Tänään on tiistai 3. elokuuta 2021

In english    Sivukartta    Etusivulle

LAPPALAISKOIRAT RY. SYYSPÄIVÄT 1.-2.10.2011 JYVÄSKYLÄ, KYLPYLÄHOTELLI RANTASIPI LAAJAVUORI

Hyvä tottelevaisuuskokeeseen osallistuja / näytteilleasettaja

Tervetuloa Lappalaiskoirat ry:n syyspäiville Jyväskylään!. Lauantaina 1.10. on tottelevaisuuskoe, joka on myös rotumestaruuskilpailu ja sunnuntaina 2.10. on erikoisnäyttely.

Sekä tottelevaisuuskoe että erikoisnäyttely ovat hotelli Rantasipi Laajavuoressa. Molemmat tapahtumat pidetään ulkona, joten varaathan sopivat ulkoiluvaatteet. Kehät sijaitsevat pysäköintialueella ja ovat asfalttipohjaisia. Näyttelytoimisto on toimistokontissa hotelli Laajavuoren pihassa (ei hotellin sisätiloissa)

prcd-PRA

Lappalaiskoirat ry järjestää mahdollisuuden lähettää valmiita verinäytteitä prcd-PRA-testiä varten syysnäyttelyn yhteydessä 2.10.2011. Paikalla ei järjestetä näytteenottoa!

Valmiit verinäytteet otetaan vastaan näyttelypäivänä 2.10. (sunnuntaina) klo 8.30-8.45 sekä klo 12.00-12.15 hotelli Laajavuoren aulassa.

Ilmoittautumiset näytteenlähetykseen 27.9. mennessä Karin Sundström, hagassessan@gmail.com, puh. 050 535 5312. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoita koiran rotu, nimi ja rekisterinumero. Alennuskoodin (tarvitaan Online-ilmoittautumisessa) saat Karinilta ilmoittautumisen yhteydessä.

Koiran omistaja tekee itse Online-ilmoittautumisen Optigenille ennen näytteenottoa. Ohjeet ilmoittautumisesta löytyvät yhdistyksen sivuilta http://www.lappalaiskoirat.fi/jalostus/prcd-pra/ohjeet_optigen.doc tai Lapinkoira-lehdestä 01/06.

Testi maksetaan Online-ilmoittautumisen yhteydessä luottokortilla tai pankkisiirrolla (kalliimpi vaihtoehto). PRA-testin hinta koiran omistajalle on noin 120 euroa riippuen dollarin kurssista Optigenin nettilomakkeella ilmoitettuna.

Ajo-ohjeet ja pysäköinti:

Näyttelypaikalle ei ole erikseen opasteita. Näyttelypaikalle ei ole erikseen opasteita. Seuraa Laajavuoren opaskylttejä tai katso kartta osoitteesta www.rantasipi.fi. Osoite Laajavuorentie 30, 40740 Jyväskylä. Pysäköinti sunnuntaina näyttelyyn tuleville retkeilymaja Laajarin pihassa laskettelurinteiden juurella tai hiihtostadionilla. Kävelymatka näyttelyalueelle on noin 300 metriä.
Katso kartta alueesta

Rokotusohjeet ja tunnistusmerkntä:

Muistathan, että koirallasi on asiaankuuluvat voimassaolevat rokotukset ja koirasi on tunnistusmerkitty – joko tatuoimalla tai mikrosirulla. Näyttelyssä noudatetaan Suomen Kennelliiton rokotus- ja tunnistusmerkintäohjeita. Ohjeet löydät Suomen Kennelliiton sivuilta osoitteesta www.kennelliitto.fi tai Koiramme-lehdestä. Koiran tulee olla tunnistusmerkitty joko mikrosirulla tai tatuoimalla.

ROKOTUSMÄÄRÄYKSET

Penikkatautirokotus:

Penikkatautirokotus annetaan pennulle kaksi kertaa. Tehosterokotuksesta tulee tapahtumahetkellä olla kulunut vähintään 14 vrk (kahden viikon varoaika). Ensimmäinen tehosterokotus on voimassa yhden vuoden. Vuoden iässä tai vanhempana annetut seuraavat tehosteet ovat voimassa ko. rokotteen valmisteyhteenvedon mukaisesti. Jos rokotustodistus on annettu ennen 1.7.2010, eikä siihen ole kirjattu uusintana annetun tehosterokotuksen viimeistä voimassaolopäivää, on rokotus voimassa 3 vuotta.

Raivotautirokotus (rabies):

Koiran ensimmäisestä raivotautirokotuksesta tulee tapahtumahetkellä olla kulunut vähintään 14 vrk (kahden viikon varoaika).

Raivotautirokotus on voimassa seuraavasti: Alle vuoden ikäiselle koiralle annettu rokotus on voimassa yhden vuoden. Vähintään vuoden ikäiselle koiralle annettu rokotus on voimassa ko. rokotteen valmisteyhteenvedon mukaisesti. Jos rokotustodistus on annettu ennen 1.7.2010, eikä siihen ole kirjattu tehosterokotuksen viimeistä voimassaolopäivää, on rokotus voimassa 2 vuotta. Nobivac Rabies on voimassa 3 vuotta yli vuoden ikäisellä koiralla.

Vanhentuneen penikka- ja raivotautirokotuksen varoaika:

Jos koiran rokotus on vanhentunut, tulee rokotus kaikissa tapauksissa uusia vähintään 14 vrk ennen tapahtumaa (kahden viikon varoaika).

Lisäohjeita rokotuksista koiran omistajille ja eläinlääkäreille: (eläinlääkäri voi tapauskohtaisesti suositella myös toisenlaista rokotusohjelmaa)

Koiralla tulee olla rokotustodistus (rokotuskirja tai lemmikkieläinpassi), johon on merkitty rokotteen viimeinen voimassaolopäivä, koiran tunnistetiedot ja edelliset rokotukset. Eläinlääkärin on merkittävä koiralle annettuun rokotustodistukseen ko. rokotuksen viimeinen voimassaolopäivä.

Penikkatautirokotus (yleisimmin ns. nelosrokote; penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, parvo, kennelyskä) annetaan ensimmäisen kerran 12 viikon ikäiselle pennulle. Tehosterokote annetaan 4 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Ensimmäisen raivotautirokotus (rabies) annetaan aikaisintaan 4 kk ikäiselle pennulle. Rokotuksia ei suositella annettavaksi samanaikaisesti. Edellisistä rokotuksista on oltava eläinlääkärin merkintä lemmikkieläinpassissa tai muussa rokotustodistuksessa. Myös kennelyskää vastaan annettu rokotus kannattaa uusia tilanteen mukaan ennen kokeisiin, kilpailuihin tai näyttelyyn osallistumista. Ulkomailta saapuvien koirien kohdalla noudatetaan Kennelliiton rokotusmääräysten lisäksi EVIRAn (Elintarviketurvallisuusvirasto) kulloinkin voimassa olevia ohjeita. HUOM! Kennelliiton rokotusmääräykset voivat poiketa maahantuonnin rokotusvaatimuksista. Kulloinkin voimassa olevat vaatimukset voi tarkistaa esim. EVIRAn kotisivuilta http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet/tuonti_ja_vienti/

Tartuntatauteihin liittyviä muita määräyksiä:

Jos koira sairastuu penikkatautiin, tarttuvaan maksatulehdukseen, kennelyskään tms. tarttuvaan hengitystieinfektioon, parvovirusripuliin tms. tarttuvaan mahasuolikanavan tulehdukseen, koira ei saa olla läsnä tapahtumassa ennen kuin se on ollut vähintään kaksi viikkoa oireeton. Sama rajoitus koskee myös saman talouden oireettomia koiria. Ulko- ja sisäloistartunnat on asianmukaisesti hoidettava ennen kuin koira voi olla läsnä tapahtumassa.

Antidoping-valvonta:

Suomen Kennelliiton valtuuston hyväksymät antidoping-säännöt ovat astuneet voimaan 1.1.2007. Dopingvalvonta koskee kaikkia Suomen Kennelliiton myöntämiä näyttelyitä, kilpailuja ja kokeita. Ajankohtaista tietoa osoitteessa www.kennelliitto.fi

Tottelevaisuuskoe lauantaina:

Tottelevaisuuskoe alkaa klo 10.00. Toimisto on avoinna klo 9.00 alkaen. Kaikki luokat arvostelee Aino Juhantalo. Ilmoittaudu viimeistään n. tuntia ennen arvioitua luokan arvosteluaikataulun alkua ilmoittautumispisteessä. Muista ottaa mukaan koirasi rekisterikirja, rokotustodistukset, kilpailukirja ja hakaneula numerolappua varten. Numeron saat tämän kirjeen mukana. Kilpailukirjan (5 euroa) voit ostaa myös paikan päältä toimistosta, jos sinulla ei sellaista ole.

Näyttely sunnuntaina:

Näyttelyalue avataan sunnuntaina klo 8.00. Rokotusten tarkastus alkaa klo 8.00. Rokotuksia tarkastetaan myös lauantaina klo 17-18 syyskokoustilan, paneelisalin, edessä. Arvostelu alkaa kehissä 1 - 3 klo 9.00 ja kehissä 4 - 5 klo 10.00. Ole paikalla viimeistään n. tuntia ennen arvioitua rodun/luokan arvosteluaikataulun alkua, mutta viimeistään klo 13.00 mennessä.

Suuresta koiramäärästä johtuen olemme joutuneet tekemään tuomarimuutoksen (merkitty aikatauluun *:llä), joka koskee lapinporokoirauroksia, jotka on siirretty Saara Sampakoskelle. Jos haluat tuomarimuutoksen takia peruuttaa koirasi osallistumisen näyttelyyn, niin ilmoita siitä kirjallisesti 30.9. päivätyllä kirjeellä näyttelytoimikunnan sihteerille, osoitteella Merja Tammi, Tornitie 15 A, 81100 Kontiolahti. Palauta numerolappu, ilmoita yhteystietosi ja tilinumero, jolle palautuksen voi maksaa. Näyttelytoimikunta perii palautuksista 3 € käsittelykuluja.

Muista ottaa mukaan näyttelyyn koirasi rekisterikirja, rokotustodistukset ja hakaneula numerolappua varten. Pidäthän alueen siistinä ja keräät koirasi jätökset pois ihmisten jaloista! Kakkapusseja saat ilmoittautumisen yhteydessä rokotusten tarkistuspisteessä.

Lapsi & koira -kilpailuun voit ilmoittautua näyttelytoimistossa sunnuntaina klo 12.00 mennessä. Kilpailun alkamisajankohta selviää aikataulusta. Ei osallistumismaksua. Osallistumisoikeus on alle 10-vuotiailla. Kaikki osallistujat palkitaan!

Muuta ohjelmaa:

Lauantaina:

klo 09.00 Näyttelytoimisto avataan
klo 10.00 Tottelevaisuuskoe alkaa
klo 11.30-14.00 Laajavuoren ravintolassa noutopöytä (17 €/hlö aikuiset)
klo 13.00 Paneelisali, luento koiran luonteesta ja sen periytyvyydestä. Luennoitsija Opaskoirakoulun johtaja Riitta Liimatainen. Luento on ilmainen, kahvitarjoilu
klo 17.00-18.00 rokotusten tarkastus syyskokoustilan edessä
klo 17.00-18.00 Kokouskahvit ja valtakirjojen tarkastus
klo 18.00 Syyskokous, Paneelisali, 2. kerros

Syyskokouksen jälkeen illallinen ravintolassa, noin klo 20.00. Illallinen tarjotaan noutopöydästä (20 €/hlö aikuiset)

Sunnuntaina:

klo 07.00-10.00 Aamupala ravintolassa (ei yöpyjille 10 €/hlö)
klo 08.00 Näyttelytoimisto avataan
klo 09.00 Näyttely alkaa
klo 12.00-14.00 Laajavuoren ravintolassa noutopöytä
klo n. 14.30 Lapsi & koira-, Junior handler- ja ryhmäkilpailut alkavat

Lapsi & koira -kilpailu (alle 10-vuotiaille ilmainen. Ilmoittautumiset klo 12.00 mennessä näyttelytoimistoon).

Majoitus ja ruokailu:

Majoitusvaraukset suoraan hotellista puh (014) 628 211 tai (014) 628 300 tai e-mail laajavuori.rantasipi@restel.fi. Tutustu Rantasipi Laajavuoreen ja ajo-ohjeisiin osoitteessa www.rantasipi.fi. Varausta tehdessäsi kerro tulevasi Lappalaiskoirat-tapahtumaan sekä mukanasi tulevien koirien lukumäärä.

Hotellin ravintolassa on molempina päivinä lounaspöytä. Kahvia ja pikkupurtavaa tarjolla Laajavuoren aulabaarissa.

Yhteystiedot:

050 548 7500 / Ari Friman
050 524 4678 / Merja Tammi
040 773 2991 / Tiina Riuttanen

Näyttelytoimikunnan puolesta

Merja Tammi

Tervetuloa Jyväskylään!

NÄYTTELYN AIKATAULUT

KEHÄ 1

Lukumäärä Aikataulu

Tapio Kakko
Kehätoimitsijat:
Tuula Häkkinen ja Emmi Savolainen

(92)

lapinporokoiranartut
pentuluokka 5-7kk
pentuluokka 7-9 kk
junioriluokka
nuorten luokka
avoin luokka
valioluokka
veteraaniluokka


11
  5
12
15
28
14
  7

09.00

09.45

11.15

KEHÄ 2

Lukumäärä Aikataulu

Saara Sampakoski
Kehätoimitsijat:
Liisa Kukka Tarja Ihalainen

(53)

lapinporokoiraurokset
*pentuluokka 5-7kk
*pentuluokka 7-9 kk
*junioriluokka
*nuorten luokka
*avoin luokka
*valioluokka
*veteraaniluokka


  6
  7
  6
  8
12
10
  4

09.00

09.30

10.15
11.00

Marja Talvitie

(14)

Junior handler
10-13 v
14-17 v

Lapsi & koira -kilpailu


  7
  7

13.00


13.30

KEHÄ 3

Lukumäärä Aikataulu

Harri Lehkonen
Kehätoimitsijat:
Marko Salmela ja Pirjo-Liisa Vatanen

(76)

suomenlapinkoiraurokset
pentuluokka 5-7 kk
pentuluokka 7-9 kk

suomenlapinkoiranartut
pentuluokka 5-7 kk
pentuluokka 7-9 kk

suomenlapinkoiraurokset
veteraaniluokka

suomenlapinkoiranartut
veteraaniluokka


13
10


15
11


  6


13

09.00



10.15



12.00

ruotsinlapinkoiraurokset
pentuluokka 7-9 kk

ruotsinlapinkoiranartut
pentuluokka 7-9 kk

ruotsinlapikoiraurokset
valioluokka

ruotsinlapinkoiranartut
avoin luokka
valioluokka
veteraaniluokka


  2


  1


  1


  1
  1
  2

13.15

KEHÄ 4

Lukumäärä Aikataulu

Harto Stockmari
Kehätoimitsijat:
Kirsi Alastalo ja Susanna Häggblom

(59)

suomenlapinkoiraurokset
junioriluokka
nuorten luokka
avoin luokka
valioluokka


13
  7
15
24

10.00

11.30

KEHÄ 5

Lukumäärä Aikataulu

Jussi Liimatainen
Kehätoimitsijat:
Kari Tolkkila ja Kati Taipale

(72)

suomenlapinkoiranartut
junioriluokka
nuorten luokka
avoin luokka
valioluokka


17
12
27
16

10.00

11.45


 

 

Tottelevaisuuskoe 1.10
Koetoimitsija Merja Tammi

AIKATAULUT

Tuomari: Aino Juhantalo
Kehätoimitsija: Pirkko Vesterinen
Liikkeenohjaaja: Sami Nikkari

(20)   


ALO
AVO
VOI
EVL


  8
  7
  4
  1

10.00
11.15
12.30
13.15


 

 
Sivun alkuun

Copyright © Lappalaiskoirat ry 2021