kuolee kesken toimikauden, nousee eniten ääniä saanut varajäsen hänen tilalleen hallitukseen kyseisen vuoden loppuun asti ja yhdistyksen kokous valitsee hänen tilalleen uuden varsinaisen jäsenen jäljellä olevaksi kaudeksi. Varajäsenyys määräytyy äänimäärän perusteella. Kolme eniten ääniä saanutta ehdokasta valitaan hallituksen varajäseniksi. Yhden tai ueamman varsinaisen jäsenen ollessa estyneenä saapumasta hallituksen kokoukseen siirtyy äänestysoikeus eniten ääniä saaneelle varajäsenelle jne. Mikäli useampi kuin yksi varsinainen jäsen on poissa hallituksen kokouksesta, on useammalla kuin yhdellä varajäsenellä äänestysoikeus edellä kuvatun järjestyksen mukaan. Hallitus valitsee keskuudestaan vuodeksi kerrallaan varapuheenjohtajan ja ottaa tehtäviinsä sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarpeelliset toimihenkilöt sekä asettaa määrättyjen tehtävien hoitoa varten työvaliokunnan, toimikunnan ja jaostot. Hallitus antaa työvaliokunnalle, toimikunnille ja jaostoille ohjeet niiden käsiteltävistä asioista. Yhdistyksen kokouksen päätöksellä voidaan tarvittavat toimihenkilöt ottaa yhdistyksen palvelukseen myös palkattuina toimenhaltijoina. Hallituksen toimikausi on kalenterivuosi. Hallituksen jäsenten on oltava, mikäli mahdollista Suomen Kennelliitto - Finska Kennelklubben ry:n jäseniä. Hallitus valitsee edustajan Suomen Kennnelliitto - Finska Kennelklubben ry:n valtuustoon.

12. Hallitus on päätösvaltainen kun saapuvilla on puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan lukien vähintään puolet muista hallituksen jäsenistä. Asiat ratkaistaan yksikertaisella äänten enemistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaiseen puheenjohtajan mielipide, vaaleissa kuitekin arpa. Yhdistyksen nimen kirjoittavat hallituken puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja, jompikumpi yhdessä sihteerin tai rahastonhoitajan kanssa Työvaliokunnan, toimikuntien ja jaostojen on toimitettava kokousmuistio viivytelemättä hallituksen muiden jäsenten tietoon.

13. Yhdistys pitää vuosittain 2 kokousta, syyskokous syys-lokakuussa ja kevätkokous helmi-maaliskuussa, mikäli mahdollista yhdistyksen näyttelyiden yhteydessä.

Syyskokouksessa käsiteltävät asiat:

1. kokouksen avaus
2. suoritetaan valtakirjojen tarkastus ja merkitään tulos pöytäkirjaan
3. valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan
tarkastajaa sekä ääntenlaskijat
4. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
5. hyväksytään kokouksen työjärjestys
6. päätetään jäsenmaksujen suuruus seuraavalle kalenterivuodelle
7. määrätään toimihenkilöiden sekä hallituksen jäsenten ja varajäsenten matka- ja kulukorvaukset
8. esitetään hallituksen laatima toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio tulevalle vuodelle
9. valitaan yhdistyksen puheenjohtaja tulevalle toimikaudelle
10. suoritetaan hallituksen jäsenten vaali erovuoroisten tillalle
11. suoritetaan varajäsenten vaali
12. valitaan kaksi tilintarkastajaa ja heille varamiehet
13. käsitellään hallituken esitykset kokoukselle
14. käsitellään jäsenten syyskokoukselle tekemät kirjalliset esitykset, mitkä on jätetty vähintään kuukausi ennen kokousta
15. muut asiat
16. kokouksen päättäminen.

Kevätkokouksessa käsiteltävät asiat:

1. kokouksen avaus
2. suoritetaan valtakirjojen tarkastus ja merkitään tulos pöytäkirjaan
3. valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa sekä ääntenlaskijat
4. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
5. hyväksytään kokouksen työjärjestys
6. esitetään toiminta- ja tilikertomus edelliseltä vuodelta
7. esitetään tilintarkastajien lausunto
8. vahvistetaan tilinpäätös ja päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille
9. käsitellään hallituksen esitykset kevätkokoukselle
10. käsitellään jäsenten kevätkokoukselle tekemät kirjalliset esitykset, mitkä on jätetty vähintään kuukausi ennen kokousta
11. jaetaan vuosimaljat, viirit ja muut mahdolliset huomionosoitukset
12. muut mahdolliset asiat
13. kokouksen päättäminen
14. Ylimääräinen kokous pidetään, milloin hallitus katsoo sen aiheelliseksi tai milloin vähintään 1/10 yhdistyksen äänivaltaisista jäsenistä sitä kirjallisella anomuksella ilmoittmaansa asian vuoksi hallitukselta vaatii. Ylimääräinen kokous on pidettävä neljän kuukauden sisällä sen jälkeen kun anomus on saapunut yhdistykselle. Ylimääräisessä kokouksessa johtaa puhetta yhdistyksen puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessa varapuheenjohtaja. Kokouksen järjes-täytymistä noudatetaan muuten, mitä yhdistyksen kokouksesta on määrätty.
15. Hallituksen kutsuu kirjallisesti koolle puheenjohtaja, milloin katsoo sen tarpeelliseksi tai jos sitä 2 johtokunnan jäsentä pyytää kirjallisesti. Yhdistyksen kokouksiin kutsu toimitetaan ilmoittamalla viimeistään 14 vrk ennen joko yhdistyksen jäsenlehdessä, erillisellä kutsukirjeellä tai Suomen Kennelliitto -Finska Kennelklubben ry:n Koiramme -Våra hundar julkaisussa.
16. Asiat ratkaistaan yhdistyksen kokouksissa avoimella tai yksinkertaisella äänten enemmistöllä mikäli lippuäänestystä ei vaadita. Äänten langetessa tasan ratkaisee vaaleissa arpa. Hallituksen kokouksissa äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan kannattama mielipide. Yhdistyksen kokouksissa saa jäsen edustaa valtakirjalla poissaolevia jäseniä, enintään kolmea jäsentä. Jäsenyhdistyksen valtuuttamalla on yksi ääni kutakin10:tä jäsentä kohti, kuitenkin enintään kolme ääntä. Valtakirjassa on ilmoitettava jäsenyhdistyksen jäsenmäärä.
Äänioikeutettuja yhdistyksen kokouksissa ovat 15 vuotta täyttäneet maksavat jäsenet sekä kunniajäsenet ja kunniapuheenjohtaja sekä jäsenyhdistykset.
17. Muutoksia näihin sääntöihin voidaan päättää ainoastaan yhdistyksen kokouksessa. Muutosehdotus on jätettävä hallitukselle käsiteltäväksi vähintään kuukausi ennen yhdistyksen kokousta. Vaaditaan, että muutosehdotus saa vähintään 3/4 kannatuksen yhdistyksen kokouksessa.
18. Yhdistyksen purkamisesta on päätettävä kahdessa, vähintään 2 kuukauden väliajoin pidettävässä yhdistyksen kokouksessa, joita toinen on kevät- tai syyskokous ja päätöstä on kummassakin kokouksessa kannatettava vähintään 3/4 annetuista äänistä.
19. Yhdistyksen purkautuessa luovutetaan sen omaisuus viimeisen kokouksen tekemän päätöksen perusteella jollekin lappalaisten paiemnpystykorva-asioita harrastavalle rekisteröidylle yhdistykselle tai Suomen Kennelliitto - Finska Kennelklubben ry:n alaiselle rekisteröidylle yhdistykselle taikka Suomen Kennelliitto - Finska Kennelklubben ry:lle.
20. Kaikissa muissa kohdin noudatetaan voimassa olevaa yhdistyslakia, Nämä säännöt tulevat voimaan sen jälkeen kun ne on merkitty Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriyksikön pitämään yhdistysrekisteriin. Kuitenkin aikaisintaan sen vuoden lokakuun 1. pv, jolloin ne yhdistysrekisteri hyväksyy, tai jos ne hyväksytään jonain vuonna 1.10. - 31.12. välisenä aikana, tulevat voimaan seuraavassa syyskokouksessa.


Agilitylisenssi

Agilitylisenssin hankkiminen tulee mahdolliseksi 8.1.2007 alkaen. Jokaisella Suomen Agilityliiton alaisuudessa järjestettäviin kilpailuihin osallistuvalla tulee olla joko A- tai B-lisenssi 1.5.2007 lähtien. Asialla ei sinänsä ole vielä siis kiire. Ohessa lyhyesti tietoa lisenssistä. Samat tiedot sekä lisätietoja löytyy agilityliiton sivuilta http://www.agilityliitto.fi

Lunastaessaan lisenssin lisenssinhaltija sitoutuu lisenssiehtoihin sekä Sporttiturvan vakuutusehtoihin. Lisenssiehtojen tarkoituksena on sitouttaa lisenssinhaltijat soveltuvin osin Suomen Agilityliiton sääntöihin, kilpailusääntöihin sekä ihmisten ja koirien antidoping-säännöksiin.

A-lisenssi on kilpailulisenssi 18 v. tai yli oleville ohjaajille ja B-lisenssi alle 18 v. ohjaajille. Näiden lisäksi on myös C-harrastajalisenssi, joka oikeuttaa lisenssinhaltijan osallistumaan muihin Suomen Agilityliiton ohjauksen ja valvonnan alaisuudessa järjestettäviin tapahtumiin, mutta ei virallisiin kilpailuihin. Harrastajalisenssin (C-lisenssi) muutoksesta kesken lisenssikauden kilpailulisenssiksi (A- tai B-lisenssi) veloitetaan lisenssien hintojen välinen erotus ja lisätään 5 euron vaihtomaksu.

Jäsenyhdistyksen muutoksesta kesken lisenssikauden veloitetaan 5 euron vaihtomaksu.

Lisenssien hinnat ovat seuraavat:

A 35 EUR
B 20 EUR
C 12 EUR

Kaikki lisenssit (A, B ja C) sisältävät Sporttiturvan (Pohjolan urheiluvakuutus), joka on voimassa kilpailuissa, harjoituksissa ja näihin liittyvillä meno- ja paluumatkoilla sekä ulkomailla (korkeintaan 3 kk pituisilla matkoilla) samoin edellytyksin kuin Suomessa.

Mikäli lisenssinlunastajalla on oma urheiluvammat kattava tapaturmavakuutus, hän voi lunastaa lisenssin ilman vakuutusta, jolloin sen hinta on hieman halvempi.

Todennäköisesti lappalaiskoirien kanssa agilityssa kisaavat hankkivat lisenssin oman seuransa kautta, mutta lisenssin hankkiminen on mahdollista myös rotujärjestön kautta, sillä Lappalaiskoirat ry on liittynyt Suomen Agilityliiton jäseneksi. Lisenssin voi jokainen hankkia itse tai keskitetysti järjestön kautta.


Uudet kiertopalkintosäännöt - 2006

Lappalaiskoirat ry:n syyskokous kokous 21.10.2006 Kalajoki

Eini Kipinoisesta Lappalaiskoirat ry:n uusi puheenjohtaja.

Eini Kipinoinen, pitkäaikainen lappalaiskoiraharrastaja ja –kasvattaja Taavetista, on valittu Lappalaiskoirat ry:n uudeksi puheenjohtajaksi. Valinta tehtiin syyskokouksessa Kalajoella 21. lokakuuta. Kalajoelle oli kokoontunut 62 yhdistyksen jäsentä, mutta valtakirjoja oli kerätty niin paljon, että maksimissaan voitiin käyttää 186 ääntä.

Lappalaiskoirat ry:n puheenjohtajaksi ehdotettiin ensin Janika Wiksténiä, joka on toiminut jo usean vuoden hallituksessa, toimittanut vuosikirjaa ja valiokirjaa sekä toiminut näyttelyiden palkintovastaavana.

Seuraavaksi ehdotettiin nykyistä puheenjohtajaa Marja Talvitietä. Marja Talvitie kieltäytyi puheenjohtajuudesta ja ehdotti uudeksi puheenjohtajaksi Eini Kipinoista. Äänestyksessä Eini Kipinoinen sai 117 ääntä ja Janika Wikstén 38 ääntä. Uuden puheenjohtajan toimikausi alkaa ensi vuoden alussa. Eini Kipinoinen kasvattaa suomenlapinkoiria kennelnimellä Dimolin ja on toiminut hallituksessa ja jalostustoimikunnassa useita vuosia.

Hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Taina Miettinen (entinen), Marja Talvitie ja Eija Kimmo (uusi). Varajäseniksi valittiin Nina Toitturi (uusi), Susanna Piibemann (uusi) ja Kaisa Heikkinen (entinen).

Jäsenmaksut pysyvät ennallaan, eli 21 € jäsen, 3 € perhejäsen, 210 € ainaisjäsen ja 8 € kasvattajan maksama uusi jäsen. Näyttelyjen ilmoittautumismaksut nousevat ensi vuoden alussa: 27 euroa/koira, omistajan 2. koira jne. 20 euroa, yli 10-vuotiaat veteraanit yhä maksutta. Tokon ilmoittautumismaksu nousee 19 euroon. -TR

Hallituksen jäsenten äänestys:

Valittiin varsinaiseksi jäseksi 3-vuotiskaudeksi:

Taina Miettinen 131 ääntä
Marja Talvitie 74
Eija Kimmo 45

Valittiin varajäseneksi 1-vuotiskaudeksi:

Nina Toitturi 39
Susanna Piibemann 28
Kaisa Heikkinen 25

Ei valittu:

Anu Lindén 19
Tuula Harjamäki 19


JALOSTUKSEN TAVOITEOHJELMAT LAPINPOROKOIRALLE JA SUOMENLAPINKOIRALLE

Lappalaiskoirat ry on valmistellut jalostuksen tavoiteohjelmat lapinporokoiralle ja suomenlapinkoiralle. Tavoiteohjelmat käsitellään Lappalaiskoirat ry:n kevätkokouksessa 18.3.2006 klo 19 Rantasipi Sveitsissä, Hyvinkäällä.

Sivun alkuun

Copyright © Lappalaiskoirat ry 2021